Полша

• 46 936
  • 412
  •   1
Отговори
# 375
  • на село
Здравейте🙂Плануваме пътуване до Полша мес.Септември, летим до Гданск от Бургас и се връщаме от Варшава(там има концерт, заради който отиваме). За първи път ще посещаваме страната- как бихте ни посъветвали да разпределим нощувките?Ще бъдем с две деца на 14 и 19 год.Ще съм благодарна и на места за настаняване, от които сте останали доволни.Благодаря предварително.
Гданск е много красив град, аз бих прекарала повече време там.

На стадиона ли сте на концерт? Ако да -  много е готин, всичко е много организирано, чисто. Много станции за храна и напитки, няма огромни опашки. И големи, чисти тоалетни, за които не ти се налага да чакаш изобщо.

# 376
Полша е ненужно подценявана дестинация. Аз съм впечатлена от чистотата, няма бежанци, уредено е.
Били сме само веднъж, но ще отидем отново, има много неща за гледане и преживяване.

# 377
Полша е ненужно подценявана дестинация. Аз съм впечатлена от чистотата, няма бежанци, уредено е.
Били сме само веднъж, но ще отидем отново, има много неща за гледане и преживяване.
Предложете моля - за мен приоритетна е историята и природата

# 378
Предлага се според броя дни, в които ще бъдете и докъде са вашите полети.
Ние летяхме до Вроцлав и целта ни бяха Коледните базари.
Хареса ни много остров Тумски, Университета и Аула Леополдина, както и гледката от Математическата аула над града.
Предвиждам догодина посещения на Краков и Гданск, а за Варшава ако остане време.

# 379
Интересното е, че и в Познан има остров Тумски (където реката се разделя на две и после се събира), на острова има голяма катедрала също. Полша си е красота.

# 380
  • в града на вечния купон
Здравейте,
Трябва ми съвет.
Взех билети с wizz за Краков.
Преди обяд кацане.
За септември от 5 до 8 .
За 1 ден може ли да отидем до Варшава и късно вечерта да се върнем в Краков?

# 381
  • Бургас
Може, но ще загубите 6 часа в път.
Не си струва за толкова кратко време.
По-добре се насладете спокойно на Краков.

# 382
Така е, насладете се на Краков. Има толкова места, които да разгледате в града. Може да отидете и до солна мина Величка. Ако имате интерес и желание - и Аушвиц

# 383
  • София
Здравейте,
Трябва ми съвет.
Взех билети с wizz за Краков.
Преди обяд кацане.
За септември от 5 до 8 .
За 1 ден може ли да отидем до Варшава и късно вечерта да се върнем в Краков?
Смело, можеш!
5 часа е пътя в двете посоки с най-бързите влакове, но е ще струва вероятно колкото самолета до Краков. Провери цените и прецени заслужава ли си. Влакове има рано посока Варшава и късно посока Краков. Спокойно може да се изкарат 10 часа в града.

*Преди час и половина минах полската граница откъм Чехия и пътувам към Познан

# 384
Благодаря за отговорите!
Гледам билети с flixbus.
Дъщеря ми иска да отидем до Аушвиц.
Предварително се купуват билети?

# 385
  • Бургас
Колко е голяма дъщеря ти? Деца под 14 не се допускат.
Там няма билети. Входът е безплатен.

# 386
  • ВАРНА
Благодаря за отговорите!
Гледам билети с flixbus.
Дъщеря ми иска да отидем до Аушвиц.
Предварително се купуват билети?
За Аушвиц  - да, предварително. Билети от официалния сайт купих горе-долу два месеца предварително. Дъщеря ми, 14г в момента на посещението, избра да се включим в по-дълъг тур (шест часов) на английски език. Стандартният тур е три часа и половина, има избор на езици.

# 387
  • Бургас
Да допълним, за да не става объркване.
Входът е безплатен, ако искате да разгледате сами без екскурзовод.
Ако резервирате тур с екскурзовод - има на различни езици - полски, английски, руски, тогава се начислява такса. Младежи до 26 г. и възрастни над 75 г. заплащат намалена такса. Добре е тези турове да се резервират по-рано - поне седмица-две.

# 388
Колко е голяма дъщеря ти? Деца под 14 не се допускат.
Там няма билети. Входът е безплатен.
Не е препоръчително под 14 и си го пише.
Няма забрани.

# 389
Благодаря ви!
На 15 години е.
Може ли линк на сайта да и дам да си прецени.
Мен лично не ми се иска, но тя си е любознателна и ще се ходи.
Аз искам до Варшава да отида.

Общи условия

Активация на акаунт