Полша

• 50 583
  • 456
  •   1
Отговори
# 450
Ние бяхме през октомври в Краков. С нас бяха двама младежи, които искаха да отидем в Аушвиц,защото миналото трябва да се помни. Купихме тур от Getyourguide с гид на английски, взеха ни рано сутринта от града и следобед ни върнаха. Бяхме се подготвили за обиколката с прочитането на няколко художествени книги и гледането на един сериал. Не знам дали по тази причина, но за мен преживяването беше разтърсващо. Някак на друго ниво осъзнаваш, че цифрите нямат значение, а виждаш трагедията. Не съжалявам, че отидохме, но всеки трябва да си прецени дали това е неговото. И лично мнение - с гид нещата са различни.

# 451
  • София

diziler , благодаря, точно идвах да напиша същото. Уизейр промени часовете на полетите и летището след 01.04. Мислех да сменям с още един ден, ама като погледнах новите цени и не си заслужава промяната. За вече закупените билети естествено няма промяна в цената. Аз оправих само резервацията за airbnb, за да е наред всичко. Като цяло сме много доволни, но нашите билети бяха изключително евтини.
Аз пак да вметна питането- някой да е ходил на pub crawl , че ни се отвори още една вечер във Варшава?

# 452
Ами да, но.. първоначално Вие нито уточниxте от кой град летите, нито с коя авиокомпания. Затова трябваше само да гадаем какъв е вашият случай. Раянеър си продължават да кацат на Модлин, ето сега вече уточниxте, че сте с Уизеър. А и явно от София, защото от Варна Уизеър си остават на Модлин.
И да.. разликата в цените се дължи на високите летищни такси на летище Шопен, което е в самия град Варшава. (ЛОТ, които кацат там са с още по-скъпи билети). А летище Модлин, което е на 50 км от столицата е всъщност една барака и е с ниски летищни такси.  Така че донякъде е изгодно това, че сте закупили евтини билети, но вече сте на скъпото летище, което е до центъра на Варшава. За съжаление май бъзикат и часовете. Ако връщането е сутрин... кофти работа.

# 453
  • Бургас
В пристъп на безхарактерност купих билети за Гданск от Бургас. Сега ми кажете какво да правя там два дни и половина Simple Smile

# 454
Супер си направила! Изобщо не е безхарактерност. Това е един от най-красивите градове на Полша.
Не съм ходил, но мисля, че няма и да са достатъчни. Правеx планове да взема билети до Модлин и оттам с влак до Гданск, като се иде 1 цял ден в Сопот, 1 цял ден в Гдиня и 2 цели дни в Гданск (или Гдайнск, както казват поляците: Gdańsk).
@RebelНеart май беше xодил, дано даде съвет...

# 455
Гданск е невероятен град. На мен лично любимия ми в Полша, макар че по ирония на съдбата живеем на другия край на страната за мое съжаление Joy дори само да идете за разходка около реката пак ще си заслужава. Иначе има голям музей на Втората световна война, ако историята представлява интерес за вас. Има и няколко много красиви църкви. Интерени места с улично изкуство. Доста готини ресторанти и барове, въпреки че за това трябва да разровя архивите, че да препоръчам конкретни имена.

Както diziler спомена Гданск е практически свързан с Гдиня и Сопот, които също са супер, особено Гдиня. Не чак толкова близо е и Хел, което също е много интересно място, но не знам дали извън сезон е особено атрактивно. Може и да е. Гледах миналата седмица снимки оттам как водата е замръзнала и създава много необикновена картина и място за разходка.

# 456
  • София
Аз вече два пъти го посещавам като втория път останах няколко дни.
За мен си остава най-хубавият полски град.

Малко е времето за разходки наоколо, но можеш половин ден да отделиш за Малборк, чиито замък е впечатляващ и част от културното наследство на ЮНЕСКО.
Пътувах до Хел заради самото пътуване и защото имам желание да изпътувам всички линии 🙃 но, въпреки че за тях е икона щото си нямат много избор, по нашите стандартни е едно смотано селце с плаж и сергии.
Гдиня е индустриална и идея нямам с какво би се харесала. А Сопот е скучен 🙃 нищо че за тях не е.
Та, това мога като съвет да дам - за толкова време само Гданск и Малборк. До Малборк има редовни влакове и замъкът е на пешеходно разстояние от гарата.

Общи условия

Активация на акаунт