Юлски бебчета 2013 - тема 11

• 23 743
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
В 7 месец има проба Манту и ако е отрицателна, се бие наново БЦЖ ваксина  ooooh!

Има проба Манту само и единствено ако няма белег от БЦЖ. До сега май никой не се е оплакал, че бебто няма белег  newsm78

Мисти то хубаво направление за педиатър, но това направление нали пак си има давност един месец и е за два прегледа само? То и аз искам направление от ЛЛ и да не се занимавам повече ами да си ходя на едно място, ама май не може така.

Гифтче незнам колко педиатри има покрай теб, но според мен бъди по дискретна от тук нататък. Другият вариант е да си намериш педиатър от близък град и при нужда да ти дава направления пак за педиатър и да водиш детето на лекар. Става сложно и заплетено обаче така. Ти беше някъде близо до Плевен, нали? Извинявай, но не съм запомнила  Blush

В наЩа тема много поети, много писатели, много нещо сме се събрали  Crazy   Hug

Орхид тия гердани на мене ми звучат като пунта мара. Хич не им вярвам. Как един такъв гердан ще помогне на детето ми да му изникнат по лесно зъбите? То по тая логика ако си бях сложила един такъв гердан щях по лесно да забременея и по лесно да износя плода и по лесно да родя и т.н и т.н. .... не виждам логиката.

А за килограмите на бебето  Blush взех да се депресирам вече май. Едната ми приятелка все сравнява нейното бебе с моето и прави огромна грешка с това. Малко бил качвал нейния бебок, дохранваше го, накрая и кърмата и ще намалее. Бебето за капак е с рефлукс и незнайно защо повръща повече от кърмата, та я бяха посъветвали да си преварява кърмата, че била много гъста и затова повръщал. А и той нали се роди мъничък и няма и как да наддава толкова много, макар че кило за него си е огромно постижение, въпреки разбера му и повръщането за капак. Но незнам защо сравнява наддаването между двете бебета. И колкото и да и говоря май ефект няма. Ма сме дебели глави ние жените. Не чуваме от дума.

# 646
Сандалке колко рових, рових, но на втората тема така и не попаднах! Благодаря много!   bouquet

Добре още един въпрос от сорта - захранване фор дъмис Simple Smile - вторият зеленчук самостоятелно ли се дава или се смесва с първият newsm78 Тоест - досега съм давала по около 80гр картоф и ме е страх, че ако го смеся с морков и има реакция ще е много голямо количеството. Та затова се чудя дали да не е отделно първият ден, защото не ми се иска да намалявам количеството на храната, която давам.
И да - днес е трети ден на ядене и тя с огромен интерес и апетит изяде почти един цял картоф от средните, примесен с АМ.
А и за това да питам - смесвам с АМ или с вода? Защото аз сама си правя пюретата и сега смесвам с АМ, но гледам, че на готовите пюрета не пише такова нещо и се чудя...вие какво правите?
Също така - какво трябва да е количеството на храната на обедното хранене за да няма нужда да давам допълнително мляко?

Извинявам се, че питам за захранването, но просто сега ми дойде до главата....а не следях много вашите въпросо-отговори, за което се извинявам  Peace

Орхид - тук в Германия продават ето това, заедно с герданчето. Представлява някакъв корен, които като се дъвче и облекчава бебето...не съм го купувала още, защото много трудно се намира. Търся го в момента и като го намеря мога да ти дам отзиви, за да видим дали ще върши работа и да го потърсиш и ти, защото е сравнително скъп за моите разбирания и ако не върши никаква работа ....
http://www.amazon.de/Reer-Veilchenwurzel-Gr%C3%BCnspecht-Handgea … s=Gr%C3%BCnspecht

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 21:56 от jalina

# 647
Подаръче, това е ужасно! Сандалка, и твоята история също! Понякога ме е срам, че съм част от системата !
Благодаря за отговорите за матраците. Ще трябва да й купим нов. Не разбирам, купихме сравнително скъп матрак след много мислене... Дали е защото е много дебел? Кошарата се оказа странен размер и само 14 см бяха с този размер.  Много тъпо се чувствам Rolling Eyes Трябва да има опция да  можеш да ползваш няколко месеца и ако не върши работа, да го върнеш нещото  Crossing Arms

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 22:01 от lucky_charm

# 648
Агнес, всички бебета около мен нямат видим белег включително и моето, та затова вече го приемам за нормално, но явно не е така.

Жалина, може новият зеленчук към първия или самостоятелно, като започваш с 1 лъжичка.

# 649
Жалинка пюрето го правиш с АМ. Три дни поне даваш първо картоф като постепенно му увеличаваш количеството. На четвъртия ден слагаш една шайба морков към картофа. На петия и шестия ден пак така. На седмия ден слагаш нов зеленчук към картофа. Дали ще е картоф+морков+тиквичка или катоф+тиквичка само няма значение. Така или иначе с времето ще пробваш всякакви комбинации. Аз по спомен с големия ми син след картова и моркова давах тиква. После вече не помня, но тиквичка не съм давала понеже не беше особено сезонен зеленчук.

Агнес, всички бебета около мен нямат видим белег включително и моето, та затова вече го приемам за нормално, но явно не е така.

Странно ми е чак. Нека и другите мамчета да кажат. Ого си има белег.

# 650
И Боци няма белег. И кака му няма, но не се наложи реимунизация.

ЧРД на Росито, да е жива и здрава !   bouquet И дано се появи защото съвсем ни забрави....Sad

# 651

Има проба Манту само и единствено ако няма белег от БЦЖ. До сега май никой не се е оплакал, че бебто няма белег  newsm78
Е моето няма!Та миналия път като я питах сестрата ми каза,че трябвало да се съберат 4-5 деца и тогава ще поръча Манту.

Луиза и на мен ми се случи днес,но не ми е за първи път.Мисля,че е от кръвното,от глад.Първо започнах да виждам на вълни и размазано като под вода,после едни черни петна.Започнах да се обръщам на всички посоки,за да разбера какво става и като видях,че проблема е в моя телевизор,спрях да поседна,че сигурно щеше да ме блъсне някоя кола.Онзи ден ми се случи същото,но бях вкъщи.

Сандалче,ама и ти в подобна ситуация си попаднала!Каква наглост само! ShockedИ това са лекари!Полагали са клетви! ooooh! #2gunfire
За показването на зъбите,значи,много си права!Но защо да е така,м**ка му?!
Жалба,да няма за какво.И все пак...нещо трябва да измисля.Много ми е прикипяло този път и няма да оставя нещата така.Как така ще ми казва тя,да съм си търсела друг лекар?!?!

Гифтче незнам колко педиатри има покрай теб, но според мен бъди по дискретна от тук нататък.

Какво имаш предвид? newsm78

# 652
Нещо ми се бъгна маммата. Изглежда много странно.

Гифтче имам предвид, че в малък град лекарите се позават. Да не те нарочат ми е мисълта. Иначе си си напълно права да си търсиш правата и подкрепям напълно.

Ей момичета пазете се, че това с очите не ешега работа. И на мен ми се е случвало да загубя образ и картина и трябваше да се подпра някъде, че иначе като камък на земята щях да падна. В тинейджърските ми години редовно ми се случваше и така и не се откри причината.

# 653
Ева си има белег.
На мен така ми ставаше като бях бременна. Падаше ми кръвното и все едно ми отрязваха главата. Много е неприятно, пък и опасно, зависи какво прави човек в този момент.

# 654
Момичета благодаря ви за отгворите  Hug
Белег от БЧЖ и моята има на рамото и то доста силно изразен, почти е като моят. Не съм сигурна, че зависи от това.

ММ е в България! За съжаление само за няколко часа, което е супер гадно. Тръгна в 5 часа сутринта за да лети само за една среща там. Няма да има време даже да излезе от офиса. Много ми е гадно, защото искахме да се приберем вече за малко, да се видим с приятели и роднини.... първоначално трябваше да отиде командировка за няколко дни, но накрая го пратиха само за срещата. Затова ходенето пропадна. От друга страна сега май е грипозно при вас( надявам се да се разминат всички бебчета, мами, татковци, батковци и каки) и може би по-добре стана. Но се бях настроила  Confused

# 655
Така за пюретата -плодовите, на нестле Алете са чисти, но рядко се намират при нас, да не кажа, че не съм виждала, хип и гербер имат определени видове, сънвал също са чисти, и това е, останалите бг пюрета все са със захар, оризово или царевично нишесте и т.н. което ме кара да се замисля защо на ябълково пюре аджаба ще турят захар м***а им. Като че ли ние като ядем ябълки им слагаме захар.
Белег и В. си има, като пъпчица на рамото.

# 656
  • София

Къде? КЪДЕ??!!! newsm29  newsm29  box  box

Сандалка, значи за Калоянчето ще има много кандидатки Simple Smile

...

Е, можеше и повече да има, ако се казваше Антон, например  smile3534

Белегът от БЦЖ се вижда при малко деца и преобладават тези, които са изгубили "пъпката". Това ми каза ЛЛ. Дарина го има, но номер 1 и номер 2 го нямаха - реимунизации за манту за тях до 17-тата им година.

Лъки, ти няма за какво да се срамуваш! Който е добросъвестен и подхожда в работата си с човещина не бива да се срамува!  Naughty Но защо ли именно тези хора се изчервяват заради грешките на другите, а прегрешилите продължават нагло да се кискат зад гърба им?

Роси, Честит рожден ден, щом Весето казва  Hug
Хубав празник ти желая и не ни забравяй - и ние нарисувани коктейли пием  Laughing

# 657
РОСИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН - ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ ЗА ТЕБ И ЛЮБИМИТЕ ТИ ХОРА!

К. по спомен няма белег... утре ще го огледам целенасочен и обстойно.

Днес, пробва пуйка с домати, общо взето му харесаха 20мл. и хубавото е, че сам си освободи коремчето вечерта  newsm44 Има промоция на пюрета Гербер в Билла, та се заредих с пюрета и имам до второ пришествие ... само да има кой да ги яде. К. веднъж изяде тиква 60мл. и след това се движи в диапазона 20-40мл. Какво ще го правя това дете Thinking с това неядене, категорично се е метнал на баща си, по майчина линия всичкии лапат  Embarassed

Сега чух по късните новини за бебето жертва на грип в Добрич и взе да ме гони параноята  Cry Бог да го прости!

# 658
Сандалич, по много тънък лед стъпваш Simple Smile)) Ще издебнем Дарито и ще я научим как не се спи в театъра или на концерт, а да се включва активно! И други магарии знам аз...

# 659
  • София
У нас май няма да се спи тази нощ... Ели се буди с рев на 30 мин и не мога да я успокоя. Мажа с Пансорал, но не помага.

Общи условия

Активация на акаунт