Самостоятелно организирани пътувания из света

• 71 931
  • 435
  •   1
Отговори
# 150
  • Софето
Аз тук-там събрах малко инфо за Ню Йорк, разбрах че най-добре е да се спи на Манхатън, но там хотелите ми се виждат доста скъпи. Може би подобри вариант ще е апартамент. Препоръки и мнения в коя част на Манхатън е най-добре да търся.

# 151
  • София
Аз тук-там събрах малко инфо за Ню Йорк, разбрах че най-добре е да се спи на Манхатън, но там хотелите ми се виждат доста скъпи. Може би подобри вариант ще е апартамент. Препоръки и мнения в коя част на Манхатън е най-добре да търся.
MALENA Възможно най-ниски са цените в районите на Lower Manhattan и Lower East Side.

# 152
Най-скъпите места за хотели:

http://www.news.com.au/travel/travel-advice/the-most-expensive-p … mti-1226716935350

20 most expensive cities for hotel rooms (price is an average, per night)

1. Rio de Janeiro $312

2. New York $277

3. Geneva $259

4. Honolulu $250

5. Venice $247

6. Moscow $245

7. Boston $238

8. Hawaii Big Island $235

9. Cancun $234

10. Paris $233

11. Nice $226

12. Singapore $222

13. Dubai $222

14. Riviera Maya $221

15. London $217

16. San Francisco $216

17. Miami $206

18. Washington $205

19. Rarotonga $203

20. Zurich $200

# 153
Сайтът за апартаменти www.airbnb.com сигурен ли е за резервации? Търся апартамент в Амстердам - някакви идеи /2 човека-до 120Е/?

Aз също добнавям +++ за този сайт откакто преди години от италианския форум ми го препоръчаха само него ползвам
Адски съм доволна !
Принципно и да те отхвърли някой няма проблем. Дори от самия сайт те съветват да изпращаш максимално много запитвания , въвеждаш си датите и хората филтрираш ако нещо искаш (паркинг интернет...) и почваш да гледаш четеш отзиви ако има и което ти хареса цъкаш на "CONTACT ME"
и пращаш питане можеш да си питаш и да си искаш допълнително снимки да ти пращат и каквото те интересува когато си харесаш нещо чак тогава отиваш на букинг !
Сайта има такса като гарант тя е % спрямо цялата сума, то я пише отдолу под големите цифри !
Ти плащаш на тях , 2 дни след като почне да тече твоя  престой те превеждат сумата на собственника !
Тоест ако не дай боже има някакво разминаване ти можеш да се обадиш на техния телефон и ТЕ не превеждат парите ти , а ти ги връщат.
има и
един сайт който е за АЗИЯ ползвах го сега по нова година ,той е като Airbnb същата система  , много съм доволна и от него
www.travelmob.com

# 154
Това значи ли, че в случай на анулация губиш само таксата към сайта?

# 155
Ако ти се откажеш тогава губиш таксата в сайта!
Например на мен онзи ден с един сменях мейли разбрахме се за всичко което ме интересуваше , писах му че буквам и продължих напред с резервацията . Букнах и всичко точно след 24часа получавам мейл и СМС че тоя не е потвърдил резервацията и AirBNB ми писаха търси си друг връщаме ти парите по кредитната карта !
И ми ги върнаха без никакви удръжки!

до 17.1. имат и оферта за нови членове една безплатна нощувка!

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 23:26 от pinko

# 156
Записвам се и аз.  Избираме държавата и тръгваме с ММ. Не запазваме хотели предварително. Взимаме lonely planet и тръгваме. Така пътувахме в Южна Америка и Австралия.

# 157
  • Варна
Аз за всички мои пътувания разчитам на форума, за което съм много благодарна, но сега съм решила Берлин, а не намирам тема. Никой ли не ходи до там?

# 158
Аз за всички мои пътувания разчитам на форума, за което съм много благодарна, но сега съм решила Берлин, а не намирам тема. Никой ли не ходи до там?
През 2010 бях в командировка. Беше в началото на месец май. Много мрачно, студено, прилича на нашите соц градове. Има разбира се и интересни старинни сгради, музеи и други, но общо взето не ме впечатли с нищо особено. Иначе имат хубави бирарии за жива бира и вурсчета. Между другото в много от заведенията се пуши, т.к. салоните са разделени. Аз разбира се нямах много време и успях да разгледам тази част от Берлин, която е по-близо до прословутата им ТВ кула.

# 159
  • тук-там

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=698298.0

Пропусни моите мнения! Peace

Аз пък си търся работа, с която хем да мога да отделя 20-30 дни за пътуване, хем и да го финансира... Sad

Гледам и Америките и Азия....цени, оферти, ама как да се включа с 1 седмица... Cry
Повече...абсурд от към време!

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 22:56 от Wild_rabbit

# 160
  • Wolwedans

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=698298.0

Пропусни моите мнения! Peace

Аз пък си търся работа, с която хем да мога да отделя 20-30 дни за пътуване, хем и да го финансира... Sad

Гледам и Америките и Азия....цени, оферти, ама как да се включа с 1 седмица... Cry
Повече...абсурд от към време!
Е това е и моя проблем Simple Smile

# 161
Аз пък не мога да ида някъде за 2 седмици, защото ще полудея... Ходила съм в Азия за седмица - не виждам какъв е проблема. В щатите 8 нощувки - пак без грижа. Ще ида пак - ще видя пак... Не виждам защо в едно пътуване трябва да вложа всичко. Ние семейно нямаме драми с часовата разлика и може би затова ми е широко около врата  Mr. Green, но като цяло не виждам с какво един ню йорк е по-различен от рим например, че за първия да ти трябва повече време от втория град...

# 162
Ние като фотографско семейство определено сме почитатели на самостоятелните разходки. Обаче много често се случва така че сам трудно намираш изгоден хотел и транспорт. Това което правим е следното: Набелязваме си дестинация и се обаждаме на приятели в агенции да ни намерят хотел понеже те ползват големи отстъпки. Понякога ползваме даже и техен транспорт колкотот до до хотела.. от там нататък сме изцяло сами. Единственото пътуване което си организирахме сами беше в Гърция - до Метеора и до Корфу. Пътувахме с кола така че нямахме проблеми.
За дестинации като Испания предпочитам да минавам през агенция заради добрите цени иначе пак сме си сами на мястото. Наема се кола там и си в джаза.
Ето няколко мои пътеписа от такива обиколки Simple Smile

1. Испания - само част
http://travel.photocafe.pro/fuenhirola/

2. Виена - няколко части
http://travel.photocafe.pro/tag/%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D0%B0/

3. Санторини
http://travel.photocafe.pro/tag/%D1%81%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D … 0%B8%D0%BD%D0%B8/

# 163
  • София
mamaSunshine Страхотни пътеписи, благодаря. Всичките места са ми познати и за мен беше удоволствие да се върна там.
Не знам защо мислиш, че трудно се намира изгоден хотел. За нас това е удоволствието от подготовката и ги намираме вече твърде лесно, дори на другия край на света.
Ако има още пътеписи с удоволствие ще ги прочета.

# 164
Страхотна тема  Hug

Какво ще кажете за полетите с Air Asia - имам 1.30 ч. за смяна на полети на летище Сингапур.
Рисковано ли е, имам спомени за закъснения?
Трябва да ги букна тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт