Самостоятелно организирани пътувания из света

• 71 935
  • 435
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Страхотна тема  Hug

Какво ще кажете за полетите с Air Asia - имам 1.30 ч. за смяна на полети на летище Сингапур.
Рисковано ли е, имам спомени за закъснения?
Трябва да ги букна тези дни.
Миналата година имахме три полета с Air Asia. От Куала Лумпур до остров Ява и обратно. И от Куала Лумпур до остров Бали. И трите пъти бяха перфектни Simple Smile. Без никакви закъснения и с добри самолети.
А за Синагупур няма да ви стигнат 1,30ч. за смяна на полета. Grinning
Шегувам се! Имах предвид това, че летище Чанги  е толкова красиво и голямо с трите си терминала, че човек просто не му се тръгва от него Peace

# 166
Bled възможно е, явно ние не сме попадали на оферта, но не е късно Simple Smile. Пътеписи кооооолкото искаш тепърва ще има. Сайта едва сега започваме да го правим.

# 167
Аз тук-там събрах малко инфо за Ню Йорк, разбрах че най-добре е да се спи на Манхатън, но там хотелите ми се виждат доста скъпи. Може би подобри вариант ще е апартамент. Препоръки и мнения в коя част на Манхатън е най-добре да търся.

Мога да Ви дам добра оценка за "Milford Plaza" и "Hilton Garden INN". И двата са на около 5 минути от Times Square. Цените се менят всеки ден, но за периодите, в които съм била аз- варираха между 60 и 90 $ за вечер на човек. Причината да ги изберем- не само ниската цена (за центъра на NYC), но и удобното място. От Times Square тръгват например туристическите автобуси с открит втори етаж, а освен това мястото, откъдето може да си купите билети за всички забележителности, Ви е на една ръка разстояние.

# 168
+1 за Air Asia и тук е въпроса да споделя , че съм от мъжки пол  Laughing

Toва за мен е азиaтския easyJet само , че с по-красив персонал .

# 169
roje22, stenk, благодаря,
но все пак ми е притеснено дали ще можем да вземем багажа, да се
чекираме отново и да успеем да стигнем до следващия гейт за този 1.30 час?
Къде мога да проверя дали air asia оперират само на терминал 1 както е написано в сайта?

# 170
  • София
phile Здравей, прочети това и ще се успокоиш, 1,30 ч. е достатъчно, стига да няма закъснение.
Пост 6
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=754166.msg27021561#new
Ето карта на терминалите, да се подготвиш.....

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 22:46 от Bled

# 171
Bled, благодаря, ще се подготвя то е ясно  Simple Smile
Но преди 2 години ги ползвахме за полети Банкок-Пукет-Банкок и излитаха с големи закъснения.
Тогава нямахме свързани полети.
За съжаление на това летище няма услуга Fly-Thru, за да не мисля багажа.

# 172
Къде мога да проверя дали air asia оперират само на терминал 1 както е написано в сайта?

Tази връзка от 1.30 часа с отделни билети или двата полета са на един билет? Ако са на отделни, си е на твоя отговорност да хванеш полета и при закъснение губиш, така че си е чиста лудост да оставиш толкова малко време.
Ако е един билет, авиокомпанията си знае и ще се погрижи при закъснение да ви сложи на следващия полет.

# 173
А как организирате пътуване до Щатите.
С Европа вече имам солиден опит и е лесно:)

Но за Щатите- първо трябва да се запиша за интервю в Посолството ли, да кажа, че искам да отида на туризъм, това гарантира ли ми виза и после- нямам никаква представа за организацията по- натам- колко време отпуск трябва да си планувам, самолетните билети..., хотели...

Отпуска- отделеното време е един от най- големите ми проблеми.., заедно с останалите:))

Там с какво се пътува от едно място до друго?
В Европа обожавам пътуването с влак от едно място до друго, защото някак и гледката ме опиянява...

# 174

Tази връзка от 1.30 часа с отделни билети или двата полета са на един билет? Ако са на отделни, си е на твоя отговорност да хванеш полета и при закъснение губиш, така че си е чиста лудост да оставиш толкова малко време.
Ако е един билет, авиокомпанията си знае и ще се погрижи при закъснение да ви сложи на следващия полет.
Абсолютно подкрепям - чисто изтърване на полета си е това! Закъснения много рядко имат, но  Сингапурското летище не е  малко, а разбирам че ще вземаш багаж. Пресен случай от преди седмица - не можахме да си чекираме багажа до крайна дестинация София, независимо че на код шеър полета втората част се извършваше от Търкиш и после пак с тях до София. На на лентата за багажа ни пристигна само 1 куфар  Rolling Eyesимахме 2 часа да се чекираме, което на Истанбул за мен е твърде малко /там персонала освен особенно неучтив, бавно работещ е и некомпетентен/. Започнаха се разправии в 6,30 сутринта, когато всеки искаше да си пие кафето необезпокояван и без оглед на нашето бързане, слава богу пак пуснаха лентата с няколко закъснели багажа. Само това чакане ни изяде 30 мин., така че предвиди и ситуация. А като знам на гишетата Air Asia на им какви опашки се вихрят винаги...

# 175
Благодаря ви за съветите, ще преместя полетите на следващия ден, когато имам възможност за 4.30ч време за прекачване. И съвсем леко ще променя програмата.

# 176
  • burgas
Чета последните писания и взех да се притеснявам- летим от Париж до Бургас през Копенхаген. Времето между двата полета е 50 минути. Само с ръчен багаж сме. Как виждате нещата- ще успеем ли?

# 177
На летището в Копенхаген има 3 терминала... всеки е голям... Ако сте на един и същи терминал и близки гейтове и полетите не закъснеят има някакви шансове, но според мене не големи... Ако сте на един билет ще ви прекачат, но надали...

# 178
Ноември месец пътувах с Луфтханза София-Мюнхен-Брюксел и когато правихме резеравцията имаше две възможни връзки като часове. С първия вариант времето между двата полета беше само 45 мин., а с втория вариант беще 2 часа и 55 мин. Бяхме обаче и с чекиран багаж. Съответно изрбахме втория вариант, за да имаме повече свободно време за предвижване от един гейт на друг. Да споделя, че това беше добро решение, защото само докато слезем от самолета минаха 20 мин.

# 179
  • burgas
На летището в Копенхаген има 3 терминала... всеки е голям... Ако сте на един и същи терминал и близки гейтове и полетите не закъснеят има някакви шансове, но според мене не големи... Ако сте на един билет ще ви прекачат, но надали...
С един билет сме и сме на един и същи терминал- значи имаме шанс?

Общи условия

Активация на акаунт