Самостоятелно организирани пътувания из света

• 71 932
  • 435
  •   1
Отговори
# 135
Записвам се в темичката и аз, че много ми хареса. Не вярвам много-много на агенции и гледам все самичка да си организирам пътуванията - където може, разбира се. Последното ми голямо приключение беше преди четири години - за 20 дни "изръшках" половин Европа с влакче, а за планирането на дестинациите много ми помогна www.bahn.de. Но тогава пътувах с младежки билет /Интеррейл/ и раница на гръб - и със сигурност не беше почивка. За мен почивка е да лежиш някъде я под орехче, я под палмичка Wink, а аз тичах като гламава из забележителностите на нов град всеки ден. Всичките ми нощувки бяха в хостели - къде плачевни, къде по-прилични, а в Прага извадих късмет с невероятно чист, просторен и модерно обзаведен хостел за пет евро на вечер. Simple Smile

# 136
Дидичка може ли линк към хотела, че отдавна си мисля за Прага а за 5евро ще презкоча уикенда  Party

# 137
  • София
Съпруга обича да започва търсенето от тук: http://matrix.itasoftware.com/ за самолетни билети, доколкото знам. Не го видях и затова го добавям.

# 138
Съпруга обича да започва търсенето от тук: http://matrix.itasoftware.com/ за самолетни билети, доколкото знам. Не го видях и затова го добавям.

Да това е отлична изходна точка. Лошото е , че не може да се резервира и тогава просто търсиш набелязания полет в сайтовете за резервации.
Също така доста авиокомпании не се индексират като например БГ Еър , разните нискотарифни и т.н.
Затова винаги търсете на няколко места.

# 139
Дидичка може ли линк към хотела, че отдавна си мисля за Прага а за 5евро ще презкоча уикенда  Party

benite, не беше хотел, а хостел, и стаята беше обща, към десетина легла трябва да имаше - не си спомням вече, но когато аз нощувах там, имаше само още едно момиче настанено. Ето това е страницата: http://www.czech-inn.com/, но аз резервирах през hostelbookers тогава. Виждам, че имат и самостоятелни стаи, но виждам също, че и инфлацията ги е ударила сериозно, защото никъде не мога да намеря цена от пет евро!
Ти какво предпочиташ по принцип, хостел или хотел? Аз по-често пътувам като backpacker и когато отида някъде, където не съм ходила, буквално не се спирам цял ден, прибирам се само вечер за душ и сън, така че доколкото леглото е прилично и душът работи, предпочитам да спестя от по-скъпа хотелска стая и да си подаря нещо друго за тези пари. Simple Smile

# 140
Сайтът за апартаменти www.airbnb.com сигурен ли е за резервации? Търся апартамент в Амстердам - някакви идеи /2 човека-до 120Е/?

# 141
stenk newsm10 Тъкмо влизах в темата с намерение за точно такова предложение, за  да е полезна и бързо да се ориентираш Wink
Авторката даже може да помоли да я ''заковат'' винаги да излиза на първо място.
Хайде да съм малко полезна, един сайт за много добри ласт минит  оферти за хотели в Австралия.
http://www.wotif.com/?stlcmpid=SEM-6038-&ef_id=UpG-uAAABLcli … :20140115082743:s
За билети аз въпреки всичко проверявам и сайтовете на всяка авиокомпания отделно, защото в много от тези търсачки не излизат всички варианти. Или пък аз нещо не търся, както трябва...

# 142
  • Сф
Сайтът за апартаменти www.airbnb.com сигурен ли е за резервации? Търся апартамент в Амстердам - някакви идеи /2 човека-до 120Е/?

Октомври за първи път се пробвах да резервирам за Италия апартамент. Отказаха ми резервацията. Мисля повече да не се пробвам с тях.

# 143
Дидичка мерси ще го разгледам. И аз много обикалям, но държа тоалетната и банята да са си само мой Simple Smile, т.е. самостоятелна стая. Напоследък пътувам само с приятелят ми, никой не се навива- хората вече не отделят пари ( или поне около мен).
Иначе и аз избирам по евтини хотели, често ползвам екскурзии за спането ( най-вече в Истанбул и страните около нас)

# 144

Октомври за първи път се пробвах да резервирам за Италия апартамент. Отказаха ми резервацията. Мисля повече да не се пробвам с тях.

Ползвам го от две години вече. Аз съм много доволна.И на мен ми отказа една мацка във Виена първия път, защото нямах предишни резервации. Потърси и прати на тези, които ти харесат запитване.

# 145
Здравейте, много се радвам че открих темата. Благодаря за полезното инфо, което споделяте.

В Барселона търся bed&breakfast, хостел или бюджетен хотел за двойна самостоятелна стая с баня в хубав район (на пешеходно разстояние до ла рамбла или хълма монджуик или там както се произнася). Моля, ако някой знае такова местенце, да ми пише.  Peace

# 146
Покита, защо не адресира въпроса в темата за Барселона Simple Smile
тази е от друг характер и целта й е да споделяме малко по-различна информация, а пък там ще получиш конкретните подробности за дестинацията ти.
Все пак, за да не си капо, ще ти пусна едно нещо -  давам ти го заради хубавата локация главно. Не го препоръчвам с две ръце, доста е ъъъъ сюрреалистично Simple Smile но на теб може да ти хареса - местоположението и цената са главните му плюсове. Има го и в букинг, 7.2 рейтинг, но има и смразяващо лоши ревюта. Може да се комуникира на български, собственикът е нашенец (сравнително известен писател).

# 147
Покита, защо не адресира въпроса в темата за Барселона Simple Smile
тази е от друг характер и целта й е да споделяме малко по-различна информация, а пък там ще получиш конкретните подробности за дестинацията ти.
Все пак, за да не си капо, ще ти пусна едно нещо -  давам ти го заради топ локацията главно. Не го препоръчвам с две ръце, доста е ъъъъ сюрреалистично Simple Smile но на теб може да ти хареса - местоположението и цената са главните му плюсове. Има го и в букинг, 7.2 рейтинг, но има и смразяващо лоши ревюта. Може да се комуникира на български, собственикът е нашенец (сравнително известен писател).
Защото не съм я намерила Embarassed Сега ще потърся.
Скрит текст:
Аз много не се оправям с подредбата на форума...
Благодаря за мястото все пак  Hug

# 148
Записвам се, не сме почитатели на организираните екскурзии, освен ако дестинацията не го изисква Simple Smile Предстои Испания, самоорганизирано, разбира се.

# 149
  • София
Резервирането на хотел е едно от главните неща при пътуването, и може би за това интереса и тук е голям.
Съгласявам се с Параход, че някои многозвездни хотели в Америка отстъпват доста по качество на европейските. Те не са много, но в същия момент се намират други плюсове. САЩ и Канада въобще не са мой критерии относно хотелите.
Изкушавам се да ви покажа няколко хотела от нашите във Флорида. В това пътуване те бяха 7, ще ви покажа  снимки на 4.

Апартамент без звезди:

3 звезди:

4 звезди:

5 звезди:

Три хотела от 7 са от известни вериги.
Кое веднага прави впечатление ?
Широки стаи, огромни легла. Стаите се дават за двойни, а са четворни, цената е за двама. Това е почти навсякъде.
Апартамента е огромен с кухня, също за четирима. Имаше и басейн на един от етажите.
Огромни бани, някой от тях с телевизори, в огледалото !!! Нямаше баня с подвижен душ, всички бяха статични, неудобно ? Във всички имаше ютия и дъска за гладене.
Цените са от 75$ до 110$/промоции/. Компенсирахме цените до нашия лимит с три по евтини хотела, които малко отстъпваха на показаните.
Не всички хотели са като тези на снимките, но никой не те кара да ги взимаш, като се намират такива на същите цени, търсене му е майката.
Няма храна, ако искаш плащаш, рядко закуски.  Навсякъде имаше машина за кафе и чай, безплатно. В коридорите често има машини за напитки и лед.
Интернет в повечето случай е безплатен. Паркинга по често е със заплащане 20-30$ на ден.

ТУК ПОВЕЧЕ СНИМКИ

Общи условия

Активация на акаунт