Самостоятелно организирани пътувания из света

• 71 947
  • 435
  •   1
Отговори
# 180
е, няма драма тогава... ако не хванете самолета ще ви качат на следващия... А и имате шанс да го хванете... Аз лично бих стискала палци да изпусна самолета във вашия случай, че да видя Копенхаген обаче за сметка на авиокомпанията  Joy

# 181
Според мен дори и да има леко закъснение на първия самолет втория ще ви изчака ние така имахме билет София-Рим-Барселона на алиталия на отиване имахме 4 часа, но на връщане 50 мин. И от Барселона за Рим ни закъсня полета с 30 мин и си мислихме отиде изтървахме си прекачването и въпреки че кацнахме 30 мин след часа в който трябваше да излетим от Рим за София една жена ни чакаше с табела София след като ни остави автобуса и вървяхме след нея и тя ни закара до изхода за самолета. Така че ако всичко е на 1 билет няма никакъв проблем дори и за малко закъснение Simple Smile

# 182
Малко са полетите дето чакат... Има много логични причини за това и само една от тях е, че ако стоят и чакат един пътник половин час, то следващите 160 човека, дето чакат самолета на следващото летище също ще седят и чакат самолета...

# 183
  • Софето
Малко са полетите дето чакат... Има много логични причини за това и само една от тях е, че ако стоят и чакат един пътник половин час, то следващите 160 човека, дето чакат самолета на следващото летище също ще седят и чакат самолета...
Наскоро гледах то "Травел ТВ", едно предаване за летището в Маями и казаха, че при забавяне на летището, на един самолет, един час му струва 10000$.

# 184
  • Wolwedans
При 1 час и 40 мин разлика между 2 свързани полета на общ билет, без никакво закъснение на първия, съм карала двуседмичен круиз без багаж Confused
Повече никога не бих рискувала... Mr. Green

# 185
  • burgas
Богиня:)))
Re: Самостоятелно организирани пътувания из света
« #182 Пет., 17 Ян. 2014, 18:19 »
е, няма драма тогава... ако не хванете самолета ще ви качат на следващия... А и имате шанс да го хванете... Аз лично бих стискала палци да изпусна самолета във вашия случай, че да видя Копенхаген обаче за сметка на авиокомпанията

Според мен дори и да има леко закъснение на първия самолет втория ще ви изчака ние така имахме билет София-Рим-Барселона на алиталия на отиване имахме 4 часа, но на връщане 50 мин. И от Барселона за Рим ни закъсня полета с 30 мин и си мислихме отиде изтървахме си прекачването и въпреки че кацнахме 30 мин след часа в който трябваше да излетим от Рим за София една жена ни чакаше с табела София след като ни остави автобуса и вървяхме след нея и тя ни закара до изхода за самолета. Така че ако всичко е на 1 билет няма никакъв проблем дори и за малко закъснение Simple Smile

малко ме обнадеждихте  Simple Smile, благодаря, но следващия полет по същата линия е чак след една седмица  ooooh!

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 20:58 от flower_love

# 186
А как организирате пътуване до Щатите.
С Европа вече имам солиден опит и е лесно:)

Но за Щатите- първо трябва да се запиша за интервю в Посолството ли, да кажа, че искам да отида на туризъм, това гарантира ли ми виза и после- нямам никаква представа за организацията по- натам- колко време отпуск трябва да си планувам, самолетните билети..., хотели...

Отпуска- отделеното време е един от най- големите ми проблеми.., заедно с останалите:))

Там с какво се пътува от едно място до друго?
В Европа обожавам пътуването с влак от едно място до друго, защото някак и гледката ме опиянява...

Относно визата - американското консулство изрично предупреждава да не се закупуват предварително самолетни билети и други туристически услуги преди интервюто за виза !!!
нищо не може да ти гарантира получаването/отказ за виза . Аз лично познавам предостатъчно хора получили виза  без да имат достатъчно здрави връзки с България и дори няколко впоследствие останали нелегално , както и такива искащи наистина само туризъм със семейства и завидно материално положение получили отказ.
Общо взето е Божа работа Simple Smile

Зависи къде смяташ да ходиш , но за дълги разстояния общоприето е да се пътува по въздух.
В Ню Йорк , Бостън или Чикаго със сигурност ще се оправиш и с градсКия транспорт , но за Флорида , Калифорния и т.н. без кола под наем трудно ще стане ..

# 187

малко ме обнадеждихте  Simple Smile, благодаря, но следващия полет по същата линия е чак след една седмица  ooooh!

Щом е с един билет, те ще се оправят, може и по друг маршрут да ви прекарат, каквото измислят. Общо взето щом продават такива билети са наясно. Няма да останете една седмица в Копенхаген.
Ако закъснеете твърде много на крайната точка имате право на компенсации, там зависи какво е закъснението и дължината на полета, не ми се търси сега

# 188
  • Сф
Хайде знаещите да помогнат, моля  Praynig

Трябва да купя еднопосочен билет от Сан Диего до Денвър за 26 Ян. Изтървах ниските цени и сега са почти двойни. Въпросът ми е: да взимам ли сега преди да са поскъпнали още повече или има шанс 1-2 дена преди полета да се появи някакво изостанало евтинко местенце? Какви са вашите наблюдения и опит?

# 189
  • Milano
Kакви са ниските цени? 189$ на човек, на посока с 2 куфара устройват ли те?

# 190
  • Сф
Честно казано повече от $130-140 не ми се дават  Crazy
Преди има- няма 1 седмица цените бяха около $90-100.

# 191
  • Milano
http://www.skyscanner.it/trasporti/voli/sana/den/140126/tariffe- … gennaio-2014.html

Това ми излиза (95 евро), но май багажа е отделно.

# 192
  • Сф
Благодаря, РЕгина.   Hug  bouquet Това го гледах директно от сайта на Frontier, ама ме притеснява, че е мн рано полета, а трябва да се съобразявам с няколко фактора, дълго за обяснение тук.

И все пак ми остава питането дали в последните моменти се появяват евтини билети или това е по-скоро изключение.?

# 193
Благодаря ти, Stenk!

За Маями мисля, но не е узрял момента, обаче ако искам да пътувам например през декември, кога е момента да започна организацията за виза?

# 194
  • Milano
Мираж, питай в Американската тема (По държави), там със сигурност ще са по-запознати, но полета е много скоро, според мен цената ще върви само нагоре.

По темата, самоорганизирам се и аз (с изключение на Кариби и подобни).

Август ще сме в Чикаго и НЙ, купила съм билети, запазила съм хотел в НЙ. Остава ми да закупя вътрешния полет, защото за момента има дати само до края на юни с компанията, която ми препоръча Хот Тий и която съм харесала.

Общи условия

Активация на акаунт