Самостоятелно организирани пътувания из света

• 71 561
  • 435
  •   1
Отговори
# 300
Е , то се иска човек да е попрочел малко история ... това-онова. В противен случай гледаш едни ексцентрични , кичозни сгради , мирише на мухъл и прогнила дървения.

Иначе може и за по-малко.
Приемам , че Мурано , Бурано и Лидо хептен сме ги отписали.

# 301
Е , то се иска човек да е попрочел малко история ... това-онова. В противен случай гледаш едни ексцентрични , кичозни сгради , мирише на мухъл и прогнила дървения.

Иначе може и за по-малко.
Приемам , че Мурано , Бурано и Лидо хептен сме ги отписали.

То за всяка дестинация е така. Ние бяхме с екскурзовод за група от няколко човека. Не ми миришеше на канали впрочем. А Лидо какво толкова да му се гледа, просто един приятен курорт.

# 302
  • Sofia
Обожавам самостоятелните пътувания! Групите, особено от непознати, много ме затормозяват...
Засега мога да се запиша с пътувания в почти цяла Европа. За по-далечните дестинации, особено Африка и Азия, съм навита, но като втори опит след едно организирано пътешествие.
Винаги гледам да съм изчела де що мога - пътеводители, теми, история... Този форум много ми е помогнал.

# 303
С удоволствие се включвам и аз тук.
Досега имам много самоорганизирани пътувания и почивки, но само в Европа.
Навсякъде съм се справяла безпроблемно, дори и човек нещо да се заблуди с питане далече се стига Wink
Единственото място, което тотално успя да ме обърка и да загубя чуство за ориентация беше Амстердам  Embarassed С тези канали, еднакви сгради и странни имена за първи път въпреки картата и приложението ми на тел-а не можех да разбера къде точно се намирам, но ... не ме е срам да питам и се оправих  Laughing

Сега планирам пътуване до Дубай и пиша в другата тема, но ще ви чета да попивам идеи за още по-далечни дестинации  Peace
Страхотна тема.
Сега като си спомня и ние преди години се въртяхме като ненормални из каналите на Амстердам. Беше някъде около 4-5   сутринта и нямаше още кой да попитаме. Голяма обиколка и след няколко такива установихме че минаваме през едно и също място. Голям смях, като в анимация. Към 6 като се появиха първите хора най-сетне намерихме адреса.

# 304
 HugБлагодаря на всички, които ми отговориха за Швеция   bouquet

# 305
Планирам едно пътуване, но имам леко колебание. Трябва да си купя 2 отделни самолетни билета,  прекачването ще е на Хийтроу. Между двата полета (пристигащ и заминаващ) има около 4.5 часа. Трябва да взема багажа като кацна, да сменя 1 с 4 терминал, да се чекирам за следващия полет, да мина всички проверки. Не съм летяла през Хийтроу досега и не знам дали времето ще ми стигне.  Някой с опит на това летище?

# 306
  • София
Да, ще ти стигне. Даже е много. Прехвърляли сме се за много по-малко време. Приятен път.

# 307
Да, ще ти стигне. Даже е много. Прехвърляли сме се за много по-малко време. Приятен път.

И аз съм на същото мнение. На Хийтроу съм кацала поне 50 пъти, та си го броя за домашно Simple Smile Терминали 1 - 4 са старите, не са толкова големи разстоянията.

# 308
Имай предвид, че ако са наистина отделни билети нямаш защита от закъснения, т.е. ако първия полет закъснее и изпуснеш другия, си дотам.

4.5 часа са достатъчно, освен ако нещата не тръгнат много на зле, което е малко вероятно, но все пак може да се случи.

Heathrow express е безплатен транспорт между терминалите, за метрото ще ти трябва билет, или ако имаш oyster пак е безплатно.

# 309
Имай предвид, че ако са наистина отделни билети нямаш защита от закъснения, т.е. ако първия полет закъснее и изпуснеш другия, си дотам.

4.5 часа са достатъчно, освен ако нещата не тръгнат много на зле, което е малко вероятно, но все пак може да се случи.

Heathrow express е безплатен транспорт между терминалите, за метрото ще ти трябва билет, или ако имаш oyster пак е безплатно.

Закъсненията са винаги риск. За успокоение, все пак, летището не е Франкфурт, където може от изход до изход да вземеш два влака.

# 310
Мда, и мен закъснение на първия полет ме притеснява, а и сигурно има опашки навсякъде. Реално заради второто чекиране трябва да има пак поне 2 часа преди втория полет. Но пусто, туристическите агенции ми дават повече от двойна цена за общ билет, макар и през друг маршрут за същата дестинация.

# 311
Опашката за граничен контрол беше огромна последния път, към 45 мин - 1час. Зависи и по кое време е де.
Та ако сте само с ръчен багаж ще е мнооого по-просто, защото имат връзки между терминалите с автобус, без да минавате граничен контрол.
Кажи докъде ще летиш и кои дати, може да намерим нещо по-добро.

# 312
Хм, аз доколкото разбрах между терминалите има влакче.

София- Рейкявик в средата на октомври е идеята. Най-доброто, което постигам към момента е около 1500 лв. за 2-ма. В турист.агенция ми дадоха цена над 3000 лв. един от маршрутите беше София-Копенхаген-Осло-Рейкявик. Другия мисля беше през Виена само с едно прекачване.
Моят маршрут е София- Лондон- Рейкявик.

# 313
  • тук-там
Хм, аз доколкото разбрах между терминалите има влакче.
София- Рейкявик в средата на октомври е идеята. Най-доброто, което постигам към момента е около 1500 лв. за 2-ма. В турист.агенция ми дадоха цена над 3000 лв. един от маршрутите беше София-Копенхаген-Осло-Рейкявик. Другия мисля беше през Виена само с едно прекачване.
Моят маршрут е София- Лондон- Рейкявик.

Защо не пробваш с Изи от Бристъл.  Лондон - Бристъл е нещо около - 20-30 паунда.
Например:
http://www.easyjet.com/EN/Booking.mvc

# 314
E, има много варианти, като повечето включват нискотарифни компании, т.е. агенциите няма да ви свършат никаква работа.
Гледайте easyjet, wow, airberlin (те не са нискотарифни, но летят до средата на септември) през Лондон, Берлин, Koпенхаген...
Може с Уиз до Малмьо и от Копенхаген до Рейкявик.
А можеш и да пуснеш питане тук http://magelanci.com/forum/12-%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D1%8F-%D1 … 0%BB%D0%B5%D1%82/

Влака между терминалите е Heathrow Express, но трябва да влезеш в страната (да минешпаспортен контрол). Автобусите са ако не влизаш.

Общи условия

Активация на акаунт