"Майчин дом"-Варна тема 6

• 66 970
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
Точно нея ми препоръчаха. Значи ще е добре да си премълча, че бременността е след инвитро процедура  newsm78
малко ме притеснява това, че трябва да си премълчавам за подобно нещо честно казано, но може би няма друг начин.
И друго се сещам, ако си намеря лекар, който не е в МД, след това мога ли да отида напрао за раждането там или който ме следи, той трябва да ме изражда?
Благодаря ви много за информацията. Не са ми ясни тези неща и ми е много притеснено и съм объркана.

# 106
kokoshinkata , а къде ти е правена процедурата ? Там може ли да се следиш ?
Можеш да отидеш само за раждане в МД. Аз бях в 8 месец със сина ми , когато се срещнах за първи път с лекаря, който бях избрала за раждане....да се запознаем  Laughing . След това още 2 или 3 пъти ходих пак на преглед и там родих  Peace

# 107
Процедурата ми я прави др. Емин в МЦРМ "Радост". За съжаление от там не могат да ми дават болнични, за това се налага да си търся лекар, който може да ми дава такива. Иначе аз ще продължа да си ходя при Емин, във всички случаи.

# 108
Процедурата ми я прави др. Емин в МЦРМ "Радост". За съжаление от там не могат да ми дават болнични, за това се налага да си търся лекар, който може да ми дава такива. Иначе аз ще продължа да си ходя при Емин, във всички случаи.
О, да, забравих , че на теб ти са важни болничните. Ами за съжаление не мога да помогна в такъв случай  Sad Освен да разпиташ приятелки и да се запишеш някъде на ЖК по ЗК, колкото да ти дават болнични, а да си ходиш при твоя лекар. И живот и здраве след няколко месеца, избираш лекар за раждането в МД  Peace Успех !

# 109
  • Варна
Струва ми се, че предвид факта, че ти трябва и болничен е по-добре да си откровена, че си след инвитро процедура, пък факта, че продължаваш да ходиш при другия лекар, можеш да го премълчиш.
Иначе и аз се следях на друго място предния път(и сега също), а в Майчин дом отидох месец-два преди раждането.  Peace

# 110
Благодаря ви за съветите.   bouquet
Утре ще отида при другата докторка, която ми даде последния болничен, да видя дали ще ми даде поне за още 14 дни и след това ще гледам посетя др. Станева и ако се харесаме може би ще си остана при нея. Просто няма да казвам, че ще си ходя при моя доктор и така, може би ще е най-добре.

# 111
Аз не мисля, че е добре да премълчаваш каквото и да е за бременността. При Станева попаднах случайно, когато бях с кървене в началото на бременността си. Почна да ми говори за цени на пакети за ЖК. Категорично бях решила там да си водя бременността на частно, но тя ми направи кофти впечатление. Ако се разровиш за нея, има доста мнения, че гледа на пациентките си като на касички. По ЗК не знам дали може да се следи бременност в МД. Иначе за болнични от приятелки зная, че няма проблем. Но и те са с платен пакет за следене.

# 112
Много ще ми дойде на две места да си плащам. За това и искам ЖК да е по здравна каса, така и така в повечето случай я водят формално доколкото разбирам от изчетеното до момента. Пък и в крайна сметка нали за това си плащам и осигуровки. То не че има смисъл някакъв от тях ама...  ooooh!

# 113
  • Варна
А нали знаеш, че в Майчин дом дори по каса пак се плаща някаква сума?

# 114
Това не го знаех.

# 115
Пакетите за здравно осигурени и здравно неосигурени са на една цена. Разлика има само в цената, която се заплаща за самото раждане в последствие. В сайта на МД има цени на всичко.

# 116
kokoshinkata, а защо не си седиш при твоята си лекарка, щом ти води консултациите, дава ти болничен? Обикновено много жени правят така, месец преди термина отиват няколко пъти на преглед при тази, при която са избрали да раждат. Не виждам смисъл да се ходи на 100 места да те следят.
Имам приятелки, които са били при лекари извън МД, а за раждането само в МД и никога не са споменавали докторите да са се държали надменно с тях, че чак и със задоволство да съобщават, ако има нещо лошо  Rolling Eyes Но то това си е по скоро до човека, не до това дали е МД, Окръжна или АГ.

# 117
Пакетите за здравно осигурени и здравно неосигурени са на една цена. Разлика има само в цената, която се заплаща за самото раждане в последствие. В сайта на МД има цени на всичко.
Това не е вярно !
Следене на бременност по ЗК струва (по точно доплаща се) към 350 лв.
Следене на бременност платено- 555 лв .
Раждането е на една цена, но ако не си осигурен плащаш леглоден, грижи за бебето и какво там още беше .

# 118
Аз си нямам АГ при която ходя и да познавам отдавна. Тази, която ми даде последния болничен (Капка Иванова в св. Марина", случайно попаднах при нея. За това се чудя, иска ми се да имам и друга опция за всеки случай.

# 119
Това не е вярно !
Следене на бременност по ЗК струва (по точно доплаща се) към 350 лв.
Следене на бременност платено- 555 лв .
Раждането е на една цена, но ако не си осигурен плащаш леглоден, грижи за бебето и какво там още беше .

Да, грешката е моя. Извинявам се, видях в сайта и аз преди малко. Но като се има предвид, че в цената по ЗК не се вкл. БХС и 4D, които влизат в платената ЖК, излиза горе-долу на кантар.
А за заплащането на самото раждане, аз го разглеждам като крайна сума накрая. И опредено разлика има дали си здравно осигурен или не. Един леглоден само е 90 лв. на ден за неосигурени лица.

Женска консултация
(включва биохимичен пренатален скрининг   +    4D фетална морфология със запис)
555 лв.

Женска консултация - интензивна
(включва биохимичен пренатален скрининг   +    4D фетална морфология със запис)
610 лв.

Женска консултация по здравна каса
(доплащане за допълнителни прегледи и ултразвукови изследвания)
* Женска консултация по здравна каса не включва биохимичен пренатален скрининг и 4D фетална морфология
335 лв.

Общи условия

Активация на акаунт