"Майчин дом"-Варна тема 6

• 66 951
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
  • Varna, Bulgaria
Здравейте момичета. Имам ПКЯ. От няколко години ходя при един гинеколог с променлив успех в лечението. Приемах главно противозачатъчни. Преди почти година обаче се ожених и с милото решихме, че ни е дошло времето да си имаме бебче. Започнахме друг вид стимулация. Пих 3 месеца клостилбегид като постепенно увеличихме дозата до максималната, защото ефект нямаше - нито ми идва М нито имам О. На третия месец каза, че има подобрение и О. Правихме опити с милото, но явно не сме улучили момента или просто нямахме късмет. Тогава реших да си дам 3 мес. почивка. И така сега от ноември не ми е идвало и отново съм на старото дереже. Та се чудих дали да не сменя лекаря и да отида за консултация в МД. Въпроса ми е имали лекар, който работи по ЗК и колко е прегледа, ако е без направление. Благодаря  Simple Smile

# 91
В сайта можеш да провериш лекарите, които работят по ЗК и кога са им прегледите. Иначе мисля 30 лв е прегледа, но изобщо не съм сигурна .
Успех  Peace

# 92
  • Варна
http://maichindom-varna.com/bg/grafic.html тук пише кои лекари работят със ЗК, а за другите прегледа е между 25-40лв.(при всеки лекар е различно).

# 93
Момичета, ако някоя от вас е раждала в залата за активно раждане в МД, ще се радвам да прочета отзивите ви.

# 94
Здравейте!Започвам да следя темата за Майчин дом интересувам се някои правил ли амниоцентеза там.Само д-р Борис Яков ли я прави и налагали се болничен престой там.

# 95
Аз правих АЦ преди 5 години при д-р Борис Яков. Много внимателен, много отзивчив, обяснява всичко подробно. Престоя е няколко часа след манипулацията, не се седи с дни. Имам познати, които наскоро минаха през тази процедура пак при него, защото във Варна друг не прави. Има специална тема за АЦ, ако искаш я потърси и ще видиш мнението и на други майки, които са били в МД-Варна.

# 96
  • Варна
Момичета,здравейте!
В петък ще ми правят серклаж ,знаете ли дали изписват в същия ден или ще се наложи да се лежи няколко дни..ако помоля да ме пуснат в същия ден ,дали ще ме пуснат. newsm78

# 97
  • Варна
   Наскоро лежах в болницата с две момичета, на които правиха серклаж. Говореха тихомълком, че пътеката била 3 дни, но и двете ги пуснаха на следващия ден, тоест с една нощувка. (Естествено ги подпитаха- ако искате може да тръгнете и т.н., не им заявиха директно). В същия ден не ми се вярва да те пуснат, тъй като им правеха вливания доста време и ги наблюдаваха за кървене.  Peace

# 98
  • Варна
Velina_p, няма да те пуснат същия ден! Манипулацията се прави под пълна упойка, след това ще те следят дали вичко е ок и в най-добрия случай на втория ден ще те пуснат. Имаш и определени системи за вливане, а те си отнемат време. Ако имат съмнения нещо (не дай Боже) ще те задържат още един ден за наблюдение, но се съмнявам. Дано всичко мине гладко  Hug

# 99
Здравейте момичета, аз съм в 7 г.с. вече и още не мога да се ориентирам към лекар, който да ми води ЖК, да ми дава болнични и да ме изражда. Определено ми се иска да е в МД.
Ще опитам постепенно да  прочета и старите теми. За сега от там и препоръчаха др. Станева. Тя дали работи със ЗК и мога ли по-рано от 12г.с. да се запиша или трябва да си изчакам.
Аз имам доктор, който си ме следи и при който ще си ходя. Но там не могат да ми дават болнични и не израждат. И друг въпрос имам, ако сте ходили при повече от един специалист по време на бременността - подходящо ли е това да го споделям с лекаря, който ще ми води ЖК, как реагират и дали мога да обсъждам препоръките на другия ми доктор.
Благодаря предварително.

# 100
  • Варна
В МД всички израждат по ЗК, но... ЖК по ЗК водят единствено д-р Б. Яков, д-р Георгиев и д-р Георгиева....
Сега забелязвам, че има още трима лекари, но нямам никаква информация за тях. (Тези със звездичка * работят по ЗК): http://maichindom-varna.com/bg/grafic.html

# 101
И за друго се чудя, дали пред да си взема направлението за ЖК да не отида на платен преглед и да обясня какво очаквам и какво искам. Ох не знам, до момента имам лош опит с разни АГ "специалисти" и честно казано съм предубедена към всички вече.

# 102
  • Варна
kokoshinkata, преди да се запишеш където и да било на ЖК, според мен отиди да се запознаеш с лекаря и прецени дали наистина това е твоя човек. Все пак щом този лекар освен следенето ще ти помага и с раждането,... според мен трябва да му имаш пълно доверие. А не да трепериш при всеки преглед. Според мен лекарите не гледат с добро око на това, че се следиш и при други колеги... Затова премълчи си този момент  Wink

# 103
Аз правих икси и все пак, мнението на доктора ми е важно за мен. Но може би си права, наистинан е обичат да се съобразяват с други лекари. Само че не знам дали е удачно и да премълчавам този факт  newsm78

# 104
И за друго се чудя, дали пред да си взема направлението за ЖК да не отида на платен преглед и да обясня какво очаквам и какво искам. Ох не знам, до момента имам лош опит с разни АГ "специалисти" и честно казано съм предубедена към всички вече.

kokoshinkata,

подкрепям съвета на tigyrcho с две ръце!

Аз имах неблагоразумието да кажа, че съм бременна след ин витро в друга клиника, и да видиш с какво задоволство ми съобщиха (в МД) че бременността не се развива.

Ако приемаш съвети - срещни се с др Даниела Станева, мисля че води ЖК. (тя ми прави абразиото и въпреки това останах с много положително впечатление)

Общи условия

Активация на акаунт