"Майчин дом"-Варна тема 6

• 66 889
  • 768
  •   1
Отговори
# 750
Не се притеснявай от окситоцина, след като си с епидурална няма изобщо да го усетиш. На мен ми поставиха епидуралната в 23.00часа и чак в 06.00часа на другата сутрин започнах да чувствам лека болка в областта на шевовете. Преди това не усещах никаква болка. Така че дори и да ти поставят някакви препарати след раждането, докато започнеш да усещаш болка, тяхното действие ще е отминало. По всяко време можеш да поискаш болкоуспокояваща свещичка, както и компрес с лидокаин и риванол за шевовете. Искай си компреса три пъти дневно, защото забравят понякога да носят.
  Относно самостоятелната стая, за мен е по-добре. Така успяваш да си починеш, когато бебето спи, а не когато спи твоето, другото плаче и обратното. Или когато на теб ти се спи, на някой друг му се яде или гледа тв. Аз бях в стая с придружител, което е по-добрия вариант. Съпругът ми беше с мен и ми помагаше, но може да те придружава майка, сестра и т.н. А от персонала са много отзивчиви, не се безпокой за това. Викай ги винаги, когато нещо те притеснява, дори и за най-дребните неща, като смяна на памперс, например. Аз при първото ми дете и това не знаех как става  Simple Smile. А за кърменето задължително търси помощ, защото е трудно да се справиш сам, когато ти е за пръв път.
   Успешно раждане! Стискам палци всичко да е наред!

# 751
  • Варна
Наистина Д-р Б. Яков не работи в МД вече. Днес се обаждах да си насроча среща с него, но уви. За другата седмица имам консултация с Д-р Друмев - надявам се да мине ползотворно.
Неприятно впечатление остави служителката по телефона. Разговорът беше следния:
- Моля, запишете ми час за консултация при Д-р Друмев.
- Значи да ви запиша за преглед?
- Не, за консултация.
- Аха, ами... Добрееее...

Доста плоско...  Rolling Eyes

# 752
  • Варна
Благодаря ви за съветите и информацията, супер сте   bouquet
Мисля да се ориентирам към самостоятелна стая, а за окситоцина се надявам епидуралната да е наистина такава манна небесна  Rolling Eyes! Аз по принцип до онзи ден смятах че ще бъда секцио, но д-ра ме изненада на последния преглед с това че според него бих могла да се справя по другия начин въпреки възрастта и инвитрото. Единствено се притеснявам от форцепси и такива подобни, но ще разчитам на лекаря да се погрижи ако има риск за бебето да действа възможно най-адекватно. Просто когато не знаеш какво може да стане страха малко или много те сковава, въпреки че той е най-лошия съветник. Дай Боже всичко да мине по най-благополучния начин  Praynig и да си се приберем по живо по здраво!

# 753
Не се притеснявай, д-р Яков е професионалист и можеш да му се довериш на 100 %! А епидуралната наистина е манна небесна Simple Smile, аз даже поспах като ми я поставиха, голям КЕФ Simple Smile Успех от мен и мисли позитивно, предстоят ти най-щастливите мигове с малкото бебче! Simple Smile

# 754
  • Варна
Благодаря  Hug  bouquet

# 755
  • Варна
 Здравейте дами   bouquet
 Сигурна съм, че го четох преди време, но сега не мога да открия - Кога и имаха ли в Майчин дом "Ден на отворените врати"?
Ориентирала съм се към този родилен дом, но ми се ще да позадам малко въпроси на място Simple Smile

# 756
  • Варна
Здравейте дами   bouquet
 Сигурна съм, че го четох преди време, но сега не мога да открия - Кога и имаха ли в Майчин дом "Ден на отворените врати"?
Ориентирала съм се към този родилен дом, но ми се ще да позадам малко въпроси на място Simple Smile
Знам, че по всяко време, ако отидеш ще откликнат на въпросите ти и ще те разведат, ако не е много "напечено". Според мен следобед е най-удачно, но за всеки случай звънни на регистратура да те ориентират  Peace

# 757
Във връзка с приема на вода се сетих, че тази статия за приема на вода и храна по време на раждането може да ви е полезна. В резюме:

„НЯМА достатъчно публикувани данни, за да се направят ясни изводи относно връзката между времето на неприемане на бистри течности и риска от повръщане/рефлукс или белодробна аспирация по време на раждането. Както консултантите, така и членовете на ASA са съгласни, че приемът на бистри течности по време на раждането подобрява комфорта и удовлетворението на майката. Въпреки че членовете на ASA не изказват твърда убеденост, консултантите са съгласни, че приемът на бистри течности по време  на раждане НЕ увеличава риска от усложнения.“

„Няма конкретно време на гладуване, което да осигурява предпазване от усложнения. Няма достатъчно публикувани доказателства за безопасността на който и да е конкретен период на гладуване по време на раждане.“

Авторката е анестезиоложка. Лично аз пиех вода колкото ми се пиеше. В стаята, където раждах, ни бяха оставили (персоналът на болницата) две големи бутилки минерална вода и никой не ми е казал да не пия от тях. Бях си приготвила и нещо леко ако огладнея, но не ми се ядеше докато раждах.

# 758
Здравейте, въпрос към дамите със секцио, заплащахте ли си контролния преглед, който е един месец след операцията? Питах мои приятелки, които са раждали на други места, казаха, че не са плащали тъй като си влиза в цената, която плащаме по здравна каса но тук незнам как е! Много трудно се свързвам с централата на майчин дом а в сайта никъде не пише, ще съм благодарна ако някоя мама ми отговори!    bouquet

# 759
  • Варна
Доплащането миналата година беше нещо от сорта на 160 лв.
Борис Яков го видях точно преди празниците в МД, сега не знам дали още е на работа. Ако наистина вече не е, няма кой да го замести с амниоцентезите. Ще трябва да се ходи до София.

Доплащането по ЗК е (беше) 360 лв. Peace

Жалко, че вече няма да работи Б. Яков в МД - изключително доволна съм от него, той ми направи АЦ, а след това и родих при него (той беше на смяна, не съм го избирала, но ми изпълни всички изисквания по отношение на раждането). Страхотен лекар!

# 760
  • Варна
М дамм, и други въпроси ми изкокнаха, но за момента не мога да стигна до там Simple Smile Ще ги посетя като изляза в 45 дневният болничен Simple Smile

# 761
  • Варна
Цитат
Доплащането по ЗК е (беше) 360 лв. Peace

Извинявам се за подвеждащата информация. Явно за година време и се забравя ooooh!
Запомнила съм, че е и 60, но колко преди това - не smile3538

# 762
  • Варна
Здравейте. Бях на консултация при Д-р Друмев, но бебето все още е седалищно и той предлага планово секцио. Аз все пак бих искала раждането да се инициира по естествен път, пък макар да е оперативно. Дайте съвет с кой друг лекар да се срещна. Ще се радвам и жените, раждали секцио, които пишат в темата да споделят впечатления от лекарите си и като цяло как протича операцията.

# 763
  • Варна
Здравейте пак и от мен, вече родила . Отидох в МД с контракции на около 3 мин, с разкритие, всичко стана много бързо- родих без системи, шевове и упойка ( нямаше време) за 2 часа след приемането ми. Д_р митев беше на смяна- беше много мил, той и акушерките се държаха прекрасно. От престоя в болницата също съм много доволна, изобщо , ама изобщо не може да се сравнява с ОБ. Всички бяха много мили (с изкл. на 1 санитарка и 2 от дежурните лекарки на визитациите). Сравн. с ОБ , майчин дом е супер лукс- стаите, храната, обгрижването, отношението.
Единствено накрая ми начислиха да платя цена с вкл. избор на екип, какъвто нямах, но после се върнахме и оправихме нещата, хем преди мъжа ми да плати ме пита лекарката дали имам екип и упойка- аз казах не и пак му поиска по високата сума- оказа, се че грешката била в регистратурата, която не работеше, както и да е. Може да са пробвали дали ще мине номера и за малко и да мине, както моите си нямаха никаква идея колко струва раждането( бях казала между 530 и 1000- ако се наложи спешно секцио).Това доста ме разочарова и ядоса, но здраве да е. То аз и да имах избор на лекар, едва ли щеше да реагира да дойде толкова бързо, освен ако не се падне да е в клиниката. Ако се бях почудила още малко дали раждам, както исках и да  поспа още, можеше и в леглото вкъщи да си родя.
На епикризата ми пише да се явя на 2 контролни прегледа- а дежурната лекарка( която никак не харесвам и е много надута) ми каза щом нямам шевове да не се явявам, а след 40 дена на преглед от ЖК(която не е в МД). Вие ходихте ли на контролните прегледи или щом съм без избор на екип не ми се полагат, плащат ли се ? За не раждалите ако имат въпроси съм със съвсем пресни впечатления.
 За планово секцио- М. Яков. За седалищно- прави упражнения да се обърне, но шанса е малък в последния месец.

# 764
  • Варна
Lovely_Sw, честито бебенце! Да сте живи и здрави и да си се радвате  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт