"Майчин дом"-Варна тема 6

• 66 919
  • 768
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Lovely_Sw имай едно на ум за тая схема контракции на 5 мин или след изтичане на водите и тогава в болницата. Особено при второ раждане. Аз бях с контракции на 10-12мин, а се оказах със 7см. Wink, водите ми ги пукнаха чак на пълно разкритие.

И аз в приемната си казах изискванията - някой неща записаха. Може би, ако им ги предоставиш написани, още по-добре. И друго - явно заради някой мои претенции/изисквания имаха едно наум и сами почнаха да ме питат - искам ли / не искам ли, какво мисля за матергин например?

Ооо ако е възможен избор на акушерка и някога имам трето дете, няма да се поколебая кого да избера. Похвал за Гергана.   bouquet

free_mind честито бебче!

# 736
  • Варна
 Coral Red, добре, че каза за храната. Аз първия път в ОБ си хапвах в предродилна- цял ден чакахме контракциите и накрая на система, щях съвсем да припадна от глад иначе. Аз и написах 5 мин. за контракциите защото и е първо раждане, за второ- на 10 мин. А какво е матергин?

# 737
Благодаря MIRA^  Grinning

В предродилна ми дадоха единствено да си мокря устните с вода, но не и да пия; храна категорично не дават;

# 738
  • Варна
Аз този път така се нагълточих с вода от чешмата в предродилна, докато ме бяха оставили сама. Първият път много ме измъчиха с това не даване на вода. Все още не намирам логиката.

# 739
  • Варна
Време ни е за нова тема. Иска ли някой да се заеме?

# 740
Ако питаш за метергин,това е лекарство стимулиращо контракциите на матката.Стимулира отделянето на плацентата и намалява кръвозагубата Peace Относно храната след секцио,позволяват едва когато пуснеш газове.При мен беше на другия ден Peace Но от системите,емоциите и умората,така и не огладнях.

# 741
  • Варна
Ако ме питат дали искам подобно нещо - какво ще ме посъветвате, за пръв път чувам.

# 742
Ако ме питат дали искам подобно нещо - какво ще ме посъветвате, за пръв път чувам.
Не виждам нищо лошо в препарата.
Скрит текст:
За съжаление съм го ползвала 2 години преди да родя щерката.Имах неуспешна бременност(мисед)и се наложи приема на метергин.Тогава много ме боля от него,от контракциите които предизвиква,чак до рев.Но бях в по-напреднала бременност и доки искаше да е сигурен че матката е чиста след манипулацията.Но сега след секциото така и така ме боля,бях щастлива че си имам бебе,болките бяха поносими.Ето тук листовката да прочетеш за него: http://apteka.framar.bg/13000094/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80% … 5-%D0%BC%D0%B3-30

# 743
  • Варна
Към раждалите- от всички израждащи акушерки ли останахте с добри впечатления ?

# 744
Да, акушерките са много мили и отзивчиви. Моята едната се казваше Нели Маринова и беше много любезна. Имаше и още една руса, но не разбрах как се казва. От нея също съм много доволна.

# 745
Не дават вода, защото при евентуално поставяне на упойка, може да последва повръщане. Същото е и след секциото, няколко часа не дават. След това няма проблем.

Мога да пусна нова тема, ама като гледам другите, колко много са изписали над 50 страници, мисля, че още е рано за такава Simple Smile Пък ако иска някой друг да го направи Simple Smile

# 746
  • Варна
Здравейте момичета,
термина ми е след 3 седмици и съм избрала МД и д-р М. Яков. Вчера стана ясно че ще пробваме нормално раждане, макар да не съм на 20 и бебчето да е инвитро, но не това ме тревожи. При това положение бих могла да имам някои изисквания към начина на протичане на самото раждане. Мисля си тъй като ми е първо раждане да не се съпротивлявам на окситоцина, но да си поискам епидурална, щото сигурно няма да се размина без шев. Чудя се обаче за епизиотомията и след това за препарата който вливат за свиване на матката, дали да ги откажа, най-вече препарата, че доколкото разбрах той също предизвиква завидни болки. Освен това също не мога да преценя дали да искам самостоятелна стая, какво като плюс би ми донесла тя, оставям настрана въпроса с парите, важното в случая е дали е по-добре в такъв момент да си сам с бебчето или...? Видях и че има някаква допълнителна услуга наречена интензивни грижи за новороденото, там цената не разбрах за ден ли е или е пакет и какво точно ти осигуряват, учат ли на основните неща или просто ти обрижват по-често детето?

# 747
  • Варна
didito,за стаята, аз предпочитах да съм в двойна стая и да си имам компания. Въпрос на личен избор.

Да попитам и аз нещо. Правят ли амниоцентеза по ЗК и какво е доплащането? И ако наистина д-р Б. Яков  ще заминава, има ли някой друг, който извършва тази интервенция?

# 748
  • Варна
Доплащането миналата година беше нещо от сорта на 160 лв.
Борис Яков го видях точно преди празниците в МД, сега не знам дали още е на работа. Ако наистина вече не е, няма кой да го замести с амниоцентезите. Ще трябва да се ходи до София.

# 749
Здравей didito,

не се притеснявай толкова от окситоцина, аз родих със система окситоцин, поставена на 2 см. разкритие; Епидурална (както съм писала и в предишен пост) препоръчвам горещо, дава възможност да си починеш и да събереш сили за напъните, а и не усещаш никаква болка с нея; Относно стаята - аз бях избрала самостоятелна стая (75 лв на вечер) и не съжалявам, но наистина е въпрос на личен избор, за мен е по-добрия вариант; Препарата, който вливат за свиване на матката е отново окситоцин, никаква болка нямах аз от него след раждането; Относно епизотомията, също не е страшна! Грижите за новороденото са страхотни, няма смисъл въобще да се притесняваш за това, всички акушерки са на ниво!

Успех и да гушкаш хубаво бебче скоро! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт