Примерна схема за захранване - 33

• 93 987
  • 828
  •   1
Отговори
# 150
  • Berlin
Зависи дали детето може да дъвче или не, за първи плодове сурови - банан, манго, за други не знам.

# 151
Зависи дали детето може да дъвче или не, за първи плодове сурови - банан, манго, за други не знам.
Авокадо...

# 152
  • София
НЕБЕ! , по принцип тиквата се съхранява на температур 10 градуса, така че след Май месец според мен вече няма да е добре да се съхранява. Затова, когато почне да става топло можеш да нарежеш тиквата, да я обелиш и на парчета да я замразиш във фризер.

Сурови плодове може след 6 месеца, стига да са нискоалергизиращи  - ябълка круша. Банана по принцип се консумира суров. Важното е детето да не чувства дисконфорт от киселините в плодовете. Затова по-добре след 8-мия месец, когато стомахчето вече е по-зряло.

# 153
Видях, че в готовите пюре за над 6м слагат магданоз, въпросът ми е, в домашно пюре явно вече мога да сложа, но сух или пресен трябва да е, защото пресен не знам дали ще се смели добре на пасатора  newsm78

# 154
  • гр.Пловдив
Мами,много ли са по 2 зеленчукови купешки пюренца да изяжда на ден  6м бебе?

# 155
  • София
Мами,много ли са по 2 зеленчукови купешки пюренца да изяжда на ден  6м бебе?
А мляко (кърма, АМ) колко приема и кога? От кога е захранено?

# 156
Кога ги яде тези пюрета? Кърма/АМ приема ли след това?

# 157
Има най-различни грамажи, а и мляко яде ли? Ако са на Гербер 2*80гр, но ако са на бебевита примерно 2*190гр, са съвсем различни неща. И тези две на едно ядене ли ги даваш или на две различни?

# 158
и аз съм се хванала за главата с това захранвае Sad бебо е на 6 месеца и половина, започах с малко оризова каша когато беше на 5, разредена с кърма. не я хареса особено и смених на овесена, хареса му доста повече. след около 2-3 седмици (значи е бил на 5 мес и бая отгоре) започнах със зеленчуци - сладки картофи, морков и тиква. дадох и плодове - авокадо, банан, ябълка и круша. поспрях с кашата и давах само зеленчук или плод. онзи ден се зазяпах в кутията от овесената каша и се ококорих - съдържа глутен (wheat)!!!! това да се брои ли за въведен глутен или не? също, храним се с кърма от шише 5 пъти на ден по около 200 мл (в 7.30, 10.30. 1.30, 4.30, Sunglasses и давам пюрето преди храненето в 1.30 (тогава давам зеленчуковото) и преди това в 4.30 - тогава давам плодовото като понякога е смесено с каша друг път не. моля ви, кажете ми дали това което прая makes any sense??? педиатъра е пас, всичко е ок и всичко може и си зависи от детето и не ми дава кой знае каква насока,  а лутайки се между американските и българските предписания съвсем ми избуши главата Simple Smile мерси предварително Simple Smile

# 159
partenieva определено си въвела глутена, друг въпрос е, че като се даде един път, трябва да се дава всеки ден. Та в твоя случай не знам. Нещо обаче нищо не разбрах, как така последното хранене в 16:30  newsm78 по принцип моето е на същата възраст, като твоето не знам защо не съм те засичала в отчетната, там получих много полезна информация, на обяд се дава зеленучково пюре, а следобяд кашата, като аз я смесвам с плодово пюре, така я яде. Не съм въвела глутен, давала съм оризова, ориз с банан и каша от елда. Зеленчуците са малко като гледам, може да въведеш пащърнак, тиквичка, карфиол,грах, царевица, а от плодовете примерно от готовите праскова, кайсия. След като съм си въвела тези май, може и нещо друго да има, ама не се сещам сега, ще дам около 7-и месец месо, после жълтък, и тогава глутен.

# 160
ох, в бързината вместо 8 е излязла тази иконка Simple Smile, в 8 вечерта ни е последното хранене Simple Smile иначе за глутена, понеже доста се притесних и от вчера доста изчетох из нета, последните излседвания показват, че глутена може да се въведе между 4 и 6 месец, и че това изчакване за въвеждане на алергените въобще не препдазва от бъдещи алергии!? също така, тук в сащ всичко живо захранва буквално както им падне - понеже следя и техните форуми, дават какво ли не без притеснения, включително и фъстъчено масло (да, странно е много:) ) и от това страдам най-вече аз, защото се чудя кое е правилно и кое не Simple Smile за жълтъка пък изобщо няма такава практика тук да се дава с пюретата и да се редува с месо, направо им дават бъркани яйца от техните чинии и така Simple Smile луда работа е това захранване Simple Smile  #Crazy #Crazy #Crazy

# 161
  • Berlin
То в САЩ затова има пълни отдели в магазините с безглутенови храни, сигурно и с безлактозни предполагам. Simple Smile за алергията към ядки пък най-вече слушам по техните филми. Grinning

# 162
  • гр.Пловдив
Кога ги яде тези пюрета? Кърма/АМ приема ли след това?

Явно е било нещо моментно,сега не иска повече от 1 бурканче зеленчуково на Хип,редувам ги различните комбинации с картофи,тиква,морков,давам и оризова каша,на АМ Хип 2 минахме вече,харесва и ориз +рожкови Mr. Green

# 163
То в САЩ затова има пълни отдели в магазините с безглутенови храни, сигурно и с безлактозни предполагам. Simple Smile за алергията към ядки пък най-вече слушам по техните филми. Grinning

да, точно така е, аз тук за първи път срещнах толкова хора алергични към глутен, мляко и ядки, има и редки случаи на алергия към лук, джинджифил и какво ли не.....затова се чудя как така смело дават на бебетата си храни, които не са въвели да речем преди това - хранят ги с тяхната храна от обяд/вечеря?!?!? както и да е, де Simple Smile ние сме още на зеленчуци и плодове, каша (която както се разбра е с глутен, а не съм искала да му го давам толкова рано)....та въпросът ми беше това, което правим засега дали е ок? и каква би била следващата стъпка? също си мисля, ако на обяд се дава зеленчуци и следобед плодове + каша, тогава какво се дава сутрин когато дойде време? да речем между първото и второто хранене за деня? попара?

# 164
Първото рано сутрин си е мляко, втората закуска е попара, но поизчакай малко преди да я въведеш, нещо много бързо заместваш храненията. Нали през месец, първо обедното, след месец следобедното, след месец закуската и така

Общи условия

Активация на акаунт