Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко време след като съм въвела месо, мога да въведа глутена?
Мога ли да приготвя пюре от печена чушка за бебето си?
Каква друга безмлечна каша мога да предложа за разнообразие преди да въведа глутена?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко време след като съм въвела месо, мога да въведа глутена?
-
Мога ли да приготвя пюре от печена чушка за бебето си?
-
Каква друга безмлечна каша мога да предложа за разнообразие преди да въведа глутена?
-
Подходяща ли е царевицата за възрастта на дъщеря ми (7 месеца)?
-
Има ли на пазара био бебешки ориз?
бебо е на 6 месеца и половина, започах с малко оризова каша когато беше на 5, разредена с кърма. не я хареса особено и смених на овесена, хареса му доста повече. след около 2-3 седмици (значи е бил на 5 мес и бая отгоре) започнах със зеленчуци - сладки картофи, морков и тиква. дадох и плодове - авокадо, банан, ябълка и круша. поспрях с кашата и давах само зеленчук или плод. онзи ден се зазяпах в кутията от овесената каша и се ококорих - съдържа глутен (wheat)!!!! това да се брои ли за въведен глутен или не? също, храним се с кърма от шише 5 пъти на ден по около 200 мл (в 7.30, 10.30. 1.30, 4.30,
и давам пюрето преди храненето в 1.30 (тогава давам зеленчуковото) и преди това в 4.30 - тогава давам плодовото като понякога е смесено с каша друг път не. моля ви, кажете ми дали това което прая makes any sense??? педиатъра е пас, всичко е ок и всичко може и си зависи от детето и не ми дава кой знае каква насока, а лутайки се между американските и българските предписания съвсем ми избуши главата
мерси предварително