Примерна схема за захранване - 33

• 93 982
  • 828
  •   1
Отговори
# 135
Ох, как го правите това да не се събужда през нощта? Колкото и да е тъпча през деня (явно не е достатъчно) все се буди, мрънка, последните вечери по 4-5 пъти на нощ, накраво кошмар.

newsm78 newsm78 newsm78
Аз мисля, че е по-добре да оставиш детето само да спре да се буди,когато е готово, но това си е мое мнение  Blush Моята девойка като цяло спи през ноща, но има дни в които пак си става да речем в 3 и иска да яде...какво да я правя  Hug По-добре да и дам кърма, докато все още я имам  Heart Eyes Никога не съм опитвала да правя каквото и да е, за да не се буди нощем и тя сама си прави някакви режими  Joy

# 136
Нищо особено не съм правила, просто в един момент забелязах, че като яде стабилно каша към 18ч и после кърмене в 21 и тя сама си се буди в 21:40 и тогава пак и давам и ако стане през нощта номера с водичка малко и биберон минава, само сутрин вече към 6ч се кокори и не заспива от вода, та тогава и давам мляко отново. А като се сетя, че преди се будеше през 2ч за ядене през нощта, съвсем се бях отчаяла ooooh!

# 137
Че то и да искам, не мога насила да я откажа от храна през нощта. И кърма пие, и вода пие, повече първото...много мрънка напоследък,а не е рев точно. Все си мисля, зъби никнат,ама на, нищо наяве още...   newsm78 newsm78 newsm78

# 138
  • София
Ох, как го правите това да не се събужда през нощта? Колкото и да е тъпча през деня (явно не е достатъчно) все се буди, мрънка, последните вечери по 4-5 пъти на нощ, накраво кошмар.
Бебчетата ни са на една възраст. И моя последните седмици се буди доста често, понякога по - трудно заспива (а беше отказал нощното хранене). Аз предполагам, че зъбите го тормозят, не знам дали съм права. Надявам се да е период и все някога и аз ще си отспя:))

# 139
въпросът ми беше с КАКВО да започна, а не КОГА.
Еона,разбрах,че до сега си дала тиква.Най-добре продължи със зеленчуците.Като за начало може да въведеш картоф,морков,тиквичка,пащърнак,броколи..
Ако имаш други въпроси стреляй! Wink

# 140
подаръче   bouquet
Да тази седмица е тиквена, другата - картофена, а после - морковна, както и ще смесвам вече от дадените зеленчуци.
Днес се загледах, че има каши за 4 мес./ на Hipp/, безмлечни. Нямам никакъв спомен от кога съм давала преди. Засега не мисля да давам, но евентуално от другия месец?  newsm78
Първо да видим до къде ще стигнем със зеленчуците.

# 141
Давай за сега зеленчуците.Новата храна добавяй към вече въведената.Т.е. сега както си въвела тиквата,утре-другиден добавяй и ллъжичка-2-към дозата тикеа,която ще яде.5-6дена след.като въведеш картофа,добави лъжичка морков.На следващия ден -2,после 3 и т.н.
С моркова внимавай-запича!
С кашите не бързай.Когато решиш да даваш започни с оризова,царевична,елда.
Сори за правописните грешки и хаотичния пост,но пиша през телефона.

# 142
подаръче   bouquet
Важното е, че те разбрах.  Laughing
Помня, че имаше такава работа с моркова, затова го оставих 3-ти и по скоро си мислех да го давам смесен с тиква и картоф - не само морков.
Кашите са за по-нататък.
Така или иначе сега тиквата му се отразява добре и го няма онзи неистов рев за още мляко.

# 143
Ние не ядем много попара. Взимам от лидл! Не съм поглеждала състава. Пликът е голям и досега сме изяли 2 пакета и отворихме 3 ти! Попара предлагам от време на време от 9 навършен месец.

И моята дъщеря обичаше много попара   chef-и всички знаем , че е изключително лесно се готви Simple Smile

# 144
  • Berlin
По повод на кашите- оризова каша може да е 1ва храна. Те не са отделно нещо за захранване , а просто още една форма, под която се предлага храната.

# 145
Имам една домашна тиква, неизрязана. Ще издържи ли до юни, за да
захраня с нея бебето си? Мога ли това, което сваря да го дам и на
другия ден?

# 146
НЕБЕ! не знам дали, но би трябвало да издържи, друг е въпроса, че като я разрежеш и после до две седмици трябва да измислиш какво да я правиш, защото аз така имах една и накрая си мухляса  Sick А вчера сварих повече тиква отколкото ми трябваше и остатъка сложих в едно бурканче от пюре в хладилника, днес само сварих картоф и ги смесих, и си беше ОК.

# 147
Благодаря за отговора и още едно въпросче.
В кой месец се дава пасиран пресен плод и в
кой месец - пресен суров плод?

# 148
Това не знам, според мен за нас е рано, давала съм пасиран банан пресен, за него съм сигурна, че е от 6-ти месец, но за други сурови мисля, че е рано, освен ако не е в мрежичка ябълка или круша.

# 149
В 6 месец давах сурови в мрежичка! Давах ябълка, круша, банан!

Общи условия

Активация на акаунт