Примерна схема за захранване - 33

• 93 969
  • 828
  •   1
Отговори
# 120
Ние не ядем много попара. Взимам от лидл! Не съм поглеждала състава. Пликът е голям и досега сме изяли 2 пакета и отворихме 3 ти! Попара предлагам от време на време от 9 навършен месец.

# 121
marina1985 още не съм давала, но пък съм ги проучила няма нито една марка в която да няма един куп излишни неща.

# 122
marina1985 още не съм давала, но пък съм ги проучила няма нито една марка в която да няма един куп излишни неща.
Да и аз това видях  Cry
Мисля си тази лекарка дали нещо не бърка  Thinking Каза ми че кашите били пълни с въглехидрати, които не можели да се усвояват от малката( почти 8м.), а тя била имала нужда от белтъчини.
Та....след като прочетох етикетите не виждам защо да не купувам каши, в които да слагам сиренето и маслото, които са въпросните белтъчини,а не самия сухар!(няма да коментирам, че от 7 дни въвеждам глутен с овесено брашно, което сама приготвям, а тя ми се скара, защо не съм почнала със въпросната попара...)Друг е въпроса че сиренето имам спомен че се въвежда по-късно както и маслото(но него съм го въвела по погрешка, пак заради нея)
Обърках се тотално,не искам да се вживявам, но аз още кърмя, привърженик съм на по плавното захранване до годинка и хич не ми се иска да давам сол и захар, които навсякъде се отричат до годинка.
Наистина искам съвет Tired

# 123
  • Berlin
Можеш да правиш овесената каша със сирене и масло, ако си ги въвела. Също и в елдата може да ги добавяш, в пшенична каша, изобщо в кашите може да слагаш сирене и масло. Синът ми много ги обичаше така, а и попара все още обича. Можеш да си направиш домашни сухари - стар хляб слагаш във фурната на ниски градуси да се изсуши, както ти желаеш. Сега, сиренето се въвеждаше 8ми или 10ти месец, трябва да погледна. Лично аз взимах в началото сухари на Хип, но са много скъпи, после си правих вкъщи и след това минах на най-разпространените по магазините, май Елит бяха. Сега вече много рядко взимам и гледам са уж био. Simple Smile Маслото - след 8м.

# 124
Изобщо не слушам моя лекар.И той си ги говори едни такива наизуст и аз само кимам с глава.След това си проучвам нещата сама за всяка една храна.Информация бол.
Много добре действаш с глутена.Именно с овес се въвежда.Там се съдържа най-малко.

Нека не нападаме,Еона.Като си е решила да захрнва,нека захрани.Детето й е почти на 4 месеца.Ето,Мисти,ти сама казваш колко други показатели се гледат освен месеците.Ми може пък при нея да са на лице.То това не е като с часовник.2-3-5 дена по-рано не толкова фатално.Фатално би било да даде боб на тази възраст(имам приятелка,която давала на бебето на 3м),или риба,или пък попара със сирене и масло.Тя е дала тиква.Едва ли кой знае колко голямо количество.
Относно вкусовете.Всяко дете има различни.Не може да се казва,че тиквата се харесва от всички,а картофът не.Моето дете обича картоф.Даже много.

# 125
За сухарите, на мен също ми се струва, че не е кой знае какво да изсушиш хляб във фурната. А за кашите всички дето са захранвали по старите схеми, ми казват, че кашите били "помпали" бебетата, и да не се дават, но аз давам, не много, но давам. По моята логика, по-добре каша от елда, отколкото попара със сирене и захар, по тяхната обратно  newsm78

# 126
За сухарите, на мен също ми се струва, че не е кой знае какво да изсушиш хляб във фурната. А за кашите всички дето са захранвали по старите схеми, ми казват, че кашите били "помпали" бебетата, и да не се дават, но аз давам, не много, но давам. По моята логика, по-добре каша от елда, отколкото попара със сирене и захар, по тяхната обратно  newsm78
Абсолютно съм съгласна.Мен не ми е проблема в правенето, а в това че не искам да давам сол и захар, а дори и в хляба има сол и захар Rolling Eyes За кашите аз давам само сутрин като закуска към 140-150 гр. с някакъв плод и мадамата за последния месец е качила 200 гр., което е нормално, не е дебела  Joy

# 127
  • Berlin
Това за кашите съм го чела само тук като мнения и съответно отговорът е бил, че преди време в кашите са слагали много брашно(май) и затова се е дебелеело, но определено вече не е така. Аз съм давала мноооого каши на моя син, дори е слаб, а хапва стабилно. Така че да речем, че това е някакъв вече мит. Simple Smile

# 128
А за кашите всички дето са захранвали по старите схеми, ми казват, че кашите били "помпали" бебетата, и да не се дават, но аз давам, не много, но давам. По моята логика, по-добре каша от елда, отколкото попара със сирене и захар, по тяхната обратно  newsm78
Peace
От началото на захранването давах абсолютно всеки ден каша, дъщеря ми ги обожаваше. Определено не е дебела, дребничка е, имаше месеци в които не качваше нито грам.

# 129
Направо ми олекна, че явно не е до кашата Laughing Утре ще видя резултата от кашата последният месец. Въпреки че, аз съм доволна, откакто почнах да давам каша късен следобяд, не се събужда през нощта  Laughing marina1985 и аз не искам да давам сол и захар, така че като разрешиш тази дилема сподели, да ми улесниш проучването със сухарите

# 130
Не разбирам защо толкова се плашите от захарта и солта.Те носят вреди с натрупване.А специално в сухарите солта и захарта са в минимални количества.Захарта е необходима за да захрани дрождите в маята и да я активизира.Солта за баланс. Peace
Сухари от Карфур Гърция ми пратиха.съдържат :растителна мазнина,сол,захар,течна закваска(или мая ще да се има предвид),аскорбинова киселина.

# 131
подаръче Мерси за подкрепата! Тъкмо реших, че съвсем съм се бъгнала...

mysteriousВече споменах, че пие количество АМ като за след 5 месечно бебе, пъха всичко в устата, но дали е от "знак, че то е готово да опитва и други вкусове" или от това, че му растат зъбки..а когато види, някой от нас, че яде не само премлясква и лиги му текат, ами имам чувството даже, че и въздух преглъща  Laughing
А това колко се ражда, колко наддава и колко расте е толкова индивидуално за всяко дете, че е абсурдно да се водя само по тези показатели.

Големия го отгледах само с готови пюрета /а и беше преди 7 години/, но сега съм решила поне в началото да давам домашни и затова и въпросът ми беше с КАКВО да започна, а не КОГА.

Както и да е..мислех, че мога да получа съвет, а не размахване на пръст.
Всичко хубаво! 

# 132
подаръче нали навсякъде ни казват до годинка сол и захар на бебе да не се дава и затова Peace

# 133
mysterious
Засега ще си остана на каша+ сирене и масло...Кашата ми е брашно от овес, което правя на каша+брашно от просо, което правя на каша и някакъв плод.Не ме кефи нещо кашата от овес  Laughing и затова добавям и просо  Party Давала съм ги 7 дни и май ще ги направя 10.Мисля сега да купя 3 зърна на Babylove и да я давам 7 дни примерно и евентуално мога да и дам примерно ето този сухар:
http://www.bio-magazin.eu/hlqb-brashna-i-suhari/844-bio-pulnozur … aartje-250gr.html    който има морска сол, но поне е само сол без още 1000 други, половината от които даже не знам какво са  Mr. Green

подаръче
Ще имам в предвид тези сухари  Crazy Хубавото е че поне Карфур има близо до нас.За солта и захарта си права, но наистина ми се искаше ако успея да ги избегна Rolling Eyes

# 134
Ох, как го правите това да не се събужда през нощта? Колкото и да е тъпча през деня (явно не е достатъчно) все се буди, мрънка, последните вечери по 4-5 пъти на нощ, накраво кошмар.

newsm78 newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт