Примерна схема за захранване - 33

• 93 969
  • 828
  •   1
Отговори
# 105
Записвам се и аз при вас?

# 106
ами аз с това захранване вече  Crazy нащто педи каза вземаш 7 различни плодови пюрета и всеки ден различно по 10ч.л.  Sadкато и чух схемата не посмях да питам за каша,каза сега на плодови ,по късно на зеленчукови,ама кога покъсно,тази схема е мое дело, до колкото успях да се запозная с материала Mr. Green приемам предложения Crazy

# 107
Абе как всеки ден различен плод бе??И това от устата на педиатър! #2gunfire
ел 8004,всяка нова храна въвеждаш 4-5 дена след вече въведена.Даваш по 2-3 лъжички от новата храна.Не повече.Правиш го по  обяд или сутрин.Целта е следене на евентуални алергични реакции.
Желателно е да започнеш с зеленчукови пюрета,защото плодовите са сладки и може на по-късен етап да ти откаже зеленчука.
Все още не заместваш хранене.Просто даваш на детето да опита нови вкусове.Основно то продължава да се храни с мляко (кърма/формула).
За кашите е рано.
Ако имаш конкретен въпрос питай!

# 108
Мисти, тези как ги въведе, с купени или домашни? - пащърнак, тиквичка, карфиол, шипка. виж, за последното дори не съм се и сетила, но ми харесва дюла, ама откъде нз...

# 109
  • София
Хайде и аз при вас.  Embarassed

# 110
ами аз с това захранване вече  Crazy нащто педи каза вземаш 7 различни плодови пюрета и всеки ден различно по 10ч.л.  Sadкато и чух схемата не посмях да питам за каша,каза сега на плодови ,по късно на зеленчукови,ама кога покъсно,тази схема е мое дело, до колкото успях да се запозная с материала Mr. Green приемам предложения Crazy

Аз доколкото знам се започва с безглутенова каша или зеленчуково пюре, а плодовете се вкарват накрая. Братовчедка ми доста беше изчела преди да захрани нейната и ми изпрати файл по дни как и по колко е давала. Ако ще ти е от полза пиши ми на лични и ще ти го пратя. Не се притеснявай, колкото хора попиташ, толкова различни схеми ще получиш. Ти ще си усетиш кой е правилният вариант за вас.

# 111
Мисти, тези как ги въведе, с купени или домашни? - пащърнак, тиквичка, карфиол, шипка. виж, за последното дори не съм се и сетила, но ми харесва дюла, ама откъде нз...
пащърнак - готово пюре чист пащърнак на овко, тиквичка нямаше чиста, а нали не им е сезона намерих тиквичка с картоф на хип, карфиол първоначално давах на гербер, но после намерих на пазара и го правя домашно с морков, нали зелето върви с моркови, нищо че видях готово карфиол с картофи, шипка чиста няма, има ябълка с шипка на гербер, а дюла не обичам принципно, но и не съм виждала нито на пюре, нито на плод
Ел подаръчето е казала всичко, което трябва да знаеш, не вярвам, че педиатър ти е казал такова чудо, как вземаш 10 различни, ми то първо не всяко е подходящо за тази възраст, нямам думи

# 112
Е как, ей така  Mr. Green От 2 мои приятелки съм чувала същото - всеки ден различно пюре, съвет от педиатъра  ooooh! При едната да започва от 1/3 бурканче, на втория ден 1/2 и на третия цялото, това с 1, 2л. било стара схема, това е по някаква нова, това са били думите и  doh

По темата няма какво да добавя, другите момичета са обяснили подробно Simple Smile

# 113
Аз не съм на мнението, че само месеците трябва , да се гледат.
Както споменах детето ми пие по 210мл на всяко хранене. От около седмица, ако не и повече, откровено си плаче от глад след като е изпило цялата "доза".
Затова реших вместо да го пълня с още вода да започна със захранването. Според мен е по-добре сезонни зеленчуци, отколкото да го надувам с допълнително АМ.
Вече 3-ти ден давам тиква /2-та пъти, от които след млякото/ и засега се справя доста добре. Просто може тиквата да не му е "любима" и затова да не е толкова ентусиазиран, но ще изчакам и с експериментите.
Другата седмица ще пробвам картоф и съчетанието картоф и тиква-пък може и повече да му харесат.  Peace

# 114
  • Berlin
А защо не увеличиш млякото?

# 115
Агнешкото месо в кой месец се въвежда?

# 116
Към 9 месец го въведох.

# 117
Е как, ей така  Mr. Green От 2 мои приятелки съм чувала същото - всеки ден различно пюре, съвет от педиатъра  ooooh! При едната да започва от 1/3 бурканче, на втория ден 1/2 и на третия цялото, това с 1, 2л. било стара схема, това е по някаква нова, това са били думите и  doh

По темата няма какво да добавя, другите момичета са обяснили подробно Simple Smile
Точно това имаше предвид и нашата лекарка  #2gunfire той едвам 2-3л.близва,а какво остава да го зоря с 1/2 от бурканчето,нещо не е очарован от тиквата Mr. Green от тия които съм изброила мисля,че всички стават за начало,гледах на всички да пише моето 1 пюре-гербер Wink
Благодаря,на всички за коментарите  bouquet

# 118
Eona щом на своя глава си решила ранно захранване ОК, не знам защо питаш изобщо, щом не слушаш какво ти се говори. А тиквата се харесва повече отколкото картофите. Малко деца харесват картофи. Каза ти се увеличи млякото или храни по-начесто. Аз лично се ръководех по следното

-  Бебето е удвоило теглото си от раждането. Например – родено е с тегло 3,500 кг. и е достигнало вече 7 кг.
  -  Консумацията на мляко е в по-голямо количество от средно-дневните норми за възрастта му.
 -   Бебето може да хваща различни предмети и играчки (дрънкалка, гумена или плюшена играчка) и да ги слага в устата си. Това е знак, че то е готово да опитва и други вкусове, освен този на млякото.
 -   Бебето Ви наблюдава с интерес, когато се храните и като че ли иска да опита от храната, отваряйки уста
И като почна през два часа през нощта да ми се събужда, изчаках седмица, не размина, и дадох тиква
ето ти статия по въпроса, ЗАЩО не трябва да бързаме със захранването http://---/article/162-%D0%93%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0% … B0%D0%BD%D0%B5%3F не че аз съм си го измислила, просто навсякъде в нета има информация, ако искаш прочети нещо по въпроса, пък тогава прави какво си знаеш, все пак бебето си е твое.
А детето на тази възраст няма "любими"храни, защото освен мляко друго не е опитало, тиквата се води, че я обичат заради сладкият вкус, а картофите са малко лепкави и им става гадно от тях. Картофите ги яде мойта само смесени с нещо друго.
Не мога да пусна линк, обаче пиши в гугъл готово ли е детето за захранване и ще видиш примерно във втората статия за какво става въпрос

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 16:46 от mysterious

# 119
Здравейте мами
Какви сухари купихте за вашите мъници.Трябва да правя попара вече, а като прочетох съдържанието на някои марки #Crazy
Казаха ми за някакви Италиански, но не ги открих в Била. Още не съм обикаляла в други магазини и реших да питам.Дали въобще съществуват сухари, които да нямат сол.захар,следи от сусам и соя и ред други притеснителни неща  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт