Примерна схема за захранване - 33

• 93 966
  • 828
  •   1
Отговори
# 90
На 4 месеца е рано за захранване, поне трябва да им признаци, че желае  да яде нещо др.

Скрит текст:

Каши на Холе има в магазин на Бебелан , Гео Милев, София, на мен поне ми е близо.
Аз съм фен на безмлечните каши,заради непоносимост на малката към АМ

ето такива съм намерила

Hipp,елда с плодове, само елда, 7 зърна, овес, ориз

Holle, ориз, мюсли, овес, просо, просо с ябълки и круши, пшеничен грис, 3 зърна, спелта

Milupa, ориз, грис, 7 зърна

Töpfer, ориз и банан ,   пшеничен грис, ябълка и банан,   овес,    ориз,   спелта

# 91
Eona
Eona,
бебето ти е малко за захранване. Изчакай поне още месец.
Абсолютно съгласна, ако пишете в гугъл захранване на бебе, ще видите, че всички препоръчват късното захранване, като си има признаци по които се гледа дали бебето е готово за захранване, а твоето няма и 4 месеца, така че не е готово със сигурност  Peace
audelina не разбрах защо даваш зеленчуковото пюре на закуска, вместо на обяд, а кърмата естествено, че като не предлагаш ще намалее, ако вместо АМ, даваш кърма, ще се увеличи  Peace
Jingle_Gill и аз като теб, но към списъка мога да добавя, че има чист ориз и на Слънчо, ама на тях не съм им фен по принцип. А представи си колко ми е ограничен избора, като не съм въвела глутена, а нямам и намерение да го правя скоро де.

# 92
И аз глутена съм го оставила за поне 8ми месец. Досега съм давала само ориз на Милупа и елда на Хип, но в ДМ в момента има няколко каши на промоция (бейби бонус по-точно), та съм взела от тях предварително.  Simple Smile

# 93
Моля за съвет опитните маминки как да процедирам със захранването оттук нататък,понеже мисля,че не е добре храненето на сина ми към момента... #Crazy

Яде оризова каша безмлечна,оризова+банан,ориз и рожкови,пюре от моркови,тиква и моркови с ябълка-изобщо плодовите ги харесва,изяжда по 1 на ден задължително.Кашите ги приготвям задължително с АМ,понеже иначе не ги накусва.Притеснява ме,че не иска картофено пюре,нито домашно,нито купешките с разновидностите на картофите комбинрани със зеленчуци #Crazy

Менюто му за деня е следното:

05.30ч-180мл АМ
08.30ч-150мл оризова каша
11ч-150мл ориз и рошкови
13.30ч-1 плодово пюре
15.30ч-150мл оризово-бананова каша
18ч-180мл АМ
За бебе, което няма и 6 месеца и на мен ми се струва не добре, досега трябвало да си заместила две хранения максимум и то в тях трябва да присъства мляко, не всички, прекалено много каши даваш, а никакви зеленцуци, спирай тези каши остави само една следобяд, и въведи на обяд зеленчуци. И чак ми е интересно как от 18 до 5 и 30 изкарва това бебе само с АМ  newsm78
Ооо да, картофено пюре и моето дете не обича, а и доколкото разбрах много бебета не го харесват, не е голям пропуск, картофите ги давам примерно с моркови, или картофи с тиквичка и морков, и няма проблеми

# 94
И аз глутена съм го оставила за поне 8ми месец. Досега съм давала само ориз на Милупа и елда на Хип, но в ДМ в момента има няколко каши на промоция (бейби бонус по-точно), та съм взела от тях предварително.  Simple Smile
hahaha предвидлива юлска  мама си ти  hahaha

# 95
Здравейте!

Кърмя и си мисля не е ли по- удачно твърдата храна да се дава преди
кърмата? Ако първо кърмя бебето няма ли да се нахрани и да откаже
да приема твърда храна след това?

# 96
Зависи какво искаш да постигнеш - дали искаш да заместиш хранене или не.

# 97
В началото на захранване е по-добре първо да кърмиш. До годинката кърмата е по-важна, твърдата храна се дава само за запознаване с различните вкусове, а не толкова за наяждане  Peace
А и то детето ще си покаже. Аз исках до годинка първо да кърмя и да нямам заместено хранене, но на 10м. дъщеря ми си замести обедното, просто не желаеше да суче и искаше твърдата храна.

# 98
Мисля, че бебето най-добре ще покаже кое е най-доброто решение. Аз също кърмя/давам изцедена кърма. Когато е много гладна давам цица/кърма, а ако не е, то когато си я поиска след като е яла (пюре, каша). Аз лично се опитвам да дам в един ден и пюре и каша, но обикновено или изяжда малко от двете хранения или яде основно едното и за другото не остава време, та минаваме на цица Simple Smile

# 99
hahaha предвидлива юлска  мама си ти  hahaha

Ама of course Simple Smile Хаха, сега си търся Holle и Töpfer на промоция, ама тук май ще е по-сложно. А пък Кауфланд нямам точно наблизо.  newsm78

Не че е по темата, но който ползва мокри кърпички Baby crema, 72 бр с капак, сега са намалени с 25% пак в ДМ. Аз съм им фен!!!

Simple Smile

# 100
Здравейте мами  Hug
Някой знае ли кашата на Babylove - овес, ечемик и лимец има ли мляко? Thinking Не мога да намеря в нета съдържанието и  newsm78

# 101
Здравейте, много полезна темичка ,сега я откривам Embarassed ние от днес се захранваме в 9 и 12ч с пюре от тиква на хип, и после го кърмя.мисля да давам на 4дни нова храна,схемата мисля да е:
тиква
тиква и картоф
картоф и морков
морков и ябълка
ябълка и шипка
банан
ябъкка и круша
синя слива
праскова и т.н
моля опитните мами за мнение,тия банан ,сливи ,чисти ли да дам newsm78,с какво е подходящо за комбиниране колко време да давм плод и кога да почна зелен.пюрета ,кога мога да въведа и каша.Мерси  bouquet

# 102
Eona  давам и пюре сутрин защото искам после да пие мляко и чак тогава кашата,ако греша ме поправете.Давах и няколко дни пюре към 12-1 на обяд (около 100гр) и след това не искаше да яде нищо до към 8 вечерта.А кърмата почти ми спря сама в началото на 5 месеца и затова реших да я захраня по-рано от предвиденото вместо на 6 месеца я захраних на 5 месеца и пол.,и дохранвам с АМ,защото си остава гладничка и плаче.Днес ходихме до педиатъра и ни каза да въвеждам месото,но аз се чудя с кое да започна,нямам си и на идея и не е ли рано или е навреме

# 103
Ох, мен ако питаш, при мен всичко е много по-объркано. Мислех си и аз да следвам схема, но тъй като повечето неща ги приготвям сама, а не винаги има време, давам каквото има, като единствено се опитвам да въвеждам макс 2 нови храни през седмицата.(Примерно 1 понеделник и 1 петък, та ако има реакция, докторите да са на работа). Давам и каша и зеленчукови и плодови пюрета, като последните смесвам плодовите с кашите, че са много сладки иначе.

# 104
el 8004 само на едно хранене се дава зеленчук обикновено обедното, след обстойно проучване захраних на 5 месеца и ето ти мойта схема досега каквото съм въвела, кое след кое следва
тиква, картоф, морков, пащърнак, тиквичка, карфиол, круша, ябълка, банан, каша  оризова, шипка, авокадо, грах, царевица, праскова, елда/каша/ като от комбинирането на различни храни всеки ден ядем различни неща, вчера примерно беше карфиол с морков, а днес варих тиква с мляко /кърма/, обаче ми стана рядко и сгъстих с оризова каша  Grinning Банан първоначално давах чист, разреден с кърма, но нещо не се одобри, та като го смесих с авокадо яде, та ушите и пукат, сливи не съм давала още защото забелязах, че в пюрето има захар и го отложих, ако нещо се запече тогава ще го дам. Плодове давам с кашата /оризова/ или банан с ориз, защото иначе не я харесва, а може и между храненията

Общи условия

Активация на акаунт