Примерна схема за захранване - 33

• 93 964
  • 828
  •   1
Отговори
# 75
  • гр.Пловдив
Моля за съвет опитните маминки как да процедирам със захранването оттук нататък,понеже мисля,че не е добре храненето на сина ми към момента... #Crazy

Яде оризова каша безмлечна,оризова+банан,ориз и рожкови,пюре от моркови,тиква и моркови с ябълка-изобщо плодовите ги харесва,изяжда по 1 на ден задължително.Кашите ги приготвям задължително с АМ,понеже иначе не ги накусва.Притеснява ме,че не иска картофено пюре,нито домашно,нито купешките с разновидностите на картофите комбинрани със зеленчуци #Crazy

Менюто му за деня е следното:

05.30ч-180мл АМ
08.30ч-150мл оризова каша
11ч-150мл ориз и рошкови
13.30ч-1 плодово пюре
15.30ч-150мл оризово-бананова каша
18ч-180мл АМ

Как ви се струва? newsm78

Предварително благодаря Hug

# 76
Супер Cryи те на Слънчо също са с такова...
Благодаря все пак Simple Smile

# 77
Момичета,моля кажете ми как се прави чай от шипки за бебе.Плодовете варят ли се или само се запарват?Знам,че са богат източник на витамин Ц,но той не оцелява при високи температури,та си мислех,че е по-добре да се запарват шипките,но не съм сигурна.Трябва ли да ги нарежа,смеля или се слагат цели?

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 21:01 от подаръче

# 78
за режимаЗащо даваш толкова често каша? На колки месеца е детето?
за чая плодовете от шипки се запарват цели!

# 79
Здравейте отново Simple Smile

Искам да ви попитам дали сегашният ни режим на хранене с малката,която е на 7 месеца е добър,защото ми се струва че приема малко мляко и отказва да пие вода.

Сутрин се кърми към 7 часа,но не знам колко мляко изпива
към 9 и давам зеленчуково пюре,около 100 грама
към 1 изпива 130мл АМ
към 5 и давам каша,оризова но тези дни ще и дада елда,изяжда около 120гр
и вечер към 9 пак се кърмим или и давам АМ(120мл),според зависи

След пюрето или кашата понякога  я кърмя,но тя не винаги иска.

И незнам какво да направя,не иска повече мляко,а ако не и додам пюренцето или кашата протестира...искам и да пие повече вода,страх ме е да не се обезводни...

Ще чакам съвети  Hug

# 80
За водата не се притеснявай, дъщеря ми пропи вода на 8м. (около 20мл. на ден), а към 10м. започна да пие повече (100-150мл.). Сега като е студено пак не пие много вода.
Според мен млякото е малко. До 1г. не трябва да има заместено хранене, млякото трябва да присъства на всяко хранене. Давай по-малко пюре, за да може да иска и мляко. Защо даваш АМ? Кърми по-често  Peace

# 81
Какво да направя да и давам половин пюренце да речем и 60мл мляко или....Не кърмя защото кърмата ми намаля драстично след 5 месец и се наложи да давам АМ,искаме се да я кърмя,но засега имам само сутрин и по малко през деня...Колко мл мляко трябва да приема на нейната възраст горе долу,преди пиеше за целият ден около 600мл,а сега незная  Embarassed 
Благодаря ти за бързият отговор Dafi`  Hug

# 82
  • гр.Пловдив

Малиш,това за режима за мен ли се отнася? newsm78

# 83

Малиш,това за режима за мен ли се отнася? newsm78
Да

# 84
Какво да направя да и давам половин пюренце да речем и 60мл мляко или....Не кърмя защото кърмата ми намаля драстично след 5 месец и се наложи да давам АМ,искаме се да я кърмя,но засега имам само сутрин и по малко през деня...Колко мл мляко трябва да приема на нейната възраст горе долу,преди пиеше за целият ден около 600мл,а сега незная  Embarassed 
Благодаря ти за бързият отговор Dafi`  Hug
Всяко дете се храни по различен начин, щом като не иска мляко след пюрето значи се наяжда с пюрето. Пробвай да намалиш малко количеството пюре - 70-80гр. и виж така дали ще пие мляко. Другият вариант е да предложиш първо млякото, примерно 60мл. и после пюрето. Дъщеря ми на тази възраст ядеше средно 100гр. (понякога 120, понякога 60...), но винаги след това сучеше, затова казвам, че всяко дете яде различни количества.
Общо за деня не знам колко мляко трябва да приема, защото се кърмихме и никога не съм знаела колко изпива. Другите мами ще кажат Simple Smile На кутията с АМ не пише ли?  newsm78

# 85
Да,ще пробвам първо с мляко и после ще дохраня с пюренце,добре е че сте тук,и отговаряте толкова бързо  Heart Eyes  иначе ние неопитните мами незнам какво щяхме да правим   Blush  на кутията пише 210мл което е много,тя може максимално да изпие 150. Лека вечер

# 86
В зеленчуковите пюрета ако са по-гъсти можеш и в тях да слагаш АМ. Няма значение дали ще го пие отделно или в пюрето, важното е храненето да е млечно.
210мл. и на мен ми се струва много, дъщеря ми сега пие по толкова, на 1г. и 5м. е.

# 87
Само да вметна, че както казахте всяко дете е различно- малкия е на почти 4 мес. и от около месец пие по 210мл АМ на всяко хранене. Е има го и това, че не яде повече от 3-4-5/рядко/ пъти, не пие вода, но си е съвсем здравичък/ Praynig/ и си наддава нормално/не се е ошошил Laughing/. Просто е поспаланко.  Laughing
Днес за първи път му дадох нещо друго от АМ-тиква. Не беше особено ентусиазиран. Да го пробвам ли и утре или да му дам малко почивка и да му предложа моркови или картофи например?   bouquet

# 88
Можеш да изчакаш с захранването. Едва ли има дете, което да е ентусиазирано при нещо ново и непознато!

# 89
Eona,
бебето ти е малко за захранване. Изчакай поне още месец.

Общи условия

Активация на акаунт