Примерна схема за захранване - 33

• 94 055
  • 828
  •   1
Отговори
# 225
Препоръчва се 1 месец без прекъсване да даваш глутен.
След като се въведе глутена, се дава всеки ден в продължение на 1 месец ли?
Малката е на 8 мес 10 дни, захранвам я от 11.02. Преди това бях въвела картоф и морков, но изкара ротавирусна инфекция и трябваше да започнем наново. За сега съм въвела зеленчуци и плодове и от месата - само пуешко. Мисля да въведа сега пилешкото и после глутена с овес да кажем кашата на Хип - нали така е препоръчителното? И имам пълнозърнесто брашно от елда. Него кога?  Simple Smile
Сто въпроса начатках.

# 226
  • Berlin
Започваш ден 1 с глутен и после още 29 последователно, за да стане 1 месец. Grinning Т.е. хубаво е да не се прекъсва, ако няма реакция, разбира се. Можеш да даваш елда.

# 227
Елдата - в нея няма глутен, може да я въведеш веднага.
Месата освен пуешко може и заешко да дадеш.
Глутена с овес е добре, но точно така, трябва един месец поне да се дава всеки ден глутен, не само овес разбира се  Grinning

# 228
Здравейте Мами!
Имам въпрос: Счита ли се за въведена елдата, ако съм давала два дни? Това е много гадно поне за мен. Първия ден яде около 1 супена лъжица, втория около две. Не иска повече, не и харесва. Даже я давах с пасирана ябълка. Не смятам да я нясилвам повече. На 16.03 правим 8 месеца и мислех от тогава да започвам овесена каша и така постепенно да въвеждам глутен. Но това което мисля не става на практика, защото мислех до неделя да давам елда, и след това овесена каша-а сега?

# 229
има една каша на Топфер тя е с овес ,ябълка и ванилия може ли да ги редувам с чистия овес на Хип,или да я оставя за по нататък защото има ванилия

# 230
има една каша на Топфер тя е с овес ,ябълка и ванилия може ли да ги редувам с чистия овес на Хип,или да я оставя за по нататък защото има ванилия
Можеш да вземеш и таз каша. Но аз ти препоръчвам след като си давала7-10 дни овес да дадеш нещо с по високо съдържание на глутен. Овесът ако се е съхранява така както трябва никога не би имал глутен, но никои не може да ти го гарантира. Това се случва, защото се съхранява с други глутенсъдържащу суровини и се "заразява". А след това засят този овес вече е глутенсъдържащ.

Можеш да вземеш каша 3 зърна на babylove, а ако държиш на топфер - спелта. И след това да дадеш пшеница. Или направо да дадел пшеница. И такс гледай 1 месец всеки ден да има глутен

# 231
Малиш, последно изброените каши млечни ли са?

# 232
Всичко което съм написала са безмлечни каши, които съм правила с АМ което пие детето

# 233
Здравейте!
Дъщеря ми е на 7 месеца и вече съм въвела доволно количество зеленчуци, от плодовете - круша, ябълка и банан, оризова и каша от елда, месо - заешко. Имам няколко питания:
1. За обяд предлагам зеленчуково пюре, а за следобедно хранене каша с плодове. Кърмя и след всяко от тези хранения предлагам на малката и кърма, което, според всички около мен, е голяма грешка. Детето нямало да се отбие и т.н. Трябва ли да заменя напълно двете хранения?
2. От кашите започнах с безмлечна оризова на Хип, но малката се запичаше. Преминах на елда, но не мога да открия друга безмлечна и безглутенова каша за разнообразие до 8-мия месец и глутена. Може ли някой да предложи нещо?
3. Какво количество месо предлагате към зеленчуковото пюре? Чувала съм, че ако пюрето е от 125гр, то 20гр е месо.
За глутена няма да питам, защото бяхте много изчерпателни в предните постове  Grinning. Предварително благодаря!

# 234
 mi6ka.p към 1. До годинката детето има нужда основно от мляко. Моето също е на 7 месеца, но просто в един момент престана да иска кърма след пюрето, опитах и преди него, пак не иска, та сега сама си направи режим и само сутрин рано и вечер е на кърма, докато е сънена. А и защо трябва отсега да я отбиваш?
2. Царевица с морков на Тьопфер. Иначе може да почваш и глутен вече.
3. Направила съм си едни "бомбички" около кибритена кутийка месо във фризера, и слагам по едно такова в зеленчуците. Предварително сварено и накълцано на ситно.

# 235
mi6ka.p,много правилно действаш!Поздравления!Относно първия ти въпрос:не,не трябва да заменяш хранения до годинката.Единствено може да забавиш малко кърменето след хранене с месно пюре.
Безмлечни каши освен споменатите от теб,може да дадеш бананова на Милупа,ябълка на Хумана,а също така може и полека да започнеш с въвеждането на глутена.
Количеството месо в пюрето трябва да е около 10-15%.

# 236
Благодаря ви за бързите и изчерпателни отговори!
При нужда пак ще се обърна към вас. Приятна и спокойна неделя от мен!  Party

# 237
mi6ka.p, вече имаш отговори на въпросите си, но да се включа и аз Simple Smile
1. Чудесно правиш, че кърмиш след всяко хранене, точно така трябва. До годинката кърмата трябва да е основната храна. И след това ако продължиш да кърмиш няма нищо лошо да продължиш да предлагаш кърма след хранене. Нямало да се отбие - защо ти е да се отбива, рано е да мислиш за това. Дъщеря ми сучеше след всяко хранене, нощем също, абе постоянно беше закачена на гърдите ми, отби се сама на 1г., изцяло по нейно желание.
2. Просо на Babylove (от DM), царевична на Тьопфер. Не е нужно да чакам до 8м. за глутен, вече може.
3. Месото замразявах във формички за лед и слагах по 1 кубче в зеленчуковото пюре.

# 238
Ми6ка момичетата са ти дали точни и изчерпателни отговори - бих добавила само и моят опит: 
Моята дъщеря сама си направи също режим - имах планове аз да я кърмя след всяко хранене и т.н., но тя е имала други планове Simple Smile и сега (9 м.) си суче само сутрин и вечер, като се старая всяко хранене през деня да й е млечно като добавям АМ или млечен продукт, което пак си се води млечно хранене, просто не се кърмим след това - сама пожела така. Наистина най - правилното решение е да се водим по детето - да наистина е най - хубаво да се предлага мляко след всяко хранене, ако не до годинката поне до 9м. но ако детето не желае - по - добре е да се водим изцяло по неговите нужди.  Peace
Бих препоръчала от безглутеновите каши да дадеш просо (безмлечни има на Сънвал и Холе), както и Органикс имат много интересни комбинации от безглутенови продукти.
За месото - аз по същия начин съм си приготвила на пара и пасирала и замразила във форми за лед като размразявам по 1 кубче за 1 хранене. Simple Smile

bouquet

# 239
Здравейте мами   bouquet
Дъщеря ми е на почти 9 месеца и е на кърма.Исках да попитам следното:
1.Мога ли да включа и АМ за нейната възраст например през деня вместо да я кърмя или например ако не съм в нас и няма как да я накърмя?
2.Мога ли да и давам пюрета или каши с АМ, сухо пълномаслено мляко, обезмаслено мляко на прах?
3.Мога ли да дам пюре с извара?
Благодаря ви много  Hug

Общи условия

Активация на акаунт