Примерна схема за захранване - 33

• 94 058
  • 828
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте мами   bouquet
Дъщеря ми е на почти 9 месеца и е на кърма.Исках да попитам следното:
1.Мога ли да включа и АМ за нейната възраст например през деня вместо да я кърмя или например ако не съм в нас и няма как да я накърмя?според мен най добре да почнеш с АМ 1 и после да преминеш на 2
2.Мога ли да и давам пюрета или каши с АМ, сухо пълномаслено мляко, обезмаслено мляко на прах? най добре избягвай каши на хумана, слънчо и ганчев до 1 година. Млечни на хип и топфер няма проблем
3.Мога ли да дам пюре с извара? мисля че не е проблем, въпреки че дадох извара около годинката. До тогава козе сирене
Благодаря ви много  Hug

# 241
marina1985,
1. Можеш да даваш АМ, но те съветвам да е в краен случай за да не ти намалее кърмата.
2. Можеш да даваш млечни каши които съдържат АМ, такива са Хип, Тьопфер, Милупа. Каши със сухо мляко след годинката.
3. Може извара.

# 242
Досега не съм давала млечна каша, но се сдобих с една на Тьопфер - овесена млечна с плодове. Давала съм овесена безмлечна. Млечната като нова храна ли да я въвеждам, или да давам пълна порция от първият път?

# 243
  • София
Ако не си давала адаптирано мляко досега - въвеждаш като нов продукт.

# 244
Здравейте,

Малкият вчера направи 4 месеца и според педиатърката ни е време да го захраня. Откакто е на 1 месец е изцяло на АМ, кърменето за съжаление при нас не проработи. Малкият се роди голям и си върви все голям. Вече почти си удвои теглото, въпреки че се роди 4 кг..
Знам, че има много мнения по въпроса за захранването и знам, че може би е рано да почвам, но мисля от другата седмица да пробвам да му дам твърда храна. Основната причина е че яде вече литър АМ на ден и съм сигурна, че скоро ще си поиска и повече. Прави рефлукс, който според педиатърката ни може да се повлияе позитивно при захранване (без да е сигурно)..
Исках да ви помоля за съвет по следните въпроси:
1. С какво да започна? За съжаление ще почна с готови пюрета/каши. Мисля да пробвам първо ХИПП. Тук (Австрия) няма от къде да си набавям домашни продукти. Лятото ще сме повече време в България и се надявам да му правя домашни пюрета.
2. При положение, че почвам захранването сравнително рано, кода да въведа месо?
3. На колко време да въвеждам нова храна?
4. Кашите или зеленчуците са по-добър и щадящ вариант за начало?

Благодаря.

# 245
Здравейте,

Малкият вчера направи 4 месеца и според педиатърката ни е време да го захраня. Откакто е на 1 месец е изцяло на АМ, кърменето за съжаление при нас не проработи. Малкият се роди голям и си върви все голям. Вече почти си удвои теглото, въпреки че се роди 4 кг..
Знам, че има много мнения по въпроса за захранването и знам, че може би е рано да почвам, но мисля от другата седмица да пробвам да му дам твърда храна. Основната причина е че яде вече литър АМ на ден и съм сигурна, че скоро ще си поиска и повече. Прави рефлукс, който според педиатърката ни може да се повлияе позитивно при захранване (без да е сигурно)..
Исках да ви помоля за съвет по следните въпроси:
1. С какво да започна? За съжаление ще почна с готови пюрета/каши. Мисля да пробвам първо ХИПП. Тук (Австрия) няма от къде да си набавям домашни продукти. Лятото ще сме повече време в България и се надявам да му правя домашни пюрета.Щом е едър най добре със зеленчук - картоф, морков, тиква, тиквичка, пащърнак, после плодове - ябълка, круша и след това оризова каша. Можеш да изчакаш до 5 месеца със захранването, а най добре до 6
2. При положение, че почвам захранването сравнително рано, кода да въведа месо? месо дадох на 6,5 месеца, дава се на 8 по принцип
3. На колко време да въвеждам нова храна?В началото се дава 5-7 дни при дете без алергия и 7-10 дни с алергия, после може постепенно да свалиш до 3-4 дни
4. Кашите или зеленчуците са по-добър и щадящ вариант за начало?Можеш да почнеш и с каша - оризова, безмлечна или пюре.

Благодаря.

# 246
Здравейте,
започнах да въвеждам глутен. Започнах  с овесена каша и днес е седми ден. Смятам поне 10 да давам. После съм взела каша на на Бейбилов- 3 зърнена, която също ще се дава 10 дни. И за накрая ще давам пшенична 10 дни. Така ще направя пълния цикъл от 30 дни за въвеждане на глутен.
Въпросът ми е:Може ли да се въвежда нов продукт докато се въвежда глутен?
Благодаря предварително.

# 247
rra4e може  Peace Примерно между 3-те зърна и пшеницата можеш да дадеш нов продукт - само гледай да има пауза 4-5 дни между новите храни.

# 248
Благодаря за отговорите по моите въпроси  Hug
Исках да попитам дали е удобно някой да ми напише примерна схема за хранене на 9 месечно бебе   Blush
Примерно меню, така да се каже Simple Smile

# 249
Здравейте момичета, имам подобна питанка като на rrache няколко поста по- нагоре. Може ли новият продукт да е месо?

# 250
Може новия продукт да е месо стига детето да е около 8 месеца

# 251
Здравейте,
започнах да въвеждам глутен. Започнах  с овесена каша и днес е седми ден. Смятам поне 10 да давам. После съм взела каша на на Бейбилов- 3 зърнена, която също ще се дава 10 дни. И за накрая ще давам пшенична 10 дни. Така ще направя пълния цикъл от 30 дни за въвеждане на глутен.
Въпросът ми е:Може ли да се въвежда нов продукт докато се въвежда глутен?
Благодаря предварително.

Може да въвеждаш нови храни. Peace

Понеже виждам,че тук доста често се задават въпроси свързани с глутена.Искам да ви успокоя,че той не е алерген.Проблемът с него е,когато организмът не може да преработва определен белтък в житните растения се появява непоносимост към него,но това не е типичната алергия.С него не трябва да се бърза,но не бива и да се бави много във времето.Една подходяща възраст за въвеждането му е в края на 6 месец при захранване 4-6м. и 8 месец при захранване 5-6 месец.Паралелно с въвеждането му може да се въвеждат и нови храни.Така или иначе симптомите за непоносимост към глутена се появяват най-често между 9-24 месеца.
Глутенът не повод за притеснение ако детето 
-не е наследствено обременено(това е основният фактор)
-не е алергично
-е кърмено
-е захранено правилно на възраст 4-6месеца
-и глутенът се въвежда плавно(първо с храни с ниско съдържание към храни  с високо съдържание)

Орхидейке,може да въведеш месото вече.Аз го въведох месец и половина след началото на захранване,т.е. на 6 месеца и половина.Започнах с пуешко,заешко,пилешко.

# 252
Подаръчето, пак ме спасяваш. Много благодаря  Hug

# 253
Телешко, грах, спанак, лапад, коприва подходящи ли са вече ( 9 м.) ?  Peace

# 254
Драма - да за всичко без копривата, за нея не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт