Примерна схема за захранване - 33

• 94 059
  • 828
  •   1
Отговори
# 255
Подаръче, напиши последователността на по-ниско глутенови към по-високо глутенови. Аз почнах захранването на 4,5 месеца със зеленчуково пюре. Скоро мисля да почвам каши и да въведа глутена.

# 256
Благодаря  Heart Eyes
Мирелче - овес - ръж - ечемик - пшеница, като спелтата е между последните две  Peace

# 257
Момичета, на 5 месеца сме. Захраних със зеленчуково пюре. От плодовете съм давала ябълка и круша. Кои други плодове са подходящи за нас? Банан, кайсия?

# 258
Банан, манго, авокадо.

# 259
Банан, манго, авокадо.
Тези поне след 6 месеца, така че рано им е на 5, за момента само ябълка и круша.

# 260
  • Стара Загора
 И  тук да се запиша. Grinning
 Скоро ще въвеждам глутен (8мес) -овес, ръж и ечемик примерно, добре ли е ако пшеницата я въведа около годинката?

# 261
нидито   Flutter мисля че това означава да въведеш всъщност глутен около годинката - когато е доста, ако не и прекалено късно за глутен мисля..

# 262
И  тук да се запиша. Grinning
 Скоро ще въвеждам глутен (8мес) -овес, ръж и ечемик примерно, добре ли е ако пшеницата я въведа около годинката?

Щ въвеждаш глутеносъдържащи на 8М, а пшеница ще даваш на година...? Пшеницата е глутеносъдържаща, с каква цел ще я отлагаш?

# 263
  • Стара Загора
 Любопитно ми е дали трябва да изреждам всички глутенови?Целта не е ли просто да се въведе глутена?Не ми се иска да бързам с пшеницата- тя вкъщи не е на почит.На всякъде по схемите виждам ,че с въвеждането на глутен се дава пшеница и се чудех дали е задължително? Thinking

# 264
Любопитно ми е дали трябва да изреждам всички глутенови?Целта не е ли просто да се въведе глутена?Не ми се иска да бързам с пшеницата- тя вкъщи не е на почит.На всякъде по схемите виждам ,че с въвеждането на глутен се дава пшеница и се чудех дали е задължително? Thinking
Тя е с най високо съдържание на глутен. Изреди глутенсъдържащите за месец вкл. и пшеница. После никой не те кара да я даваш.

# 265
Тя е с най високо съдържание на глутен. Изреди глутенсъдържащите за месец вкл. и пшеница. После никой не те кара да я даваш.

newsm10

# 266
  • Стара Загора
 Благодаря

# 267
Здравейте.Захраних сина ми на навършени 4м по обясними за мен причини Wink Започнах със зеленчуци.До сега съм въвела тиква, картоф,морков,броколи,карфиол,пащърнак и грах.Въвеждам  нов зеленчук минимум през 3 дни. От 1 седмица заместих обедното хранене със зеленчуково пюре.Изяжда от 150гр-180гр.Не слагам АМ в пюрето.Прие добре захранването, ходенето по голяма нужда се регулира.Хапва си с кеф.Имам няколко въпроса.
1.Навсякъде чета,че до 1 год, не трябва да има безмлечни хранения.Аз не му слагам АМ в пюрето и се чудя добре ли постъпвам.Имаме 7 хранения на денонощие и надскачаме нормите за общия прием на АМ за денонощие и затова реших,че и без да му слагам АМ в пюрето , си набавя необходимото количество мляко.Вие какво мислите?
Смятам като мине 1м. от началото на захранването да започна да въвеждам следобед оризова каша.Взела съм безмлечна на Хип и ще я правя с АМ/ще продължа с елда.Вторият ми въпрос е кога да въведа плодовите пюрета? Колко време след въвеждането на кашата? Пак ли 1 месец? Кога да предлагам плодове пюре?Между храненията ?Или като десерт?И мога ли да въвеждам плодовите пюрета като добавям във кашата следобед или е по-добре първо по отделно  и после да ги добавям в следобедната каша за разнообразие?

# 268
1. Докато давах чисто зеленчуково пюре слагах вътре АМ/кърма.
2. Плодове  въведох  ябълки и круши, преди кашата, и да даваш вътре в кашата също може. Чиста оризова каша е безвкусна и много от бебетата я предпочитат с плод, за целта обаче трябва да си ги въвела предварително. Моето не прави изключение. Иначе правилно мислиш кашата да я правиш с АМ.

# 269
  • Berlin
Доста неща си въвела за 3 седмици, и то карфиол грах, броколи, по схеми се дават доста по-късно.
Моят син имаше на всяко хранене мляко/млечни сигурно 1,5г., така че аз съм за млякото в пюрето или след него. Елдата е за след 7м. Дали ще е млечна каша или ще я правиш с АМ за мен няма значение, само трябва да се избере каша с АМ, а не със сухо мляко.

"И мога ли да въвеждам плодовите пюрета като добавям във кашата следобед или е по-добре първо по отделно  и после да ги добавям в следобедната каша за разнообразие?" - можеш да добавяш по 2-3 лъжички в кашата за въвеждане, да.

Общи условия

Активация на акаунт