Примерна схема за захранване - 33

• 94 065
  • 828
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря за отговорите!
Въвела съм доста неща, защото 1 зеленчук го въвеждам по 3 дни и за 21 ни са точно 7 зеленчука.Почти навсякъде където съм чела, се дават броколи и карфиол и всички майки около мен дават.Не знаех,че се дават доста по-късно.Защо? За граха е позачудих, но той е 15% от цялото пюре , което е смес от 4 зеленчука.Елдата нали е безглутенова,защо се дава чак след 7м? И защо слагат или предлагат неща, които не са според възрастта на децата, а така ги пишат по кутиите и буранчетата..Гледам да се информирам колкото се може повече, но ето това за елдата не го знаех.
И друго.При положение,че ние сме на АМ и детето си качва доста доволно на почти 5 месеца е 8,500кг, и при тези 7 млечни хранения , трябва пак да давам мляко и в пюрето.Не питам по принцип, а конкретно за моя случай.

# 271
Не знам какво да ти кажа, бебето ти няма и 5 месеца, на тази възраст повечето не са захранени още, вече яде 7 зеленчука, и питаш защо бебето, което има нужда само от мляко, трябва да яде мляко?!! На вашата възраст моето дете ядеше само кърма между 8 и 10 пъти на денонощие, и изобщо не съм се питала не може ли да му съкратя млякото.

# 272
Не питам защо трябва да яде мляко.Ако обичаш , върни се и прочети въпроса ми!Казвам,че качва много и има немалко хранения за денонощие.И между АМ и кърма разлика има и то огромна!И без да му слагам АМ в пюрето качва по почти кг все още!

Може ли да не ми се караш!! И не питам другите бебета на колко месеца дали са били и захранени или не! Нито питам дали правилно съм направила като съм захранила на 4м.Информирала съм се и съм взела съвсем съзнателно това решение!Ако обичате, отговаряйте на въпросите ми!

# 273
Аз също захранвам. Вече съм въвела няколко зеленчука, а от плодовете ябълка и круша. Плодовите давам между храненията, а зеленчуковото на обяд като вътре слагам и АМ. Мислите ли, че е проблем, че почти винаги слагам в зеленчуковото пюре и малко плодово, за да го яде? Ако му дам само морков или само пащърнак ги яде, но ако му направя морков и тиква или морков и картоф, много се мръщи ако не сложа и малко ябълка. Дали ще свикне да яде само сладки неща и това ще е проблем? Само да отбележа, че аз му правя пюрето от ябълка и не слагам нищо допълнително, включително захар.

# 274
rainbowgirl кой пък ти се кара на теб? Т.к. явно няма да ти отговорят, не виждам какъв е проблема, освен да правиш както прецениш, все пак детето си е твое. Ние сме чели, че трябва до годинката да се дава мляко на всяко ядене, ако ти прецениш друго, действай  Peace
Biskvitka87 на мен ми звучи, че детето иска сладки храни, което не е много добре. А никога не съм чувала за такива комбинации, и не съм слагала плодове при зеленчуците. Ако иска да яде, ако не иска ще седи гладна  Mr. Green я утре като трябва да мине на обща кухня, кой ще й готви картофи с ябълки  Laughing

# 275
mysterious , такъв ти беше "тона"  Wink Току що се хранихме и му добавих АМ в пюрето.Искам конкретни отговори за неща, за които се чудя,а не съвети по непитани въпроси. Wink Ще продължа да си му слагам АМ в пюрето поне до 9-я месец.Гледам,че повечето тук сте на това мнение Simple Smile

# 276
Точно и мен това ме притеснява. От една страна си мисля и аз да го оставя да яде колкото иска зеленчуци и да се мръщи, а пък от друга се чудя не трябва ли да му давам да яде каквото му е вкусно?!

# 277
Biskvitka87, а само картоф и само тиква яде ли? Да не би тези комбинации просто да не му допадат? Но и аз съм на мнение, че не трябва да се смесват с плодове. На колко сте, че не виждам? Под годинката, не са важни количествата твърда храна, тя е само за запознаване с други вкусове, важно е млякото. Прави различни зеленукови комбинации, гладно няма да остане, като си пие млякото след това  Hug

rainbowgirl, аз ще стисна зъби и няма да се карам  Mr. Green Ще повторя пак, млякото е важно до годинката!!! Това, че наддава много, не е от него, а по-скоро от твърдата храна според мен. А възрастта по етикетите не означава, че съставките са подходящи за изписаната възраст, а че консистенцията е подходяща. Може би другите майки също не са знаели и затова са захранили толкова рано с някой храни. Газообразуващи са, не са подготвени организмите им още за такива храни /както и за други, но това е отделен въпрос/. Елдата се води алерген, може да е слаб при някой, затова се изчаква малко с нея.
Педиатърът ви какво казва за тези кг, множко ми се струват, дъщеря ми на година беше толкова  newsm78

# 278
  • Стара Загора
 Здравейте, и моят син яде само сладки храни, всички зеленчукови пюрета са му основно или тиква или морков.Добавям по малко количество от нещо друго, за да мога поне да му ги въвеждам.Мислех , че със времето ще прояде ,но вече 2 месеца е така.Чувала съм ,че не е добре да  се дават продължително време оранжеви зеленчуци?Ако някой има опит моля да сподели?(аз  хапвам доста сладко възможно ли е да е свикнал на вкуса чрез кърмата?)

# 279
И аз без сладко не мога. Прави ми впечатление, че купените пюрета ги яде без нищо сладко, ама тези които аз му правя явно не му харесват и трябва да замаскирам вкуса Laughing А аз си мислех, че като му купувам хубави натурални пюрета ще имат същия вкус като домашните, но уви...

# 280
  • Berlin
Не можах да се включа навреме и то станала караницата. Simple Smile
Не мисля, че mysterious e искала да назидава някой, просто си изказва мнението, с без нито една удивителна в него. Wink geni_66 е обяснила.
А това, че бебето било много килограми за мен лично няма никакво значение. Като започне да се движи, ще се стопи. Peace
Biskvitka87, няма как да имат същия вкус пюретата, все пак там нямаш 100% чист плод, обработката е друга и т.н. Намери си комбинации, които яде, без да включваш плод, малко по малко ще свикне с вкусовете.

# 281
и аз да се включа,въведох глутена,седмица давам овесената каша на хип,но за съжаление съм от малък град и немога да намеря друга каша,например само спелта или друга освен 7 зърна на хип,купих бебешки бисквитки от спелта(още не съм и давала бисквитки) ,на 8 месеца сме,въпросът ми е да и дам ли бисквитки преди 7 зърна на хип,или направо кашата,досега не е имала алергии към нито една от храните,дали няма да сбъркам като и дам толкова неща наведнъж,досега всичко сам въвеждала новите храни една по една за по 3 дни

# 282
geni_66 за млякото до годинката разбрах, а за карането , успокой се малко Wink И си наддава така от както е роден.Всеки месец+1кг , като имаше един месец, в който беше качил 1,500.След 10-на дни ще стане месец от както го захранвам и до тук е наддал 500-600гр. Определено не мисля,че качването му се дължи на зел.пюре.За елдата- разбрах.За газообразуващите храни също разбрах вече- той прие всичко абсолютно добре,за мое щастие.
За кг-те , и аз познавам деца на по 1год, със същите килограми.На ДК е записан при личен лекар, който не е достатъчно компетентен относно килограмите.На педиатър го водя на частно. Последно като го теглихме и беше качил 800 гр., не е споменавал за някакъв проблем. Говорихме за захранване  и даже ми каза директно да вкарвам следобедната каша, но аз реших да изчакам месец от началото на захранването.
abs , каква караница, какви 5 лева? И да ти кажа в поста на mysterious , удивилителни има, но не това ме интересува сега.Все пак не сме тук, за да се караме Wink

А и също нали може да се слага направо АМ в пюрето?Т.е сухо вещество.Аз така му дадох преди малко.Чела съм ,че може

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 14:16 от rainbowgirl

# 283
Можеш, дали сухо или течно, важно е да присъства.
Някои твърдят, е от кашите се качва много, аз не съм съгласна. Моята е захранена с каша и не  спряла да ги яде до ден днешен, а доскоро беше винаги на долната граница кг. Прецени си, но аз не бих включвала още едно твърдо поне месец още.
Първите месеци наистина всички качват по 1-1,5 кг, но после би трюбвало да намали темпа. Колко е родено бебенцето?

# 284
И аз съм го чувала,че кашите надували, но си е до дете определено.  Thinking Съветваш ме да не включвам още едно твърдо хранене? Да си караме с зеленчуковото пюре като обедно хранене още 1м? Или да вкарам плодово пюре като десерт или между храненията? Ами той качваше по кило и нагоре а сега от 3-ти до 4-ти месец падна на половина от 1,500 , качи 800гр. Сега този месец пак толкова около 800гр, има още 10-на дни и ще разбера точно колко. Роди се 3,600.

Общи условия

Активация на акаунт