Примерна схема за захранване - 33

• 94 066
  • 828
  •   1
Отговори
# 285
  • in Wonderland
И аз да се запиша и тук . В момента захранвам и се опитвам да събирам колкото се може повече информация ! Интересно ще ми бъде , а и полезно , да ви следя .

# 286
И аз съм го чувала,че кашите надували, но си е до дете определено.  Thinking Съветваш ме да не включвам още едно твърдо хранене? Да си караме с зеленчуковото пюре като обедно хранене още 1м? Или да вкарам плодово пюре като десерт или между храненията? Ами той качваше по кило и нагоре а сега от 3-ти до 4-ти месец падна на половина от 1,500 , качи 800гр. Сега този месец пак толкова около 800гр, има още 10-на дни и ще разбера точно колко. Роди се 3,600.

Бих изчакала или забавила малко, за да посвикне стомахчето с въведените  Thinking Или поне въвеждай по-бавно, по 5 дни примерно
ако не ти се чака 1 месец, дай някой плод /не като десерт/, но не суров, те след 6-месечна възраст

Аз започнах с оризова каша, като най-щадяща за организма. После просо и елда.
Исках да следвам схемата 1 месец каша, 1 месец зеленчук, 1 месец плод, 1 месец месо, 1 месец глутен

# 287
geni_66 ,благодаря за съветите.Обмислям вариант като стане 1м от началото на захранването, да започна да му давам плодови пюрета например между закуската и обяда и следобед..И така да изкараме поне още месец и тогава да вкарам кашите.Тъкмо после към кашите ще мога да добавям спокойно плодово пюре.

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 15:52 от rainbowgirl

# 288
Моля, моля  Wink
Само да добавя нещо. Чувам, че много деца не харесвали чиста каша, без плод. Не знам колко е вярно и това, не знам и колко е до дете, но моята докато не вкарах сиренето, си я ядеше чиста. Сега вече слагам понякога и сушени плодове. Та, пробвай чиста първо  Sunglasses

# 289
Да, задължително ще пробвам първо с чиста каша и моята идея беше такава. Peace А мога да предлагам плодово пюре преди обед и следобед нали?Или само по веднъж на ден и по колко?Т.е лед като съм вкарала определен плод, до колко грама мога да дам 20-30-40?

# 290
мисля, че до към 100 гр е ок на ден, но аз към 6-7 месец дадох, така че има значение, виес те по-малки пък
и в кашата, и в пюрето слагах АМ аз

# 291
Давам 100гр плодово пюре с 80-90гр каша следобяд. Рейнбоу за килограмите не се притеснявай, моята дъщеря също качваше първите 4 месеца по почти килограм, следващите два месеца и захранена и незахранена по 400гр, а последният месец 100гр със заместени 2 хранения, така че нормално е да качи доста в началото, а в темата имаме момченца по 10кг, а едното беше 12 Wink до ген си е. АМ слагам в пюрето директно, не мисля че е проблем.

# 292
rainbowgirl,препоръчително е детето до една годинка да се храни основно с мляко.Просто през този период на усилен растеж на зъби и кости,организмът се нуждае от много калций. Peace Не е задължително млякото,което ще добавяш в храната на бебо да е АМ.Когато въведеш и млечните продукти ще е достатъчно и само сиренцето,масълцето или КМ.При всички положения обаче всички хранения трябва да бъдат млечни Peace

# 293
Благодаря за отговорите!Научих полезни неща!  bouquet

Иначе ми е ясно,че по натам няма да е само АМ. Чудех се много за АМ в зел.пюре на обяд, но днес вече си му сложих и ще продължа да му слагам,щом е важно и трябва всички хранения да са млечни. Peace
А за кг знам,че ще се балансират по натам нещата Wink

# 294
  • На десетия....
Момичета, записвам се да ви следя.......имам още време до захранването, но да съм информирана. Ще ме извините ако задавам глупави и въпроси.
В момента кърмя на поискване, трябвали да въведа режим на хранене преди да започна да захранвам?
И още един въпрос първо предлагате новата храна и после давате кърма /АМ/ или обратното  newsm78

# 295
Момичета, записвам се да ви следя.......имам още време до захранването, но да съм информирана. Ще ме извините ако задавам глупави и въпроси.
В момента кърмя на поискване, трябвали да въведа режим на хранене преди да започна да захранвам?
И още един въпрос първо предлагате новата храна и после давате кърма /АМ/ или обратното  newsm78

Доколкото знам кърмещите първо кърмят после дават нова храна! Това се прави за да не отказват кърмене.
Аз захраних на 5 месеца след като спрях кърменето поради "технически" причини. Първо давах пюре после мляко. Но имай в предвид, че ние не сме пример за подражание, защото сме на почти 1год и 2 месеца и доскоро ядяхмв мляко след всяко ядене.
Даже педито се учудваше, че малката яде и КМ и АМ на едно ядене. Ама така иска, така давах

# 296
  • Стара Загора

Аз първо предлагам нова храна след това давам да си досуче, понеже единствено като е гладен яде зел.пюрета, не ги обича.Кашата следобяд си я яде,  тя му е с кърма и му е достатъчно.
Ние все още сме на поискване, нагласям се според детето.Понякога за деня има 4 хранения понякога 6.Будим се в различни часове ,а и понякога суче по-малко.

# 297

Зависи какви са ти намеренията, аз исках малко по малко да я отказвам от сученето, защото така или иначе нямах много кърма, и затова давах след пюрето кърма, първият месец не ми отказваше, но после почна да ми отказва кърмене. В момента от 8 кърмения на денонощие останаха 3-4 за 3 месеца, които обаче не мога да махна поне за момента. А и пюрето се приема по-добре, когато е гладна.
Глупави въпроси няма, не се притеснявай. А за режим, така и не се спогодихме с режима преди да захраня. Но сега вече тя сама си направи режима.

# 298

Никога не съм правила режими, кърмих когато иска, при заханването също. Когато иска да яде тогава. Сама си изгради режим към 10-11м.
В началото първо кърмих, после давах пюре. По-нататък обратното. До годинка не бива да имаш заместено хранене, затова е добре първо да кърмиш.

# 299
Привет!

Аз също захраних на 4 месеца и 1 седмица, и също като rainbow, основно защото детето наддава много и яде литър АМ. Показваше и другите признаци, удвои си теглото, искаше да изяде нашата храна докато се храним пред него и отделя много, много слюнка. Засега 4 ден от захранването яде само морков. Мисля да давам поне 6 дни морков, защото е първа храна. Приема се много добре. Не прекалявам с количеството, вчера изяде около 30-40 грама. Давам пюрето на обяд и след това му давам АМ. За първи път откакто се е родил отказа да доизпие цялото количество в бутилката и за мое учудване не огладня по-рано (оказа се много податлив на режим и затова се храним като по часовник). Тъй като обаче е доста лаком, сериозно се притеснявам да не свикне да яде цяло пюре и после да си изпива и млякото. В тази връзка имам два въпроса:
1. Наистина ли е важно всяко ядене да е млечно или има определено количество мляко, което детето трябва да поема на ден. Чела съм официални препоръки за захранване, където пише, че трябва минимум 500-600 мл на ден!
2. Колко адаптирано мляко слагате в пюрето и как? Дозата разредена с вода или просто на прах?

Също така бих искала да попитам, особено майките, които също захранват от 4 месеца, кога мислите да давате например месо? Аз засега мисля този месец да въведа само зеленчуци (морков, картоф, пащърнак, тиква). Другият месец се чудя дали да въведа плод или каша. Нашата педиатърка ни посъветва да внимаваме с плодовете, защото може да предизвикат киселини... Но пък е полезно да съм въвела плод, за да мога да добавям към кашата ако не я яде..

И последен въпрос - с каква скорост увеличавахте количеството? Чудя се, колко да му дам днес? Той отваря уста и си иска, но все пак, както казах, си е лакомниче, и се притесявам да не прекаля!

Стана дълго, съжалявам!

И много благодаря за отговорите предварително!

Общи условия

Активация на акаунт