Примерна схема за захранване - 33

• 93 927
  • 828
  •   1
Отговори
# 795
  • Sofia
На Боженци специално си пише на опаковката. Не знам домашното с какъв процент масленост се води, но знам, че едвам мия бурканите от мазното. Иначе на деца действително се дава пълномаслено купено мляко. Аз бих се въздържала от домашно именно ,защото ми се вижда твърде мазно, а не толкова защото не е проверено.

# 796
Дадох Хармоника. Ще давам и на Добрев от млекарницата до Докторската градина. По-скъпи са, но тя не яде по 1 кофичка на ден, така че не ме притеснява в момента цената. Днес и аз опитах Хармониката и е много приятно.

Верея не бих дала. За нас ядем само Боженци, но и то е със сухо мляко и не го давам на малката. Трябва да е 3,6% поне.
Благодаря, че напомни за сухото мляко в Боженци. И ние най-много него купуваме, но напълно бях забравила, че има сухо мляко в него. Сега ми предстои да захраня малкия с кисело мляко. Ще опитаме и ние Хармоника, досега не сме взимали.   bouquet

# 797
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Благодаря ви за мненията. Аз това мляко Хармоника не съм го виждала, но ще се огледам.
А Боженци го обичам, но наистина е със сухо мляко.

desideskata, защо не би дала Верея? 

# 798
  • София
Благодаря ви за мненията. Аз това мляко Хармоника не съм го виждала, но ще се огледам.
А Боженци го обичам, но наистина е със сухо мляко.

desideskata, защо не би дала Верея? 

Писаах, писах и форума се бъгна...
Ако трябва да съм честна не ми харесва хич. Колкото и процента да взема все е едно и също на вкус и вид, и консистенция. А и според мен също имат сухо мляко там, но не си признават  Thinking

Една приятелка на мама работеше за тях и й беше казала: То млякото едно и също, само опаковките различни. Дали е вярно или не, не мога да твърдя, но ми се е забило в паметта.

# 799
Надявам се да пиша в правилната тема. Малкият ми син до 6 мес.беше изцяло на къма. След това зарочнахме захранване със зеленчукови пюрета, след тях оризова каша и от няколко дни с плодови пюрета. Нямаме заместено хранене още, а и не бързам. Въпросите са ми свързани, първо с въвеждането на мазнена към зеленчуковото пюре, зехин, рапично или др.олио и откога сте го въвели, и втория, дали първо да въведа глутена или жълтъка. С месого ще изчакаме 9 навършени месеца. Ще съм ви благодарна да споделите вашия опит. Големият ми син е захранван по старите правила, макар също да е кърмен, затова сега се уча отново Simple Smile

# 800
В готовите пюрета има рапично олио, така че още при захранването съм го въвела, когато готвих сама започнах да слагам зехтин на 7 месеца, Аз въведох първо жълтък после глутен, защото глутена се въвежда дълго време и не знаех дали ще мога да въвеждам храни между него, но има родители, които нарочно дават жълтъка доста по-късно.

# 801
Аз съм от тези родители с късното въвеждане на жълтък - в момента сме на 9 м. и тези дни се опитвам да го въведа  Peace Но пък въведох месото на 7 м.и половина, а от месото желязото се усвоява най-добре  Peace

# 802
Не можеш ме биеш Simple Smile Аз въведох жълтък на 11,5 месеца. При все, че моята педиатърка ме съветваше да давам сок на 3 месеца, а от 4 да захранвам, за него ми каза не по-рано от 10м.  newsm78

*Звездичката*, само зехтин слагах, накрая. Нямам вяра на рапичното, прекалено противоположни мнения бях прочела. А сега, като готвя, слагам олио от гроздови семки.
Дадох месо на 8м /телешко чак на края на 10-я/, глутен въвеждах през 9-ти, сирене - 10-ти и масло. Средата на 11-ти риба и след нея жълтък. Кисело мляко на годинка Simple Smile

# 803
Момичета, изварата трябва да е пълномаслена, нали? Че тате взе обезмаслена - да я давам ли въобще?

# 804
Момичета, изварата трябва да е пълномаслена, нали? Че тате взе обезмаслена - да я давам ли въобще?
Всички млечни трябва да са пълномаслени.

# 805
  • Sofia
Аз ви бия за жълтъка, детето е на 1,2 г. и не е захранено с него.

Аз за пълномаслена извара не съм чувала. Нали затова е извара- от нея е взето всичко мазно. Може да се дава, но като допълнение на останалите пълномаслени продукти, а не за заместване.

# 806
geni, desive78, предавам се Hug Аз онзи ден така и не успях да го въведа жълтъка - бях добавила малко в зеленчуковото пюре, но малкият така беше стиснал ченето, че нищо не яде.
Но да се похваля - тази сутрин направих Добруджанки с кисело мляко в тях и дадох на малчо. Ах, как му се услади Simple Smile Поне киселото мляко въведох.

# 807
Аз за пълномаслена извара не съм чувала. Нали затова е извара- от нея е взето всичко мазно. Може да се дава, но като допълнение на останалите пълномаслени продукти, а не за заместване.
А за кашкавалена поне не си ли чувала?

# 808
Момичета, много ви благодаря за споделените мнения  Hug Реших, зехтин ще е. Постепенно, капка, две...до половин чаена лъжичка. След 10я месец ще увелича на цяла.
За жълтъците четох, че пъдпъдъчите яйца се препоръчват дори за алергични деца. Имам човек, който ми носи супер пресни, от доста време е проверен. Предполагам към 8я месец ще му дам жълтък и като мине седмица въвеждам глутена с овесена каша. Ръжена и ечемичена няма готови, мисля от ядки да сваря и пасирам, някой пробвал ли е така? След това спелта. Пшеницата ще почака повечко Simple Smile. Споделям мисли на глас...

# 809
Така де, и аз не съм чувала за вариации на изварата. Нали Се прави от суроватка. За мен може да е само един вид. Ама ето че пратих мъжа ми в 'Добрев' за извара и го питаха каква иска. Пълномаслената била вносна, а обезмаслената - българска.

Общи условия

Активация на акаунт