Примерна схема за захранване - 33

• 93 903
  • 828
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Пътпъдъчите яйца са много полезни, дори жълтъците се дават сурови при анемия Simple Smile 3 пътпъдъчи = 1 кокоше

Аз пробвах да варя ръжените ядки, но не се пасираха добре, а моята тогава ядеше гладко като вода. Ечемичените ставаха лесно като овесените.

Аз пък не мога да намеря безсолна извара Sad

# 811
Деси, благодаря за инфото за ядките, ще ми е от полза  Peace Аз съм купувала безсолна извара от специализиран млечен магазин. Те продавачките знаят и казват.

# 812
Първо съм дала овес, после ръж, от сухар, след това спелта, после съм писала ечемик, сигурно е била някоя каша 3 зърна, виж на хип, че само хип и тьопфер съм давала, и накрая пшеница.

# 813
Звездичка, може да смелиш първо ядките на брашно и да аправиш каша така, все едно от брашно я правиш.

# 814
  • София
Дете на година и седем месеца може ли да яде домати консервирани със салицил? При топлинна обработка салицила губи ли се?

# 815
Аз знам, че салицила се извлича от кората на върба. В консервната промишленост се използва, както ние си затваряме туршии с аспирин. Аз го приемам за същото, но дали е ОК за детето най-добре си питай педиатъра.

# 816
Дете на година и седем месеца може ли да яде домати консервирани със салицил? При топлинна обработка салицила губи ли се?
Аз не бих дала

# 817
  • София
Elefteria, Малиш, благодаря ви!

# 818
Здравейте,

за ядките да споделя и аз - почнах с фини овесени, после ръжени предварително ги минавах през блендера и задължително варях поне 20мин...естествено съжалявам, че не ги киснах във вода както трябва,но пък си поправих грешката с ечемичените, които след киснене и варене около 20 мин нямаха нужда от блендиране преди това. Но все пак мойта мома е на 9 месеца...давам малко по едри парченца вече.

Аз имам едно въпросче - от вчера въвеждам спанак. Направих спаначена супа и за нас, но добавих малко лук....та се чудя мога ли да дам от супата на малката. Дали няма да стане натрупване на 2 нови неща - спанак и лук  newsm78

И още нещо - канелата подходяща ли е за 9 месечно бебе или е твърде силна подправка  newsm78

# 819
За спанака попаднах на една информация, че не е добре да престоява сготвен. Трябва да се консумира веднага след готвене. При престояване и повторно претопляне отделял токсини.
След като го прочетох, чак не ми се готви повече спанак.

# 820
  • Sofia
И на мен скоро това ми казаха. Само че останах с впечатление, че става дума за нитрати, тоест ако е домашен, май рискът не е голям newsm78

# 821
И аз си задавах същия въпрс като теб, то нали за да отделя накакви гадости, трябва да ги има преди това вътре...Обаче не смея вече да осатвям храна със спанак да престоява (с броколи също). Листните зеленчуци, броколи, карфиол винаги изкисвам по 2 часа.

Ето една (стряскащо) полезна статия http://www.-spam112-/portal/statii/nitrati-113.html

(ех, колко по-спокойно им е било на нашите баби без интернет)

Последна редакция: пт, 06 фев 2015, 14:17 от emora

# 822
не ми се отваря Sad

# 823
Спранно! Като линк наистина не работи. Опитах да го редактирам, но не става.
Статията е Как да се справим с нитратите в храните в здравословен.com

# 824
  • Варна
Здравейте! Чета темите назад, но когато Бебуш ми остави време. Затова направо бих искала да питам за мнения и коментари за схемата на хранене по-долу, синът ми е на 9 месеца:

6:30 - кърмя (но той цока, или поне се задържа на гърдата, все по малко, не мога да го накарам да цока повече)
8:30 - млечна каша, около 220 гр
13:00 - зеленчуково-млечно пюре с месо или жълтък, редуват се през ден, около 220 гр
15:30 - плод, тук го преценявам на око, но да кажем количество колкото 2/3 банан
17:30 - млечна каша, около 160 гр
19:30 - кърмя (но той цока, или поне се задържа на гърдата, все по малко, не мога да го накарам да цока повече)

Сутрин и преди лягане се опитвам да кърмя, но той напоследък почти отказва да суче, поради което (+ проблеми с газове) разделих следобедното хранене, което беше плод+каша, на две. Хем приема повече плод и по-малко каша, хем има по-сериозно хранене по-късно през деня, защото преди лягане почти не яде.
Мляко: сутрин и вечер неизвестно колко кърма + около 400 мл АМ през деня в кашите и пюретата.

И един въпрос - какво давате/давахте вие на тази възраст вечер за вечеря (не визирам млякото преди лягане, а преди него)?

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт