Примерна схема за захранване - 33

• 94 007
  • 828
  •   1
Отговори
# 165
само за информация Simple Smile нищо още не съм заместила, давам му по малко два пъти дневно преди хранене и след това задължително дохранвам с кърма:) а иначе аз така си тичам пред вятъра, пък после се чудя защо и как  пак не съм разбрала Simple Smile мерси за отговора Simple Smile

# 166
partenieva моля, а иначе правилно действаш, не трябва да има безмлечно ядене до годинката  Peace

# 167
Моля за малко акъл отново Wink започнах въвеждането на глутен, като давам вече 7 ми ден овес - искам да мина по препоръчителния ред овес- ръж- ечемик- пшеница. Понеже не намирам инстантна каша, съдържаща ръж мога ли да купя ръж на зърна да сваря и пасирам и добавам към овесената каша ?  купих ръжени сухари да троша в овеса, но видях че съдържат морска сол. тя вредна ли е за бебоците като готварската ? и още нещо : след това 7 зърнената на Милупа мога ли да я дам ако имам повече от 2 невъведени зърна - примерно не съм давала царевица и пшеница до сега, а те се съдържат в кашата? Всяко зърно нова храна ли е? Може ли някой да ми помогне със съвет ако знае дали има 3 или 5 зърнена безмлечна каша преди да дам 7 зърнена, прерових интернет, както и справочник кашите НИЩО не откривам. Ще съм много благодарна, ако споделите как въведохте глутена?

# 168
DramaQueen,по принцип да,всяко зърно е нова храна.Аз специално,действам малко по-смело с глутена.Също като теб не намерих каши ръж и ечемик,та от овеса минах директно на пшеницата.Не те съветвам да правиш и ти така,просто споделям.Моето дете няма проявена алергия към нищо до сега,та за това така смело напредваме.Ако и твоето е без проблеми,не е задължително да минеш точно по схемата.Просто въвеждай всяко зърно по отделно.Царевицата няма глутен.Вече би трябвало да си давала.
Каша 3 зърна има на Тьопфер (овес,ечемик,спелта) има и на Холе(ориз,царевица,просо),но тя е безглутенова.
По въпроса ти за ръжта се надявам някоя друга мама да се включи,аз не знам.

# 169
  • Berlin
Можеш да си правиш каша от ръж, ако знаеш как. Simple Smile Няма готови ръжени и ечемични каши.
Можеш да въведеш и царевица вече, има ориз и царевица на Милупа. Въведеш ли пшеницата и даваш известно време, според мен след това всякакви глутенови можеш да даваш.
Солта не е вредна в много малки количества, морската сол по принцип се води по-добра от готварската, а и не знам готови безсолни сухари да има, те даже и захар имат, която за мен е по-голямото зло. Simple Smile
Аз въведох глутен с овес и после пшеница.

# 170
Подаръче давала съм само ориз елда и просо от безглутеновите не съм давала царевица.  Тази на тьопфер с трите зърна е млечна нали? Мисля да мина поне през ечемик и спелта поне преди да дам пшеницата.

# 171
  • София
DramaQueen, можеш да вземеш отделно ръжени (ечемичени) ядки. Накисваш ги , сваряваш и след това може да пасираш, ако детето е свикнало на гладка консистенция.
Многозърнести, безмлечни каши има на Хип и  Милупа.

# 172
DramaQueen, можеш да вземеш отделно ръжени (ечемичени) ядки. Накисваш ги , сваряваш и след това може да пасираш, ако детето е свикнало на гладка консистенция.
Многозърнести, безмлечни каши има на Хип и  Милупа.
Peace
Много по-добър вариант от инстантна каша  Peace
Е, аз карах само на такива каши, но защото съм си мързеливичка  Mr. Green  Embarassed

# 173
За царевицата, взела съм на тьопфер "безмлечна зеленчукова био каша лактана с царевица и морков" та така ще давам царевица от безглутеновите. За ръж и аз не знам да има, не че съм стигнала до там, но като няма готова каша не мисля, че е проблем да дадеш ръжен сухар, все пак в него солта е морска, а и захар както казваш няма, че в повечето сухари захарта е проблема

# 174
мами да ви питам,мисля да въвеждам месо,ние сме на 7 месеца и половина почти,но незнам как да го направя,да давам месо със зеленчуково пюре,и пак да започна с 2-3 лъжички или да давам повече защото съдържанието на месо е малко в тези пюрета,или трябва да дам чисто месо? И като въвеждам ново месо,колко дни да давам 3-4 дни и всеки ден ли,или през ден? И също така с какво месо да започна,и каква е последователността при въвеждането на месата?

# 175
Аз давах цяло борканче месно пюре, през ден. Въвеждах с 3 приема, т.е за 1 седмица , 1 вид месо. Почнах с пуешко, пилешко, заешко, телешко.
В 9 месец дадох риба, в 10 - агнешко, в 11 месец свинско

# 176
Първият ден дадох 1/2 бурканче, от там нататък по цяло всеки ден. Въвеждах по 3-4 дни.
Започнах с пилешко, пуешко, заешко, телешко. Не е задължително да са в тази последователност, ти си преценяваш с кое да започнеш.
На 9м. дадох риба, след нея агнешко, на 10м. свинско.

# 177
благодаря ви,само че не разбрах давате част от месно бурканче и след това давате ли зеленчуци или давате мляко...и ще яде ли само месо??

# 178
благодаря ви,само че не разбрах давате част от месно бурканче и след това давате ли зеленчуци или давате мляко...и ще яде ли само месо??
Не се дава само месо, в месните пюрета, месото е не повече от 8-10% останалото е зеленчуци, та даваш половин бурканче първоначално от това пюре, а после дохранваш само със зеленчуци, млякото поне 30мин след месото, имаше нещо, че не се усвоявало иначе желязото. Ти като ядеш месо, нали не ядеш само месо, ами имаш и гарнитура, или повече е картофите в манджата отколкото месото, тук принципа е същият. На 2-я ден пропускаш месото, но на 3-я може да додадеш това което е останало от 1-и ден от хладилника, ако е ОК, ги караш през ден цяло пюре месно.

# 179
Аз давах цяло борканче месно пюре, през ден. Въвеждах с 3 приема, т.е за 1 седмица , 1 вид месо. Почнах с пуешко, пилешко, заешко, телешко.
В 9 месец дадох риба, в 10 - агнешко, в 11 месец свинско
Това е правилния начин за въвеждане на месо!След което редуваш през ден зеленчуково с месно. Peace

Общи условия

Активация на акаунт