Примерна схема за захранване - 33

• 94 051
  • 828
  •   1
Отговори
# 180
Аз давах цяло борканче месно пюре, през ден. Въвеждах с 3 приема, т.е за 1 седмица , 1 вид месо. Почнах с пуешко, пилешко, заешко, телешко.
В 9 месец дадох риба, в 10 - агнешко, в 11 месец свинско
Това е правилния начин за въвеждане на месо!След което редуваш през ден зеленчуково с месно. Peace
Благодаря ти.

# 181
и аз ви благодаря  Hug

# 182
  • Berlin
Месо може и всеки ден да се дава.

# 183
А ако се дава чисто месо колко грама трябва да е? С колко се увеличава?

# 184
Здравейте, ние имаме време докато се захраним, но искам да съм подготвена отвреме и сега събирам информация. Аз смятам да захраня на 6 месеца, но искам нещо да попитам. Извинявам се за тъпия въпрос, но когато започнем да захранваме с твърда храна и продължаваме да си даваме АМ, как да го давам това АМ- от шише с биберон или от чашка?
 Благодаря предварително

# 185
  • Berlin
Аз давах с шишето до много късно.По принцип към 1г. би трябвало детето да може да пие от чаша. Само че напр. при моя син не стана така Simple Smile, а сега млякото преди лягане си го пие задължително със сламка, нищо, че вече си пие от чаша.

# 186
След годинката пробвай с чаша, детето ще си покаже. На мен ми се струва невъзможно да изпие голямо количество АМ с чашка, но може би защото моето въобще не може да пие от чаша, на 1г. и 6м. е и пие с биберон. Вода давам от преходна чаша.
Започни първо да предлагаш водата от чашка, по-нататък ще видиш как ще се развият нещата Simple Smile

# 187
Доматено пюре от кога мога да слагам в манджите на бебето? А и видях, че в някои готови пюрета има домат, но не вярвам на надписа +4м, та откога мога да давам?

# 188
Аз дадох домат след 10 и месец.

# 189
И аз така се чудя за домата, готови пюрета почти не давам.

А аз пиенето с чаша - ами всеки сам си решава според детето, но при моето мисля да я въведа по-късно, защото и с шише се олива, пък какво останало с чаша... Да,да, има и със специален отвор, ама него най-много да го изгризе.  hahaha

# 190
Аз домат дадох от домашна консерва, с много малко сол. Тя е направена за детето. И една супена лъжица на фона на цялото пюре не се усещаше толкова много

# 191
Малиш благодаря ти, значи ще изчакам. И още нещо, много често срещам в бебешките рецепти, праз лук, а него кога препоръчват да се въведе, като нормалния лук, или има нещо друго?

# 192
Аз дадох лук и праз след 11 месец. Може да го препоръчват и по рано, ама аз така реших. Зелена и червена чушка, спанак, червено цвекло беше пак на 11-12 месеца. Не съм убедена кога се препоръчват, но споделям опит

# 193
Аз червена чушка и спанак вече дадох, но нещо не беше очарована, а червено цвекло аз още не съм яла, и тя ще почака. Но за лука ми беше интересно, защото нали на детска кухня записват след 10м, а в техните манджи има лук. Въпреки че тук в детската кухня дават леща, боб, зеле и все такива манджи, за които препоръчват по-късно да се дават, та може и да пропуснем.

# 194
Аз за млечна кухня имам особено мнение. Ние още не взимаме храна от такава кухня, а сме на годинка! Ще почака за кухня докато тръгне на градина, ако я приемат. Ако не ще стане 1 клас без кухня Joy hahaha

Общи условия

Активация на акаунт