Примерна схема за захранване - 33

• 94 054
  • 828
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте. Много полезна тема  Hug Сега започвам със захранването и естествено изникват много въпроси  ooooh! Добре че ви открих  Embarassed
Моят Дени е почти на 5 месеца и преди 3 дни започнах захранване с морков. За сега давам по малко като постепенно увеличавам. А кога мога да дам друг зеленчук, например тиква? И като цяло през колко дни мога да въвеждам нов продукт?

# 211
Първият продукт въвеждай по-продължително време, 7-10 дни, втория 7 дни, после по 5 дни, а по-нататък за 3-4 дни.

# 212
От кога мога да давам боза?

# 213
Здравейте,вече сме на 8 месеца и ни предстои въвеждането на глутена,как да го направя? Педиатърката ми каза направо  с попара,но не мисля че е най-подходяща,а и не съм въвела нито масло,нито сирене,нито хляб.Мислих си за овесената каша на Хип,но бях чела че трябва всеки ден да давам глутен,т.е. всеки ден каша ли? И друго време ли е да давам жълтък,тя каза че съм позакъсняла.И по колко да давам като начало,да е разбъркано в зеленчуковото пюре ли? Благодаря ви

# 214
Здравейте,вече сме на 8 месеца и ни предстои въвеждането на глутена,как да го направя? Педиатърката ми каза направо  с попара,но не мисля че е най-подходяща,а и не съм въвела нито масло,нито сирене,нито хляб.Мислих си за овесената каша на Хип,но бях чела че трябва всеки ден да давам глутен,т.е. всеки ден каша ли? И друго време ли е да давам жълтък,тя каза че съм позакъсняла.И по колко да давам като начало,да е разбъркано в зеленчуковото пюре ли? Благодаря ви

Аз моя син го захраних с попара с чай и малко сирене, като вместо хляб слагах сухар. Ако до сега не е опитвал сухар, може да му дадеш едно парченце да си гризка и след 2-3 дни да опиташ с порпарка със сирене. Това му беше закуската поне 2 седмици подред. А за жълтъка - аз захранвах  с четвърт жълтък, после го увеличих на половин, после две трети и след това цял. Първият път му го дадох самостоятелно, но щеше да повърне и започнах да го слагам в пюре. Започнахме го на 6 месеца, но не мисля, че си закъсняла.

# 215
Здравей,
Аз въведох глутен 8 месец, като 1 месец го давах всеки ден.
1-во дадох овесена каша на хип -10 дни, като някъде от 5 ден дадох жълтък
2 ро каша 3 зърна на бейбилов -7 дни, като от 4-5 ден предложих козе сирене
3 каша спелта на топфер -7 дни, като 4-5 ден предложих масло -президент
После хляб, сухар
В 9 месец дадох попара. Като първо може да я предложиш без масло и след около седмица са сложиш масло.

# 216
  • Berlin
Попарата  не се въвежда, също както не се въвежда и каша. Simple Smile
След като не си давала нито масло, сирене или глутен, трябва тези неща да ги въведеш едно по едно по един или друг начин. Малиш е дала нейната схема. Аз също започнах с тази овесена каша на Хип, после направо пшеница. Жълтък мисля беше най-рано след 10м., но има мнооого различни мнения, аз лично дадох след 1г. Първо се започва с трошички в зеленчуковото пюре.

# 217
Да правилното е 10 месец за жълтък!
При нас имаше друга причина да се дава по рано.

# 218
Благодаря ви много за бързите отговори. Искам да ви попитам как точно приготвяте попарата,какъв чай,какви сухари и какво сирене използвате,да я пасирам ли,тя няма зъбки и още не съм и давала по едри частици,страх ме е да не се задави и също така попарата толкова ли е важна,не може ли да бъде изпусната и да се даде нещо друго за закуска

# 219
  • София
Благодаря ви много за бързите отговори. Искам да ви попитам как точно приготвяте попарата,какъв чай,какви сухари и какво сирене използвате,да я пасирам ли,тя няма зъбки и още не съм и давала по едри частици,страх ме е да не се задави и също така попарата толкова ли е важна,не може ли да бъде изпусната и да се даде нещо друго за закуска
Можеш да я изпуснеш. Можеш да даваш овесени ядки+сирене и масло; царевичен грис +сирене и масло; каша+сирене и масло;други ядки (ръжени, ечемичени)+ сирене и масло; амарант+сирене и масло. кус-кус+ сирене и масло.

# 220
Попарата хич не е важна и задължителна.
Правя а с 2 сухара, козе сирене колкото кибритена кутийка, масло, колкото орех и гореща вода, на око, в зависимост как я харесва детето. Пасирам я, защото по едри частици и дразнят коремчето. Но имай в предвид, че те дъфчат с венци не със зъби

# 221
  • Berlin
audelina, ти прочете ли ни, че трябва 1во да въведеш поотделно сирене, масло, глутен, след като досега не си ги давала?

# 222
да прочетох и мисля да започна с овесената каша на Хип,след това да въвеждам сирене,масло и сухар ще видя дали точно в тази последователност,просто се чудех дали попарата е задължителна,не мисля че изпускам нещо ако не я давам,   Home raider   ми е дала доста варианти  за закуска,благодаря за което Simple Smile

# 223
да прочетох и мисля да започна с овесената каша на Хип,след това да въвеждам сирене,масло и сухар ще видя дали точно в тази последователност,просто се чудех дали попарата е задължителна,не мисля че изпускам нещо ако не я давам,   Home raider   ми е дала доста варианти  за закуска,благодаря за което Simple Smile
Препоръчва се 1 месец без прекъсване да даваш глутен.

# 224
  • Berlin
Тогава не ти трябва да даваш попара сега. Тя е просто един вариант на микс от сирене и глутен, имаш много други опции.

Общи условия

Активация на акаунт