Примерна схема за захранване - 33

• 94 951
  • 828
  •   1
Отговори
# 495
Овес има и на Тьопфер.

# 496
  • UK
Благодаря ви   bouquet
А кисело мляко и йогурти от кой месец може да се дават?

# 497
Благодаря ви   bouquet
А кисело мляко и йогурти от кой месец може да се дават?

10-11 месеца

# 498
  • UK
mysti благодаря   bouquet

# 499
Благодаря на всички за отговорите. Та да се отчетем и ние- вече се захранихме. Днес беше трети ден - дадох пюренце, тиква на ХИП. Засега се приема доста добре! Утре ден четвърти ще почна въвеждането на картофчето.  За кашите реших след зеленчуковите (поне 5-6). След тях мисля плодовите. Ще видим.  Heart Eyes

# 500
Момичета, има ли някаква таблица с информация какво количесто твърда храна трябва да приема бебето по месеци? Някъде из темата прочетох, че бебе на 7 мец. трябва да приема макс. 180 гр. твърда храна на ден.
Синът ми е на 6 и половина, започнах да захранвам от 5 месец и в момента има 2 хранения с по 125 гр. пюре (преди обед и на обед) + кърма. От началото на тази седмица започнах да давам плодово пюре и следобед. Утре мисля да дам и каша. Обаче с тази информация, която мернах сега се чудя дали не бързам.  newsm78. От друга страна, по схемата, коята ми е дала моето педи, се започва от 4 месец и до 6-тия тарябвше да има 3 заместени хранения - с плодово, зеленчуково пюре и каша. По нейната схема месето се въвежда от 6 мес. Аз обаче мисля да не бързам с него, защото хемоглобина му беше ОК. 

# 501
Емора, лекарите си карат по старата схема за захранване. Така че, ако си
решила да не я следваш, трябва да захранваш с по- бавни темпове. Можеш
да въведеш още 2 - 3 зеленчука, да поизчакаш и с плодовите, чак тогава
каша. Също така преди ( или след ) всяко твърдо хранене е добре да кърмиш,
по-добре преди, за да не ти откаже след пюрето.

# 502
Момичета, има ли някаква таблица с информация какво количесто твърда храна трябва да приема бебето по месеци? Някъде из темата прочетох, че бебе на 7 мец. трябва да приема макс. 180 гр. твърда храна на ден.
Синът ми е на 6 и половина, започнах да захранвам от 5 месец и в момента има 2 хранения с по 125 гр. пюре (преди обед и на обед) + кърма. От началото на тази седмица започнах да давам плодово пюре и следобед. Утре мисля да дам и каша. Обаче с тази информация, която мернах сега се чудя дали не бързам.  newsm78. От друга страна, по схемата, коята ми е дала моето педи, се започва от 4 месец и до 6-тия тарябвше да има 3 заместени хранения - с плодово, зеленчуково пюре и каша. По нейната схема месето се въвежда от 6 мес. Аз обаче мисля да не бързам с него, защото хемоглобина му беше ОК. 
На 6 месеца бях заместила само обедното хранене, а плодовото пюре не замества хранене, то се дава между храненията, аз не съм давала, само към кашата/кисела на СЗ добавям. За количеството 180гр е на ядене, а не за деня. Следвам принципа, че на колкото месеца е детето 1 отпред и 0 отзад, например на 9 месеца 190гр. на ядене.

# 503
emora, струва ми се, че бързаш. На този етап е достатъчно детето да яде на обяд зеленчуково пюре и плодово като междинно. На всяко хранене трябва да кърмиш, рано е за заместване. Добре е до годинка да нямаш заместено хранене, но това зависи изцяло от детето, дъщеря ми замести кърмене на 10м. въпреки желанието ми това да се случи след 1г.
Относно количеството, дъщеря ми на тази възраст ядеше около 100гр., най-често 80-90, рядко стигаше 120гр. Не гледай количеството, детето си знае колко да изяде, важното е след това да иска и кърма.

# 504
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
emora, струва ми се, че бързаш. На този етап е достатъчно детето да яде на обяд зеленчуково пюре и плодово като междинно. На всяко хранене трябва да кърмиш, рано е за заместване. Добре е до годинка да нямаш заместено хранене, но това зависи изцяло от детето, дъщеря ми замести кърмене на 10м. въпреки желанието ми това да се случи след 1г.
Относно количеството, дъщеря ми на тази възраст ядеше около 100гр., най-често 80-90, рядко стигаше 120гр. Не гледай количеството, детето си знае колко да изяде, важното е след това да иска и кърма.
Напълно съм съгласна! Аз също не бързам, не гледам количества, а предлагам повече различни вкусове и кърмя.

# 505
Благодаря ви! Аз не съм заместила напълно храненията, в които давам и пюре. Винаги предлагам и кърма, понякога и преди и след пюрето, и той не отказва от нея, независимо колко пюре е изял. Още повече сега в жегите се страмя да пие достатъчно кърма, защото вода отказва.

# 506
  • Стара Загора
Здравейте може ли да ме ориентирате след годинка колко кърмения трябва да има.Малкия вече хапва доста твърда храна и намаля кърменето.Дневното ни меню изглежда така-
07ч кърма
09ч закуска
13ч обяд
15ч кърма за преспиване
17-18ч плод или КМ с плод
20 вечеря
22 кърма за преспиване

# 507
Моето мнение е колкото иска детето Simple Smile  добре се храните Simple Smile

# 508
Записче и отивам да ви чета, че ни предстои захранване

# 509
Здравейте! Опитите ни за захранване са неуспешни. Исках да въвеждам успоредно плодовите и зеленчуковите пюрета т.е. един зеленчук един плод и т.н.  Почнах с картоф, круша, морков и ябълка, но май нито едното не се хареса. Пробвах домашни, купени различни марки, със бе АМ и резултатите са същите. Ако един ден ни се е усладило, то втори ден не го яде. А дозата е максимум 2 чаени лъжици за 2 седмици. Държи го в устата и после прави физиономия, че и се гади и накрая го изплюва. Мисля да пробвам със смесено плод и зеленчук, дано и се хареса или да я оставя за известно време да почине и после пак да пробвам. На 4 месеца и две седмици сме като възраст.

Общи условия

Активация на акаунт