Примерна схема за захранване - 33

• 94 959
  • 828
  •   1
Отговори
# 570
  • гр. София
Здравейте и поздравления за хубавата тема Simple Smile

Записвам се при вас, защото ми предстои тази не лека задача по захранване и аз като всяка друга мама искам да го направя максимално добре за детето си. Изчетох почти цялата тема, извадих си даже части от постовете ви за насоки, но все пак искам да ви запозная с нашия случай. Бебо е на 5 месеца и 12 дена и искам да започна вече, защото от самото начало сме на смесено хранене при това с изцеждане, защото не пожела да засуче. Така имам абсолютно ясна представа колко яде и за последните 10тина дена картинката е следната - 5 хранения, около 700-800 мл за денонощие, от които 300-350 кърма и останалото АМ. Не искам да замествам изцяло хранене, но ако намаля АМ за сметка на твърда храна ще е чудесно според мен. Освен това имаме проблем с изхождането от няколко месеца и се налага да му давам Дуфалак, което също бих искала да оправим евентуално с друга храна. Всичко това разбира се ще се види в движение как ще се понесе от детето, но без да опитам няма как да знам. Мисля да започна с тиква, защото е регулираща и знам, че добре се понася от децата, след нея да прибавя картоф, пащърнак, моркови (зависи как се отразят предишните на изхождането, защото са затягащи) и за сега до тук съм с някакъв план. Моля за вашето мнение по въпроса и евентуално съвети и идеи.

Извинете за дългия пост и предварително благодаря за отговорите Simple Smile

Хубав ден от нас Simple Smile

# 571
Здравей,
1. Не си прави планове. Остави детето да те води.
2. Не намалявай мляко - независимо какво е за сметка на твърда храна. До годинката му дай шанс да опитва новата храна.
3. Започни със зеленчуци както си се ориентирала добре. Ако има проблем с изхождането въведи зехтин по 1 капка. Въвежда се 6-8 месец в зависимост от школата. Добавя се накрая когато храната на детето е готова, на стайна температура.
4. Ако не хареса пюре предложи парчета. Виж темата за ЗВБ
5. Идва ред на плодове. Разхлабващо действие има круша, сливи, авокадо, манго, пъпеш, грозде, диня.
6. Каши -първо безмлечни, безглутенови - ориз/ добавяйки разхлабващ плод/, елда, просо, царевица. Тях правиш с АМ/ кърма
7. Глутен по схема някъде около 8 месец. Даже него най добре да въведеш докато имаш кърма. По лесно се възприема.Глутен се дава месец без прекъсване в реда овес-ръж-ечемик-спелта -пшеница
8. Месо -заешко, пуешко, пилешко и т.н
9. Млечни -сирене масло
10. Кисело мляко и жълтък 10 месец
11. Агнешко, свинско и риба между 10-12 месец
12. Белтък, прясно мляко, мед след годинката

В общи линии е това .. Това ти е цялата работа за 6-7 месеца

# 572
Здравейте, АМ, с което дохранвам сина ми е Лактана Био на Тофер. Техните безмлечни каши са за бебета над 6 мес. И няма чиста оризова. Предлагат обаче МЛЕЧНА оризова безглутенова за бебета над 4 мес. При положение, че АМ е на същия производител, мога ли да стартирам даването на каши с млечна или не е препоръчително newsm78 newsm78 newsm78

Благодаря предварително.

# 573
Можеш да стартираш с тази каша.
Друг вариант е да вземеш безмлечна оризова каша на хип или милупа и да правиш с вашето мляко или кърма.
Само не взимаш каши на хумана, слънчо и ганчев поне до годинката .. За млечни говоря.

# 574
  • гр. София
Малиш,

Благодаря за бързия и страшно изчерпателен отговор.

Под заместване на АМ с твърда храна имах предвид, че надали ще успява да изпива същото количество мляко дори и след няколко лъжички пюре, а то неминуемо ще става повече след като започнем с 2-3 лъжички и постепенно увеличим. Но това също ще разбера в движение Simple Smile

# 575
Здравейте, АМ, с което дохранвам сина ми е Лактана Био на Тофер. Техните безмлечни каши са за бебета над 6 мес. И няма чиста оризова. Предлагат обаче МЛЕЧНА оризова безглутенова за бебета над 4 мес. При положение, че АМ е на същия производител, мога ли да стартирам даването на каши с млечна или не е препоръчително newsm78 newsm78 newsm78

Благодаря предварително.

Аз също давам Лактана. Има безмлечна каша ориз на Тьопфер, просто не си намерила. Можеш да си поръчаш по интернет, ако ти се занимава и ако държиш наистина да е безмлечна. Според мен няма проблем да дадеш и млечна каша, нали все пак даваш същото мляко. Освен ако не държиш да правиш кашата с кърма.

# 576
Благодаря за отговорите. Аз в сайта им гледах видовете каши и от там останах със заблудата, че няма такава.
Кои каши за най-хубави? Какво бихте ме посъветвали да направя- тафер или друга марка? Като чета оставам с впечатление, че милупа, хип и холе са дотта предпочитани. Вие всеки ден ли давате каша?

# 577
Благодаря за отговорите. Аз в сайта им гледах видовете каши и от там останах със заблудата, че няма такава.
Кои каши за най-хубави? Какво бихте ме посъветвали да направя- тафер или друга марка? Като чета оставам с впечатление, че милупа, хип и холе са дотта предпочитани. Вие всеки ден ли давате каша?

Ако първата храна ще ви е каша и държиш да я правиш с кърма, можеш да си вземеш чиста оризова каша на която и да е марка от изброените. Някои майки пък изобщо не слагат кърма в кашата - въпрос на преценка. Ако ще даваш млечна, тогава е по-добре да си вземеш на Тьопфер, тъй като тя съдържа млякото, което пиете. Аз захранвах с каша 10 дни, след това започнах да давам зеленчукови пюрета. Каша ще дам отново, когато започнем следобедно хранене.

# 578

Аз давах всеки ден каша. Но аз захраних първо със зеленчук после плод и като трета храна ни дойде оризова каша. Взимах безмлечни на милупа, хип и топфер. Към 9 месец дадох млечни на хип. Безмлечни правих с аптамил, защото това пиехме.

# 579
Момичета, кажете моля, можем ли да хапваме млечни каши newsm78 На 6 месеца сме
Захранени сме с доста зеленчуци за възрастта, някои плодови пюрета също хапваме, от кашите до сега сме яли само чиста оризова на Хип, но във всеки магазин има изобилие от млечни каши, а изборът на безмлечни е доста оскъден, та за това реших да ви питам, мога ли да дам някаква млечна каша Thinking

# 580
Момичета, кажете моля, можем ли да хапваме млечни каши newsm78 На 6 месеца сме
Захранени сме с доста зеленчуци за възрастта, някои плодови пюрета също хапваме, от кашите до сега сме яли само чиста оризова на Хип, но във всеки магазин има изобилие от млечни каши, а изборът на безмлечни е доста оскъден, та за това реших да ви питам, мога ли да дам някаква млечна каша Thinking
Аз захраних с готова млечна каша 9 месец. Преди това съм взимала безмлечни и ги правих с АМ което пие детето. Не съм страдала от липса на разнообразие. Пък и дете на 6 месеца няма нужда от такова. На 6 месеца можеш да даваш ориз. На 7 месеца можеш да даваш елда, просо, царевица/ давах под формата на нишесте/ . Към 8 месец въведох глутен.
Всички варианти ги имаше във вариант без млечен.  На 7 месеца ако вземеш 1 опаковка оризова каша и 1 опаковка безмлечна елда на хип. Това е храна за детето за доста време като се редуват

# 581
Малиш, благодаря  bouquet Явно трябва да поразгледам

# 582
  • гр. София
Момичета аз пак с въпрос. Започнахме захранването вчера с тиква (2 лъжички) и малкия я прие добре. Ще продължим поне седмица само с тиква (като мисля да увеличавам с по 2 лъжички всеки ден), но след това мисля да добавя картоф с пюрето на хип тиква+картоф. Питането ми е такова: при включване на новия продукт давам отново 2 лъжички за начало и додавам вече достигнатото количество (което след седмица ще е приблизително 14 лъжички) и дохранвам с мляко или само новите 2 лъжички и мляко? И какво правим при започване на пюре от съвсем нов продукт, например пащърнак?

Благодаря предварително и хубав ден на всички Simple Smile

# 583
  • Sofia
Даваш новото, плюс старото. Не е нужно да е само ново. Можеш новото чисто и дохранваш със старото, можеш и да ги объркаш. Лично аз чист картоф не съм се опитвала да пробутвам Mr. Green Сред първи храни за запечено бебе препоръчвам тиквичка.

Въпрос- при въвеждане на млечни първо с масло или първо със сирене да започна. С козе сирене ще започна.

# 584
  • гр. София
desive78, благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт