Третокласници - 4

• 40 572
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
При нас разликата е 9 т. което идва от 13. или 14 задача - вярно оградени на листа и на чернова, но кой знае как пренесени на картона (а твърди, че е внимавала). На всички задачи, където се попълва друг отговор тя го е написала, спазила е указанието.
Не е толкова важно, но първоначално помислих, че се е изложила, а сега като отбелязах съответните точки към задачите се оказа, че резултатът си е екстра. И ако имаше 56 т. щеше още повече да се зарадва.

# 676
  • В светлината на слънцето
На Теди част от грешките й са именно неточности в отговорите с буква Г. На черновата е писала цифрите и е отговорила вярно, включително и на девета задача. Ама кой да го напише това в теста. Не прочела, че трябва да добави и цифрата, а не само да огражда буквата. ooooh! Отчитам й го като грешка, защото не си е направила труда да прочете докрай условието на задачата. Това, че го има на черновата, не я оправдава. Naughty Ама съм и лоша. Mr. Green

# 677
Косьо днес е на АБ. Поне спрях да го мажа с пиоктанина и вече не е толкова лилав. Надявам се до края на седмицата да се отмие , ще  се къпе по два пъти на ден, дано да падне лилавата боя.

Браво на малките математици.  Hug

Ние сме на вълна английски.  Снощи чете книжка на англ., после отговаря на въпроси към  текста.Три дни учи неправилни глаголи, днес писа писмо на англ. и сега отговаря на едни отворени въпроси към текст за паяци. Голяма мъка , ама се справя. Установи ,че не било толкова трудно да се напише писмо.

Задачите от състезанията ще ги оставим за лятото.

# 678
Еее, на 7 юни сме вече на морето. Ще има нацупени у дома Sad

# 679
  • Варна
Taneto, аз бих се разходила до Славейков да видя къде по трасето са се загубили тези 9т.,все пак не са малко, а и детето ще знае ако е сбъркало някъде следващ път да не го допуска.

При нас досега винаги очакваното се е покривало с реалното. Peace
Manzhelka , ама какъв максималист, мен точно това ме дразнеше досега ,че въобще не му пукаше за резултата. Но може би е било, защото задачите наистина са били непосилни за него. Сега случая не е такъв и затова истински се ядоса, а аз пък съм щастлива от факта. Време е все пак да се прояви и състезателния дух. Wink

Снощи майсторихме картички за Великденския им базар. Моят е активен търговец там, доставя му удоволствие да  привлича клиенти с всякакви трикове като намаляне на цена в движение. Mr. Green

# 680
lulumba, при вас може би е от по-малко опит, нали сега е тръгнала на състезания. Моята щерка ходи от миналата година и е наясно с попълването на картона. От бързането ще да е грешката. Наистина не си го слагам на сърце, а и бяхме в МГ-то и няма да мога да видя картона както предлагат от Славейков. Благодаря за съвета  Hug
При нас няма нито Коледни нито Великденски инициативи.
Но са броили тия дни колко учебни дни оставят до края  Joy - някъде около 24.

# 681
  • В светлината на слънцето
lulumba, при вас може би е от по-малко опит, нали сега е тръгнала на състезания.

Абе от бързане и разсейване е, знам си стоката. Mr. Green Тя и у дома като пише домашно е така - чела-недочела условието, бърза да пише отговор или пък зяпа през прозореца и витае в облаците, а ръката пише ли, пише нещо си. ooooh! Mr. Green

# 682
А има ли вече национално класиране за ЕК?

Браво на децата за положените усилия и за желанието да ходят на състезания!

# 683
  • Пловдив
Христос Воскресе !  Simple Smile
Надявам се всички сте прекарали хубави празници и от днес отново на педалите.
Днес е финалното състезание на СБНУ.  Моята щерка ще се явява ,обади се и каза,че ще се проведе на обяд 5-6 час. Ще видим как ще се представят  дечицата. А утре има "Математика без граници", то пък било международно. И там ще отиваме. Grinning

# 684
   Воистина воскресе!
   Успех на дечицата ,които участват във финала на СБНУ!
  Математика без граници при нас ще се проведе на 24.04.Защо ли така?

# 685
  • Пловдив

Математика без граници при нас ще се проведе на 24.04.Защо ли така?

Всяко училище има право да го проведе в периода 23-30 април.
Затова ще е на различни дати.

# 686
  • Варна
Ехо, къде сте? Темата съвсем замря. Бих искала да попитам някой знае ли кога започва записването за ПМЗ във Варна? Предварително благодаря.

# 687
  Привет!
    Как сте в тези дъждове?При нас е потоп,аз живея в Монтана.Писна ми от тая сивота,искам пролет,с птички,цветя,разходки,игри до тъмно навън.
   Мина при нас Математика без граници,синът ми каза,че една задача само не е успял да реши.Ще видим,не съм много убедена,че е така.Просто не чете условията така,че да ги разбере,а само отгоре-отгоре.От там му идва проблемът на него.
   На 17.05 при нас предстои математическо състезание "Св.Георги Победоносец"-доста е трудно,затова мисля,през предстоящите 6 дни да порешава задачки.няма да пътуваме никъде,даже аз ще работя .

# 688
  • 1st floor
При нас от дъжда така се раззелени, такава трева избуя, че е голяма красота по градинките! Сега остава и слънчице да изгрее! Grinning

# 689
а при нас вече наближава 40 градуса, но децата все още се прибират с колелета от училище и си правят тренировките навън.
Моят хубостник ни направи голяма изненада преди два дни. В обикновена гоненица зад къщи, се сблъскали с брат му и в резултат Деян е със счупен преден постоянен зъб. Останала е една трета от зъба, нервите бяха засегнати, доста лош вариант...засега се съгласиха да не умъртвяват нервите, почистиха и запечатаха, но ще се види в следващите две седмици. И тъй, всичката ми радост, че момчето ми е с хубави правилно поставени нови зъби, свърши.
на всичко отгоре тази сутрин се събуди с подута буза/от другата страна/, няма болка по зъбите, отокът е в самата буза, тук е силно почивен ден днес...нямам идея какво ще излезе. Най-добрият вариант би бил някаква слюнчена жлеза, знам ли...

след две седмици без никаква работа, Деян приключва в момента с последните две глави от учебника по ЧиП. По ЧиО сме много зле и двамата, буквално се борим с уредбата на българската държава. Установих, че чете повърхностно без никакво разбиране на текста, има много непознати за него думи, които пропуска да си изясни, така че кашата е пълна. По български е долу-горе добре, ама аз вече се затруднявам с граматичните правила.

в училище сега темата по тяхното"ЧиО" е водата. Цяла седмица ходи и записва колко перални и миялни пускам дневно Simple Smile прави съчинение - в ролята на водна капка описва живота си. Имаше и да напише значението на няколко думи, свързани с водата, та правихме разлика и на двата езика между "поливам" и "напоявам", изяснявахме суша, наводнение, потоп и порой и т.н.
Напоследък хич не съм доволна от него, блее непрекъснато, държи се като в предучилищна, дай му само да си играе....

Общи условия

Активация на акаунт