Третокласници - 4

• 40 579
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Обрива е от стафилококова или стрептококова инфекция. Мажем с пиоктанин:
http://apteka.framar.bg/30022832/%D0%BF%D0%B8%D0%BE%D0%BA%D1%82% … -20-%D0%BC%D0%BB-
 и пръскам със антибиотичен спрей. Утре личната ще каже дали ще трябва да пие и АБ. Вече не го сърби ,но днес сутринта имаше нов обрив по ушите. Най- важното е да не се пипа, за да не разнася бактериите.

# 661
  • Варна
vela, да преборвате бързо бактериите!  fingerscrossed

А моят като е чел за 1ви път внимателно и е схванал всички задачи ,намери пък да сбърка в елементарно вадене на трицифрени числа. Tired
За 1ви път обаче истински се ядосва за резултата си, защото този път осъзна, че е бил на крачка от 2то място. Та снощи се наложи да се  успокояваме. Полезно състезание си беше!  Peace

Тонита,  Peaceимаш поща!

# 662
Честит празник на всички, празнуващи на този ден! Весел празник!   bouquet  bouquet  bouquet

vela, заведи детето на кожен лекар. Бързо оздравяване.

vela, да преборвате бързо бактериите!  fingerscrossed

А моят като е чел за 1ви път внимателно и е схванал всички задачи ,намери пък да сбърка в елементарно вадене на трицифрени числа. Tired
За 1ви път обаче истински се ядосва за резултата си, защото този път осъзна, че е бил на крачка от 2то място. Та снощи се наложи да се  успокояваме. Полезно състезание си беше!  Peace

Тонита,  Peaceимаш поща!....

Деска, много благодаря.  Hug Харесва ми повече от тестовете на СБНУ.
Моят пък се ядоса за 15 задача. Решил я е подробно, записал верният отговор, но после при проверката нещо се усъмнил и задраскал верния отговор за да напише грешния.  Crazy На 13 задача, сметнал точно бройката на закуска и вечеря, но за обяд вместо да сметне минус един на всяка маса, извадил един от общата бройка, защото не е чел внимателно условието. ooooh! Шеста и втора задача ги е проспал, категорично. Останалите му задачи са отлично разписани в черновата и вярно попълнени.  Simple Smile Продължаваме с тренировките /състезанията/ за повишаване на концентрацията на вниманието. Дано, докато дойдат важните изпити се научи да се съсредоточава и да не се разсейва.  Praynig

В последно време писането на домашните е голяма драма. Не му се занимава с домашните и това е. lulumba, сега разбирам за какъв период пишеш.  ooooh! От втория срок е просто невъзможен. Страшно ме ядосва това размотаване и неглижирането на домашните. Сяда уж да ги пише, а когато вляза се оказва, че си чете някаква друга книжка, която му е интересна. Накрая с 300 зора го написва. Е, мога ли до 12 клас да го дебна, написал ли си е домашните или не. Заканила съм се, че остане ли нещо ненаписано и ненаучено, ще го компенсира с учене през лятната ваканция. Явно в училище наистина изискват минимума, след като при това "учене" все още ми носи 5-ци и 6-ци. Сега чакам да видя, какво ще сътвори на финалното състезание от СБНУ.  Mr. Green
Обаче, желанието му за спорт продължава да не отслабва. Дай му футбол, плуване и от време на време шах и не го търси за нищо.  Crazy

# 663
Tonita   кожен лекар ни изписа лекарствата .В петък Косьо беше на гости на  едно приятелче и баба му е дерматолог. Тя го е прегледала и затова съм сигурна в диагнозата. В петък сутрина имаше няколко пъпки по ръцете и вече следобед бяха много и по лицето. А лекар в петък вечер ,няма как да намеря.Само че за да се определи каква е бактерията трябва да се направи изследване. Утре рано ще свършим тази работа.

# 664
  • Варна
Vela, бързо оздравяване и от мен! Дано мине леко и бързо!

За ВМС - моят юнак излезе преди още да е свършил и един час с решени задачи, лесни му били. Викам си - лесни, лесни, ама дано са правилни  Joy.  Вкъщи се оказа, че има три грешни - 15-та, която единствено го е затруднила и други две, които в бързината не е дочел какво се търси (13-та, където от общата бр е извадил 1 за обяд и 8-ма, където незнайно защо вместо да окръгли правилно решения отговор, окръглил само обиколката на големия правоъгълник). Че като си каза, защо не четох по-бавно, сега реално можеше да съм с грамота. На мен пък ми стана смешно и му казвам, че догодина ако стои до края може и да я получи  hahaha. На мен друго ми хареса - отдавна не го бях виждала след състезание толкова уверен, доволен и нахъсан да решава още задачи. Ако задържи ентусиазма, може пък да се представи добре на Прегледа на математическите знания през май.

Лулу, независимо от резултата, окуражи Теди - важното е да не се отказва и да я има искрата! Математиката е умение като всяко друго и за да се подобри, трябва решаване на задачи. Не че моето дете много решава, но поне аз постоянно му мърморя, че е време да започне.

Деска, не си струва децата да чак такива максималисти - и аз тая колебливи надежди за МГ догодина, но и да ни се размине, важното е, че ще остане логиката и тръпката за задачите, които се надявам да са с него задълго. Иначе, поздравления на твоя младеж - харесва ми колко е последователен и целенасочен! Стискам му палци за догодина!

# 665
   Здравейте!
   Вела,да да се оправя детенце!
   При нас имаше лазарки,минаваха по къщите и пееха лазарски песни,в нац.носии,много хубави бяха дечицата.Група млади хора са се заели с възстановяването на читалището в квартала,който е бил село,и всички традиции.Отбелязва се всеки народен празник и обичай.На децата им е страшно интересно и се включват със страшен ентусиазъм.
   На моят син хич не му се учи вече,само брои колко дни остават до поредната почивка.

# 666
  • В светлината на слънцето
Manzhelka, тя не увеси нос като сама видя какво е правила. Обясни, че като видяла колко са лесни задачите и бързала да ги реши и да направи рекорд по време.  ooooh! Crazy Mr. Green Заяви, че на коледното няма да бърза и ще отиде подготвена. Не загуби хъс, което най-много ме радва. В интерес на истината аз изобщо не очаквах много от нея, тъй като и сега, и преди отиде неподготвена. Но пък сега разбра нещо много важно - не бива да претупва нещата, дори когато й се струва много лесно. Гледам я тази сутрин - седнала да си пише домашното и се бави. Като попитах защо - четяла по два пъти условията, за да не сгреши. Значи все пак е имало ефект. И е много запалена да участва в състезания - обратно на апатията, която я държеше почти цяла година. Grinning Даже вече е направила планове как ще се яви на всички състезания, ще изкара добри резултати, какво ще учи след 7 клас, после къде ще кандидатства (в Германия, Великобритания или САЩ), какво ще работи, колко ще изкарва, каква къща ще си построят двамата с брат си на брега на морето или океана (но да няма акули), как ще е обзаведена, даже и кучето и котката подреди в нея. Mr. Green
Марулета, много е хубаво това, което описваш. Peace

# 667
  • София
51 точки, струва ми се като да е добре това. За откровен нематематик като моето.  Rolling Eyes

# 668
  • В светлината на слънцето
Klemy, супер е, браво на детето. Peace
Аз сега видях, че може да се види вече резултата. Сраааам - 32 точки. Embarassed Ама го и очаквах де, като взе да се пляска по челото и тюхка, че не прочела като хората условието или разбрала друго.

# 669
Здравейте момичета, аз нямам много време да пиша напоследък, но поглеждам от време на време доколкото мога в темата.

Исках да ви питам дали знаете кога ще е Националния кръг на Кенгуруто? Синът ми е със 105 точки и се класира, но май точно около националния кръг заминаваме на море, та като му казах, че може да го пропусне и той почти ревна... Извинявам се, ако е писано вече, никакво време не ми остава да ровя и чета напоследък.

# 670
  • Варна
SZA ,мисля ,че е в началото на юни - 2,3,4 .Така ми е останало в главата. Поздравления за страхотния резултат!  Simple Smile

# 671
Деска, мерси. Ох, дано е преди 5-ти, че тогава пътуваме към морето.

# 672
  • Резерват "Северозапад"
7-ми юни. Проверих в сайта на Съюза на математиците.
И мен ме вълнува дали дъщеря ми се е класирала с 110 точки newsm78.

# 673
Приключваме 3. клас с олимпийското ходене на състезания. Резултатът е добър, имайки предвид почти никаквото решаване на тестове от минали години. Всъщност аз използвам състезанията за сравнение доколко детето усвоява училищния материал, въпреки различието в някои задачи.
Кенгуруто минахме с 80т., казвате било за степен "талант"  Wink
Великденското е по-зле, 47 т. от бързо четене и набързо пресмятане - излезе след 45 мин. Дори не е видяла 2 триъгълника на 2-рата зад. Здраве да е.
До кой ли клас има смисъл от несериозно решаване на задачи и ходене на състезания? Някой тук да има впечатления? Ако не ще видя какво мислят в математическата тема.

Нашият период е на стягане. Все по-бърза и организирана е в писането на домашни, а две години ми беше мъка с размотаването. Все по-добра е по литература, но пак прави грешки чат-пат. Случва ли се и при вас?! Скоро беше написала "гласат" - така й се чувало.....

п.п. седнах, че погледнах отговорите на девойката и установих разлика от 9 т. между изнесения резултат и това, което тя е очертала на листа със задачите. Или е объркала нещо при пренасянето на картона или са й объркали резултата. Възможно ли е второто?!

Последна редакция: пн, 14 апр 2014, 15:00 от Taneto

# 674
  • София
Тането, моето дете е с плачевен резултат от 36точки май бяха, защото на задачите с верен отговор Г не е написала и цифрата, която е  получила. Иначе вярно ги е решила и крайният резултат и е верен. Просто само е оградила Г и дотам„ И затова няма около 50т както смятахме, но като не чете указанията така ще е.
Да не би и при вас да е подобно нещо?

Общи условия

Активация на акаунт