Тренировки в домашни условия: Тема 42

• 38 001
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Повече няма да се занимавам да го мисля ... каквото - такова.
Шоки, сега се сетих, че в началото като тренирах и се сковавах като труп, още на следващия ден нямаше и следа от болката, което е твърде необичайно. Наистина може би ВМ-НВХ отдава значение с липсата на гликоген, нямам идея. Въпреки че аз вечер хапвам по 1-2 плода, така че не е като да съм много стриктно Нв.

Залата още не ми е в плановете, може би някога ... представям си там, с тези тежести какво мога да си причиня  Laughing

Приключвам с тези размисли и си гледам тренировките  Heart Eyes
Мерси момичета  Hug

По въпроса с яденето - винаги тренирам сутрин, на гладно. След това не ям поне два часа, просто не ми се яде.
Защо трябва да се яде веднага след тренировката?

# 646

Искам да ви попитам вечерта преди хранене ли да се прави втората аеробика, след вечеря /понеже аз до към 19часа съм хапнала/ ? Някаде бях чела, че било хубаво преди хранене да се тренира, защото организма ти по -бързо разграждал храната, другаде ,че не е хубаво да се яде след тренировка и аз не знам вече Simple Smile ?
Зависи какъв тип ще бъде тренировката - кардио, силова? Предполагам, че първото. Аз не ям преди кардио.
Чудя се, защо не получавам никакво натоварване нито на гърба, нито на корема, като изпълнявам гребане с шише вода на стената      http://fitnesinstruktor.com/dupe-za-milioni/ на 8,40 мин. го обеснява?
Усмихнат и снежен ден от мен  Hug
Върни се на 7:40 и чуй отново. Колко е голямо това шише вода? Ако бутилката ти е по-малка от нейната, защо го правиш на стена?

# 647

Защо трябва да се яде веднага след тренировката?

Според треньорите ми това бил "златният час"  Mr. Green
По време не тренировка първо се гори гликогена от мускулите, после подкожни и накрая тялото се обръща и към мускулите. За да се презареди образно казано и да възпрепятстваме това последното, което със сигурност не искаме, е добре да хапнем. При мен се получава естествено, защото до час след тренировка вече съм доста гладна. Ям протеиново, но не мазнино - така се чувствам по-добре - хубава пържола, щедър омлет, пресни зеленчуци, извара, сирене..

# 648
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Здравейте  Simple Smile

Радвам се, че и тук има любители на конете.  Hug
Скрит текст:
Аз уж не се привързвам, но да си призная, има долу един кон Родос, за който писах, че ми е голямото предизвикателство, който е много своенравен, но направиш ли така, че да те слуша, просто е уникален! Исках да го купувам, но треньора ме разубеди  Rolling Eyes

Аз току-що приключих днешната тренировка по програма с Р. Илиева, правих я с тежести на краката, нали ще гоня визия на модел на Victoria's secret  Sunglasses (шегувам се, въпреки, че няма да е зле)  Laughing
Последния кръг го направих до средата, не можах повече, заболя ме горе в дясно, както когато бягам, не знам какво е  Rolling Eyes
Въпреки това от мен се леят реки, направо ми спря тока както се казва  Joy

За МТ, аз преди също много трудно получавах, но имах резултати  Peace Магнезий пия само в комбинирани витамини.
Храненето след тренировка и мен ме вълнува. А пиете ли протеинови шейкове? Фетбърнари ползвате ли?

# 649
Аз тренирам винаги минимум 2 часа след последното хранене. Обикновено половин до един час след тренировката ям.

Чудесни предложения от Зузка сте споделили, запазвам ги и аз в любими. Харесах и програмата от Бодирок 30 Day I Real Time Challenge: http://www.bodyrock.tv/2013/10/07/30-day-i-real-time-challenge-1/
Упражненията с уреди, които нямам ще трябва да ги модифицирам, но иначе излгежда много добра програма. Нямам търпение да я започна, но това ще е вероятно едва средата на февруари. В момента не тренирам, защото в понеделник ми извадиха два мъдреца и лицето ми е ужасно подуто. След десетина дни извадят и другите два.
Чакам да ми спадне подутината и да се раздвижа поне с пилатес.

# 650
Здравейте  Simple Smile
 А пиете ли протеинови шейкове? Фетбърнари ползвате ли?

Шейкове не съм пила, защото имам възможност да се храня след тренировка. В противен случай, обаче, вероятно щях да си правя.
Бърнър - термогенен пия от време на време в комбинаця с течен карнитин - може и без тях, но на мен ми дават енегрия за много пълноценна тренировка и съм доволна.

# 651
Шебекът Геновева, правя упражнението с 10 литрова бутилка, може би много ми е голяма/ като дължина / и не си свивам достатъчно ръката на горе, наистина нз, абсолутно никакво натоварване  newsm78.
 От утре ще имам вече дъмбел. Моето милото обеща да ми донесе   Simple Smile, тогава ще пробвам това упражнение да видим дали ще има резултат.

Значи хапването след тренировка е добре, може би поне 20 минути след. Тчно докато се изкъпе и оправи човек те са си минали.

# 652
Здравейте момичета, искам да ви попитам някой ползвал ли е този сайт за тренировки: http://gymra.com/ и дали сте доволни. Имат абонамент от 5 долара на месец, който не ме притеснява и много ми харесва, че може всеки сам да сглоби собствена тренировка от различни упражнения, но за всеки случай да ви попитам, ако някой има опит.  Grinning

# 653
Здравейте момичета, искам да ви попитам някой ползвал ли е този сайт за тренировки: http://gymra.com/ и дали сте доволни. Имат абонамент от 5 долара на месец, който не ме притеснява и много ми харесва, че може всеки сам да сглоби собствена тренировка от различни упражнения, но за всеки случай да ви попитам, ако някой има опит.  Grinning

Ех, че тънко го хлъзна. Неусетно почти.

# 654
  • София
За днес отчитам 20 мин. тренировка цяло тяло на Руми, сериозна ми дойде, но успях да я направя.
http://www.youtube.com/watch?v=h3UjtHp5su8

Смоук, благодаря за обяснението за храната. На мен никак не ми се яде след сериозна тренировка ... мога така да си изкарам часове наред.

# 655
За днес отчитам разтягане с йога и много хубаво си натоварих ръцете. Редовно съм с  мускулна треска, винаги се натоварвам до отказ, с увеличаване на теглото и бройките, може и аз да съм странна птица, не знам, но това е моят опит. Grinning

Имам проблеми с една вена на единия ми крак, която става все по-голяма и по-видима, не знам на какво се дължи, всеки ден разхождам куче по 1 час сутрин и 1 час вечер, отделно пазаруването ми е пеш също и служебно доста обикалям пеш. Колата я използвам рядко за дълги разстояния и обикновено само за извън града, изобщо не мога да се оплаче от застоял начин на живот, някой има ли изпитана рецепта как да се справя с това чудо, боли, трудно ми е да стоя дълго седнала, като че ли я притискам и болката се появява.

TDI
Скрит текст:
търся си 2 бр. каски за езда,, сега ще се ровя в нета, че базата не разполага с такива. И аз искам мой кон, да си се разбирам с него както с кучето си от поглед и дума  Grinning

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 12:16 от !Diva!

# 656
За това какво се ползва по време на тренировката - дали гликоген, или мазнини, или и двете, най-голямо значение има начинът на хранене Wink Гликоген със сигурност се ползва при високовъглехидратно хранене. При високомазнинно и нисковъглехидратно, особено след необходимия няколкоседмичен период на адаптация, се ползват преимуществено мазнини, дори при силовите спортове, а при ендюрънс (това как се казва на български? newsm78) спортовете със сигурност се разчита почти само на мазнините (телесните, т.е. свободни мастни киселини). Правени са проучвания с професионални спортисти и тези данни са от тях. С тази тема се занимават д-р Джеф Волек и д-р Стивън Фини в САЩ.

Между другото, преди време бях поствала в темата за НВ-ВМХ критериите на Марк Сисън за това кога човек е кетоадаптиран. Единият критерий беше дали можеш да тренираш добре на гладно, т.е. да имаш нормално сила, да си изпълниш тренировката добре, а след това да не си умрял от глад. Ако можеш да тренираш на гладно и после да изчакаш известно време преди хранене (ако не ти е удобно да ядеш веднага), значи си кетоадаптиран.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 12:58 от Cioccolata

# 657
Между другото, преди време бях поствала в темата за НВ-ВМХ критериите на Марк Сисън за това кога човек е кетоадаптиран. Единият критерий беше дали можеш да тренираш добре на гладно, т.е. да имаш нормално сила, да си изпълниш тренировката добре, а след това да не си умрял от глад. Ако можеш да тренираш на гладно и после да изчакаш известно време преди хранене (ако не ти е удобно да ядеш веднага), значи си кетоадаптиран.

Значи аз не съм  Mr. Green
На гладно тренирам винаги през уикенда - просто ставам и отивам в залата.
Но през седмицата все съм яла нещо преди тренировка, така че не го броя. Но преди да вляза в залата поне час и нещо преди това не съм яла, че може малко повече да дойде понякога. Приемала съм банан половин час преди това в редки случаи.
Иначе след тренировка издържам и 2 часа без да ям, но около 1 час след нея вече усещам глад.

# 658
Ми значи вероятно си Laughing

# 659
За днес силова с тежести за долна част + скачане на въже (около 10-15мин)

bademor Аз наскоро ги открих, даже споделих тук че едната от мадамите много ме радва. Изтеглих си някои видеа от Youtube, тренировките има са много добри, ето някои от тях:

http://www.youtube.com/watch?v=q6NIWNnvOK0&list=PLX0CCgLvCCy … 6jMyC&index=9

http://www.youtube.com/watch?v=mRuB0rPB9Zs&list=PLX0CCgLvCCy … vAaF5XOLJGve6jMyC

http://www.youtube.com/watch?v=0CjgB79A7PM&list=PLX0CCgLvCCy … jMyC&index=14

Общи условия

Активация на акаунт