Тренировки в домашни условия: Тема 42

• 38 120
  • 732
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Фъстъчке, без лост надали... Може би с торбата на Руми или Бодирок.

# 271
Нещо от мен за Добро утро!  Simple Smile
Скрит текст:

Мацката е ясно, че е готина, но пудовката й е направо... убиец! Crazy

# 272
Dress like Princess, не съм Вивиан, но да ти отговоря на въпросите за кафето с масло. Първо, не разбирам какъв точно ефект търсиш, който се проявявал само при абсолютно изчистване на храненето иначе newsm78 Как така въглехидратите да са само от кокосовото масло? В него всъщност няма въглехидрати. И защо да трябва да се изключват останалите мазнини? Това пък е абсурдно твърдение. Нещо не си ги разбрала нещата. И освен това, ефект за отслабване ли имаш предвид? Много странно си формулирала написаното и не е ясно какво искаш да кажеш.

Кафето с маслото или маслата (аз ползвам смес от краве плюс кокосово или какаово) се разбива, за да стане хомогенно - на вид се получава като лате или капучино (според количеството масло спрямо кафе). Иначе разбира се, че маслото ще се разтвори и без разбиване и всякакви ползи, които търсиш, ще ги има и в този вид, но просто усещането е различно, видът също.

И да уточня, че ползата от този вид кафе не е, че помага за по-бързо отслабване. Няма такова нещо. Просто много хора, които се хранят нисковъглехидратно или пък по палео схема, го ползват вместо закуска, защото доста засища, а в същото време помага да се намалят въглехидратите (а в частност и млечните). Схемата на Вивиан, както тя самата е обяснила, е вид "мазен пост" или "мазно гладуване" (fat fast), което се използва като начин за отключване на отслабването, когато дори с много стриктно НВ-ВМХ дълго време не се постига напредък. Но дори и да се храните по друга схема, едно мазно кафе за закуска е чудесен вариант за по-заети хора. Със сигурност е по-добър избор от въглехидратната закуска, ако човек има проблеми със захарта, инсулина, глада за сладко, теглото... Но иначе не е някаква чудотворна храна.

А сега по темата на темата Laughing Днес се гордея със себе си, че въпреки менструалните болки не само не си прекъснах тренировката, а се справих много добре Wink Психологическият фактор е много важен.

# 273
Кафето, за което пише Радост не е с кокосово масло, което ние знаем.То е краве масло + МТС олио, което си е доста по-различно. Аз също си го бъркам с лъжичка (аз пия кафе + нерафинирано студено пресовано кокосово масло). Освен вида не виждам никаква разлика с това бъркано с шейкър или други там. Не обичам запенени кафета и така си ми харесва повече  Grinning

Фъстъчка, аз това "добро утро" не го харесвам много, но можеш да опиташ с точилка   Laughing

# 274
Cioccolata и tqna, благодаря ви за коментарите относно кафето с кокосово масло  bouquet
Първо да уточня моята лична цел е, не да правя фат фаст, или шокова кетоза, а бързо и трайно засищане сутрин.  В което има редица ползи, надявам се.
В предния си пост имах предвид, че ако тези мазнини се комбинират в последствие с въглехидрати, захарни и джънк, те няма да пречистват, а напротив, може да покачат теглото. Затова правейки тази закуска, останалото ядене през деня трябва да е много добре мониторирано и изчистено.
Имах предвид не въглехидрати само от кокосово масло, а мазнините да са само от това, грешката е моя. Outta Joint
Аз също не обичам запенени кафета и не мисля да изваждам от дълбок резерв блендера си за 60гр кафе на ден, бъркано с масло. Разбъркано с лъжичка и разтопено в горещото еспресо си ми е добре.
Пак казвам, напълно нова съм в това и приемам критики и съвети, съвсем не искам да объркам някое от останалите момичета с грешната си фразировка в постовете.

После ще се отчета с тренировка, още не съм решила за днес какво да е.
Хубав ден на всички Hug Hug

# 275
Dress like Princess, имам няколко възражения по написаното от теб и мисля, че просто не си наясно с нещата и/или бъркаш понятията. Ето какво мисля:
1. Защо изобщо споменаваш пречистване? Никой не твърди, че мазнините пречистват, няма такова нещо. Освен това организмът ти няма нужда от пречистване, с каквито и да било средства. Имаш си работещи бъбреци, черен дроб, кожа, храносмилателна и отделителна система - какво допълнително пречистване ти е необходимо? newsm78 Не се хващай на бабините деветини за пречистването.
2. Да, ако пиеш "мазно кафе" за закуска, а после се храниш с торти, баници и подобни, наистина няма да отслабнеш и причината ще бъдат тортите и баниците, а не кафето. Но няма изискване храненето нататък да е изчистено. Всъщност никакво изискване няма по отношение на останалите хранения. И също не е задължително до края на деня да употребяваш само кокосово масло, ако си започнала с такова в кафето.

И още едно уточнение: Маслото от средноверижни триглицериди (MCT oil) е нещо като изчистен вариант на кокосовото - извлечени са само полезните средноверижни мастни киселини, които са най-хубавите и най-ценни мазнини в кокосовото масло. Но иначе мазното кафе често се прави точно с кокосово масло, а не с MCT oil. Освен това няма изискване да се използва точно определен вид масло. Може спокойно да бъде или само кокосово, или само краве. И разбира се, че няма изискване да бъде блендирано. Всеки си преценява какво му харесва. Но е факт, че е доста засищащо, дава приток на енергия (не за кратко, както въглехидратите, а за дълго време) и на хората, които целят кетоза, наистина им помага да постигнат целите си.

# 276
Фъстъчка, за задно бедро - клекове, тяга, а аз включвам задължително и машината за задно бедро и дупе - там правя три серии по около 10тина повторения с 35-40 кг.  Peace

Довечера няма да тренирам, но тази сутрин не се сдържах заради хубавото време и в 7 часа вече бях в кварталната градинка за кросче  Mr. Green

# 277
Пък аз отивам на фитнес, и на идея си нямам какво ще правя там  Joy Не ми се смейте от сега, нека е след тренировката  Joy

# 278
Пък аз отивам на фитнес, и на идея си нямам какво ще правя там  Joy Не ми се смейте от сега, нека е след тренировката  Joy

Hug

# 279
Да се запиша и аз- супер тренировчица с Руми за паласки и целулит. Идържах и трите кръга, поизпотих се доста и съм много доволна и заредена с еднергия  Simple Smile. Ще стане човек и от мен, сравнение с предните 2 тренировки, днес се справих доста добре. Вече имам и лентичка, с която си отброявам дните с домашни тренировки  Grinning

# 280
За днес тези от мен  Simple Smile
http://m.youtube.com/watch?v=Ha4L5d9GFSs 10 minutes full body workout
http://m.youtube.com/watch?v=QPQd_3mg71A 20 min core workout
И двете са с Джаки  Peace
Меги, много добра идея да си сложиш лентичка   bouquet
Мери на теб приятна тренировка във фитнеса  Simple Smile
Хубав ден на всички  Hug

# 281
  • София
О, Меги, да не напускаш уютната домашна атмосфера  Crossing Arms

За днес отчитам тренировка с Румяна, 550 повторения. Смазваща е ... Трети път я правя, мнооого е добра тренировката.

# 282
Вивиан, нямам намерение за сега, а и избор нямам. Живея в мако населено место, има само един фитнес и то само името му е фитнес, има само щанги. Просто съм много щастлива,че открих тренировките на Руми. Имах нужда от движение, вече 3 месеца работя от къщи. Освен да отида до тоалетната и до кухнята, никакво друго движение не извършвам. По цял ден съм на компютъра  Sad .  Времето не позволява да се тича навън, че от студения въздух веднага гърлото ми реагира.
Сега се чувствам супер с тренировките у дома, чудя се как не съм се разровила по-рано

# 283
Данито, , с лентичката ще се надъхвам повече и ще си отброявам дните и ще следя промените във времето  Sunglasses

# 284
Да разказваш после. Я погледни, ако искаш тази програмка http://www.bodyconstructor.com/practice.php?id=1287&day=1
Аз за днес тренировка тип шведски пилатес ( в залата) Wink, после гръб и гърди, а довечера имам цяло тяло, имаме нова инстукторка и ще ходя да я преценя Joy
Лек ден от мен Hug

Общи условия

Активация на акаунт