С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 268
  • 819
  •   1
Отговори
# 345
Може да приема. Няма лошо. Лошото е, когато се забелязва маминото, а се отрича свекървенското.  Точно преди няколко дни млада колежка се хвалеше каква хубава блузка дала майка й на детето и кремче за лице на нея на някой от именните дни наскоро. То беше ахкане и възхваляване! На въпроса  какво е дала другата баба, отговорът беше "А, тя даде само 100 лева." Хайде, да видим това САМО 100 лв. не е ли повече от блузка за 4  годишно дете и някакъв крем за не повече от 15-20 лева, щото познавам жената и не е по  модерните и  скъпи марки. Свекървенският подарък е поне 2 пъти по-голям от майчиния, ама не се оценява. Така е за много други неща.

# 346
  • където ми харесва
Може да приема. Няма лошо. Лошото е, когато се забелязва маминото, а се отрича свекървенското.  Точно преди няколко дни млада колежка се хвалеше каква хубава блузка дала майка й на детето и кремче за лице на нея на някой от именните дни наскоро. То беше ахкане и възхваляване! На въпроса  какво е дала другата баба, отговорът беше "А, тя даде само 100 лева." Хайде, да видим това САМО 100 лв. не е ли повече от блузка за 4  годишно дете и някакъв крем за не повече от 15-20 лева, щото познавам жената и не е по  модерните и  скъпи марки. Свекървенският подарък е поне 2 пъти по-голям от майчиния, ама не се оценява. Така е за много други неща.
ХАХАХАХАХ...интересно схващане, K.A.G, но факта, че си свекърва, показва защо така си настървена към подаръците на тъщата.
Ми, до колкото виждам, момичето сподели, че свекърва й очевадно си приписва заслугите на майка й, а не е направила нищо. Това и собствения й син го е отчел. Ама ти не знам защо толкова държиш да обидиш момичето.

# 347
Цитат
от: Adellle Ентусиаст Re: С какво ви дразнят свекървите- 29
#343Пет., 07 Февр. 2014, 14:58
Цитирай
Цитат на: K.A.G. в Пет., 07 Февр. 2014, 14:49
Проблемът е в това моме, дето изтъква "големите заслуги" на майка си. Ако го повтаря непрекъснато и пред приятеля си, не знам докъде ще стигнат отношенията с него. Ако е мъж на място, а не д...льо, няма да приема от никой нищо. Но според това, което прочетох, той е именно д....льо, щом като се опълчва срещу майка си и гледа с овнешки очи що му дава тъщата, па било то и тенджери.

Имам право да коментирам, където искам.Толкова ограничен народ  в тази тема "срещнах"! Точно фръцли, дето  нищо в главите си нямат, ама напомпани със самочувствие.   
А на тебе какъв ти е зора?
Ми, защо да не се похвали момичето?
Ако свекърва й беше направила този жест, щеше да си затраеш, нали?
Ама понеже е майка й, била фръцла, дето си събирала вода в носа... Ай, сиктир пък и от такива вечни мрънкала! Все ви дразни някой, все трябва да се обиди някой. Как ви изтрайват и снахите ви, че и собствените ви деца, си личи точно в тая тема.

Тука нещата се обърнаха на открита конфронтация между снахите и свекървите (бъдещи или настоящи)
Adelle, вземаш ми думите от устата!   bouquet

# 348
  • Fort Worth, TX
Вие кво очаквате снахите да ви заобичат като родни майки?Майката си е майка.Еднно залъче да даде пак ще е по-голямо и ще изглежда като хляб.Няма да стане.Тъй че спри се.И за протокола коята може да не е китка и да ме дразни чат пат, но превъжхожда майка ми по много качества.Нещо да кажеш, а?

# 349
К.А.Г ,това че измери отношенията и наблегна на паричната стойност,говори колко много "имаш в главата" и колко неограничена си ,за разлика от нас - "злите снахи" Mr. Green

# 350
 Хайде да не се караме! Да са ни живи и здрави и майките , и свекървите! Първите са ни родили, отгледали, направили хора, а свекървите са ни дарили с обичните ни мъже!Ясно е, че повече ще обичаме майките си, но и трябва да приемем, че свекървите ще обичат повече синовете си от нас!

# 351
  • където ми харесва
Хайде да не се караме! Да са ни живи и здрави и майките , и свекървите! Първите са ни родили, отгледали, направили хора, а свекървите са ни дарили с обичните ни мъже!Ясно е, че повече ще обичаме майките си, но и трябва да приемем, че свекървите ще обичат повече синовете си от нас!
Че то това никой не го оспорва...

# 352
  • Fort Worth, TX
Естествено, че всеки първо си милее за неговото.Ако вземе да разправя друго си е чисто лицемерие .Ти не се впечетлявай.Ние от време на време си поускубваме перушината:-) Все пак толкова жени на едно място особено в случая -Снахи с/у свекърви:-)

# 353
Добре, че мъжете често имат повече акъл от жените в такива ситуации и се държат по-неутрално, че иначе страшно да е станало  Laughing

Такива грозни неща съм чувала по адрес на свекърви, че си представям, ако и мъжът реши да говори по този начин за тъщата  argue newsm66 bash

# 354
До известна степен съм съгласна с мнението на "свекървите".
Аз не съм такава и, за сега поне, няма да бъда.
Обаче...
Лично на мен би ми било много неприятно и обидно, ако мъжа ми ми натяква какво е купила майка му, а моята не ни е взела нищо, освен две пластмасови купи.
За сведение свекърва ми е купила повече неща за нас, от моите родители. Peace

# 355
Лично на мен би ми било много неприятно и обидно, ако мъжа ми ми натяква какво е купила майка му, а моята не ни е взела нищо, освен две пластмасови купи.

Повечето мъже са над тези неща  Peace

# 356
  • София
Колкото по-наясно със себе си е една снаха, има самочувствие и умее да уважава хората като цяло, толкова по-лесно ще говори със свекърва си - ще постави деликатно границите, ще споделя и иска съвет, помощ и няма да й пречат.

Такива, дето само "гълтат" не правят услуга нито на себе си, нито на съпрузите и децата си, нито на свекървите си. Но пък се е доказало, че са най-онеправдани в такива теми със свекървите си.

Гледайте от веселата страна - и снахи и свекърви, моля!

# 357
А ако свекитата само "гълтат" и колкото да се опитваш да си добър и мил,те те карат да си им длъжник -ей,така ,само защото са ти родители?!

# 358
Колкото по-наясно със себе си е една снаха, има самочувствие и умее да уважава хората като цяло, толкова по-лесно ще говори със свекърва си - ще постави деликатно границите, ще споделя и иска съвет, помощ и няма да й пречат.

Такива, дето само "гълтат" не правят услуга нито на себе си, нито на съпрузите и децата си, нито на свекървите си. Но пък се е доказало, че са най-онеправдани в такива теми със свекървите си.

Гледайте от веселата страна - и снахи и свекърви, моля!
  202uu

# 359
Проблемът е в това моме, дето изтъква "големите заслуги" на майка си. Ако го повтаря непрекъснато и пред приятеля си, не знам докъде ще стигнат отношенията с него. Ако е мъж на място, а не д...льо, няма да приема от никой нищо. Но според това, което прочетох, той е именно д....льо, щом като се опълчва срещу майка си и гледа с овнешки очи що му дава тъщата, па било то и тенджери.

Имам право да коментирам, където искам.Толкова ограничен народ  в тази тема "срещнах"! Точно фръцли, дето  нищо в главите си нямат, ама напомпани със самочувствие.  

Абе вие добре ли сте бе хора!!! Исках да споделя и реших да съпоставя майка ми и свекървата вие ме изядохте! Много ясно че ми е купила тенджери! Искала е купила ги е не е ходила да разправя обаче на всички! А до това какъв е приятеля ми ще ви кажа че е човек с позиции и добра работа! Никога не си е помислил даже да ходи да се моли на моите родители за каквото и да било! Тъпо е да упрекваш хора който не познаваш, а още по-тъпо е да ги оплюваш за това че са си споделили мнението!

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 16:22 от mariana900

Общи условия

Активация на акаунт