С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 303
  • 819
  •   1
Отговори
# 390
Ти си се подготвяй и си бъди добра свекърва, когато му дойде времето. Ако отсреща си имаш човек, а не ................., нещата ще се получат. Многоточието използвам, за да не дразня някои от  снахите в темата.

# 391
КАГ ,горката ти снаха,не знам как те изтърпява  Mr. Green

# 392
Имам предвид мъжа да каже на майка си ( свекървата ) тези думи.А не снахата. Peace

Защо да не ги каже, ако са обективната истина? И кой, ако не той да ги каже на майка си при таво положение?
Свекървите биха нарекли такъв мъж "мъж под чехъл", но аз бих го нарекла мъж на място. Обратния вариант, жена да контрира майка си, като не е права, също важи за мен, да не го изкарате, че защитавам тъщите.

АЗ НЕ БИХ казала това на майка ми. ИЛи поне не пред съпруга ми. Казват,че мъжът се отнася към съпругата си, както се отнася към майка си.  Peace

# 393
Цвети, не я мисли моята снаха!
Пожелавам  и на вас свекърви като мен! Ама с това ваше мислене и най-вече отношение, не съм сигурна дали  ще ги имате.
Хайде със здраве! Стига толкова, че много време изгубих. По- добре да изведа внучето на разходка.

# 394
Моите свекърви / аз си имам две Mr. Green/ винаги дават пари като подарък и то лично на мен, в моята банкова сметка и добавят малка играчка или ваучер , децата се радват повече - отивам с децата и им купувам нещо и харча парите по моя преценка , така и двете страни сме в добри отношения. Всичките ми познати за рожденните дни на децата подаряват някаква малка играчка + пари в картичката , според мен това е много по -разумно . Еднат сега ме преследва да ходим да пазаруваме , но няма са се получи Simple Smile не й хареса че искам да я видя по книжарници и свекъра много се зарадва!

# 395
Ох, чета тази тема и си мисля какво ме чака, подготвям се психически за снахата  Mr. Green
А някога си мислех, че ще съм супер свеки, илюзии...

Хахаха - не си само ти, и аз така - с превантивна цел чета, и аз си мисля, че съм много готина, ама знае ли човек.... Sunglasses

# 396
Ох, чета тази тема и си мисля какво ме чака, подготвям се психически за снахата  Mr. Green

Хахаха - не си само ти, и аз така - с превантивна цел чета, и аз си мисля, че съм много готина, ама знае ли човек.... Sunglasses
Аз отсега си знам, че ако мисли като 90% от снахите, списващи тук, по-здравословно и за двете ни ще е да не се засичаме хич.  Grinning
Мерида, харесват ми коментарите ти по последния "казус".

# 397

Аз отсега си знам, че ако мисли като 90% от снахите, списващи тук, по-здравословно и за двете ни ще е да не се засичаме хич.  Grinning
Мерида, харесват ми коментарите ти по последния "казус".

Хахаха - аз мисля, че ще съм от готините свекърви, отдавна ми мина времето на снаха, макар че и като снаха не бях лоша /скромно/  Sunglasses

# 398
  • на село
Момичета чета ви от известно време и все се въздържах да пиша, поради заглавието на темата  Twisted Evil, моята свекърва вече я няма жената - лека и пръст, но и докато беше жива, беше добър човек, на когото винаги съм разчитала.
Всичко се постига с компромиси, едно премълчаване, а не да издребняваме, да не мислите, че и аз не съм се дразнела, дразнели са ме някои неща, все пак живяхме близо 18 години заедно, те на долния, ние на горния етаж, сега когато я няма - липсва ми  Cry.

Добре, че аз няма да ставам свекърва, 2 пъти тъща  Grinning, винаги съм си признавала, че съм по -чепатия характер, но свекърва ми ме търпеше и си помагахме, и когато трябваше да се грижим за нея, се грижих.
Не издребнявайте, те са майки на мъжете ви, просто искат да помогнат, макар че невинаги по най -подходящия начин  Simple Smile.

# 399
Днес по-добрата ми половинка и малкия бог играха на компютърна игра. В един момент господ се развика:" Татииии, внимавай, бързо отивай ей там, че има сабя и свекирва отгоре , да не те заколят!", след което се чуди' дълго време защо се хилим.
Той думата "свекърва" не е чувал, защото баща му не поддържа отношения с майка си от много дълго време, доста преди да се запознаем, но ми хареса как "на място" прозвуча. Та, рекох, да посмаля напрежението в темата с малко хумор...

# 400
Днес по-добрата ми половинка и малкия бог играха на компютърна игра. В един момент господ се развика:" Татииии, внимавай, бързо отивай ей там, че има сабя и свекирва отгоре , да не те заколят!", след което се чуди' дълго време защо се хилим.
Той думата "свекърва" не е чувал, защото баща му не поддържа отношения с майка си от много дълго време, доста преди да се запознаем, но ми хареса как "на място" прозвуча. Та, рекох, да посмаля напрежението в темата с малко хумор...

Колкото и да си мисля, че съм от "готините" кандидат-свекърви, асоциацията между "свекърва" и "секира", не ми е много "хумористична". От друга страна, четейки тук доста от оплакванията на "снахите", честно казано, асоциацията ми харесва. Наистина, за мен, има фрапиращи случаи на намеса в живота на младите, опитвам се да си ги обясня, но все пак.... - различни хора сме, различен манталитет, различна среда.... Всичко е относително в различните ситуации...

# 401
Здравейте!чета форума отдавна,но доскоро не можех да пиша в този раздел.Е,сега като мога,реших да споделя и аз,че като ви чета темата,като моя случай не съм видяла.
Със съпруга ми сме заедно от  4г и живеем в чужбина.Имаме дете на 2г.На съпруга ми това му е втори брак.Разведен е от 14 г.Запознахме се тук.От първия си брак има една дъщеря,която живее при баба си,т.е. при свекърва ми.Когато са се развели,бившата на мъжа ми е оставила детето при него и майка му,което тогава е било на 1 г и нещо.Заминала е по чужбина,но след 3 г. се разболяла от рак на гърдата и е починала.Много тъжно като го разбереш,но реалността е друга.Дъщеря му изобщо не помни майка си.За нея майка и е баба и.Нормално,тя я е изгледала.До преди 6 г са живеели с баба си тук в чужбина,но заради постоянното местене заради работата на баща и,и за да не сменя в годината по 2 пъти училище,са решили майка му и дъщеря му да се приберат в Бг.
Дъщеря му идва ваканциите при нас.Тя сега е на 16 г.Много ми е срамно да го кажа,но хич не са ни добри отношенията. Тя е голям егоист и много ревнува баща си.Свикнала е всичкото внимание да е за нея.Не ме прие още от началото това дете и това си е.
Първите 2 г. много се тормозех.Гледах да и угаждам,за да ме приеме,но не става.Много ми беше мъчно за нея,исках да станем близки.Баща и също много се тормозеше заради това.Правеше номера,които аз не можех да повярвам,че едно дете на 13 г. може да му роди главата.Не ми се изброяват сега,защото ще стане много дълго.Най ме заболя като прочетох ( не съм ровила,просто не беше изляла от профила си) във Фейса чата и с приятели.Че ме мразела,не искала баща си да има друга жена и щяла да направи всичко възможно да се разделим и т. н. дивотии.Е от това нещо ми се пречупи всичко. Tired
Забравих да спомена,че баща и е имал 2 връзки сериозни,преди да се запознаем.Поживели са заедно:той,дъщеря му и майка му.Но след година са се разделяли.Неговата версия е,че не са могли да приемат дъщеря му,но аз след тези неща дълбоко се съмнявам,че само в тях е причината.Даже съм сигурна,че ако не живеехме сами,при такива ''изпълнения'' аз също щях да си отида.
Та това е малко предистория,за да схванете и другото.
Майка му,т.е. свекърва ми,като се обади мъжа ми да съобщи,че е баба за втори път,побесня.Наговори ги едни,сърцето ми се скъса ooooh!А неговото още повече.Да кажеш,че зависи от нея,да си дава мнението.Напротив,тя зависи от него,защото всеки месец изпраща по 300-400 евро.Останах като гръмната като ги чух.А уж много ме харесваше.
Няма да се израдва,няма нищо.Е две години вече,тя няма да пита как е малкото,няма желание да го види.Имаше няколко възможности да дойде,но тя не пожела.Звъни само когато има нужда за нещо.Дъщеря му има интернет ,съответно и скайп.Никога не си направиха устите,да полюбюпитсват,как изглежда т'ва човече.За нея единственото внуче е първото.Предписала си е имота на нея,за да не би утрешния ден, другото да имало претенции Tired.Дъщеря му като идва за ваканциите,усещам че  има ревност към малкото.Изобщо не го поглежда.по цял ден е на компютъра.Имам чувството,че и баба и я обработва.
Забравих да спомена,че мъжа ми е осиновен.Няма други братя и сестри.Мислила съм си,дали това не е причината тая жена така да реагира.Според мен, една майка ще иска детето и да е щастливо.Тя не е искала той да създава семейство втори път.Явно и при нея е ревност, искала всичко да е за нея и дъщеря му.Защото той вади хубави пари в чужбина и както тя се е изказвала ''всички в селото и завиждали,че синът и и си я гледа като царица.''А той и сега не ги оставя.Нищо че доходите,заради кризата паднаха значително.Лишаваме се ние,само и само сумата да не намалее.
Е,кажете сега,това нормално ли е?Искам мнението на всички,дори и да са упрек,няма да се обидя.Просто искам да погледна на нещата от друг ъгъл.Много ми е болно и усещам как започва да зрее омраза към дъщеря му.А от това ме е много страх,защото знам че не е правилно,но е по-силно от мен и не мога да се овладея. .Как бихте реагирали на мое място?

# 402
  • където ми харесва
Абе, душичка  bouquet
Според мен, наистина проблема идва от свекърва ти. Сега, че тийнейджърките трудно приемат вторите съпруги на бащите си е факт. Но, тя от теб лошо отношение не е видяла, за жените преди теб не знам. Явно, номера на баба й е, чрез нея, да кара всички жени да си тръгват, за да може мъжа ти да гледа само тях двете. Сигурно за това не просто не се е зарадвала на вашето детенце, но и е започнала да нарежда.
Какво мисли мъжа ти? Споделяла ли си му какво си прочела? Изобщо, коментирали ли сте държанието на дъщеря му с теб и с бебето?
В такова семейство, каквито и стъпки да се вземат, трябва да са единодушни и от двете половини.

# 403
  • София
300-400 евро достатъчни ли са за покриване на всички нужди на детето, това се чудя.
Не вярвам да остават и за майка му, за да мислите, че той я гледа като царица.  newsm78

Иначе историята ти е неприятна. Хубавото за теб е, че не се налага да се виждате често нито с майката, нито с дъщерята.

# 404
  • където ми харесва
300-400 евро достатъчни ли са за покриване на всички нужди на детето, това се чудя.
Не вярвам да остават и за майка му, за да мислите, че той я гледа като царица.  newsm78

Иначе историята ти е неприятна. Хубавото за теб е, че не се налага да се виждате често нито с майката, нито с дъщерята.
При положение, че има хора, които живеят на една заплата, по-ниска от 600лв, както и бащи, които плащат по 100лв издържка на децата си, мисля, че към 800лв всеки месец не са малко пари...Все пак, човека гледа две семейства...

Общи условия

Активация на акаунт