С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 299
  • 819
  •   1
Отговори
# 375
  • при късмета
K.A.G., на фона на всичките ти претенции за това колко си свястна, как от всичко разбираш и как твоето възпитание е върха на върховете и си по-по-най, директните обиди говорят за обратното на претенциите ти.
В последните няколко страници само ти си позволи да обиждаш. Не ти отива нито на годините, нито на възпитанието за което претендираш. За слагането под общ знаменател на всички снахи и останалите квалификации дори няма да споменавам.
Пази Боже от перфектните свекърви, като теб. По-добре момичетата да имат "обкновенни" свекърви с обикновенни проблеми.
Права е d.h да не доумява, защо да не се приема помощ от родител.
И Креми, за това, че мъж който преценява правилно положението, не е по-малко мъж. Според мен даже напротив

miloto73, честита ти радост, да е здрава и щастлива   bouquet

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 21:33 от ма ко

# 376
  • Canada
K.A.G., не можах да разбера на теб какъв ти е проблемът, че момичето е получило подаръци от майка си? Това лошо ли е? Нещо много яко те пере сачмата.

# 377
Аз пък много се притеснявах. Но се убедих, че търкулнало се гърнето, намерило си похлупак. Няма начин една интелигентна жена да не може да се справи. Виж, ако стане дума да си мерим тенджерите, не участвам.
Тенджери могат да се купят,но снаха - не !
Понякога тенджерите и чаршафите са водещи за съжаление.
Много пъти в желанието си да помогнеш,за другата страна не е така и
принциха на "от маего Филипу настрана" се оказва действащ.

# 378
Ох,бе хора. Толкова ли не виждате къде е проблема на свекървите? Rolling Eyes
Не е в това кой какво е купил. А тук: "Е сина и не издържа и я уведоми че майка ми вече се е погрижила за всичко и ни е купила всичко което му трябва за едно ново домакинство (действително така си беше, майка ми не щади пари за нас и всеки път когато и кажа че мисля да си купувам нещо ни го купува)."
Ако бях на мястото на съпруга НИКОГА не бих си позволила да кажа на майка МИ подобни думи. Може да е най-черната,но ми е майка. Peace

# 379
Да,но не си на негово място .

# 380
Може да приема. Няма лошо. Лошото е, когато се забелязва маминото, а се отрича свекървенското.  Точно преди няколко дни млада колежка се хвалеше каква хубава блузка дала майка й на детето и кремче за лице на нея на някой от именните дни наскоро. То беше ахкане и възхваляване! На въпроса  какво е дала другата баба, отговорът беше "А, тя даде само 100 лева." Хайде, да видим това САМО 100 лв. не е ли повече от блузка за 4  годишно дете и някакъв крем за не повече от 15-20 лева, щото познавам жената и не е по  модерните и  скъпи марки. Свекървенският подарък е поне 2 пъти по-голям от майчиния, ама не се оценява. Така е за много други неща.

Дъщеря ми много се дразни на такива подаръци - пари. Толкова ли няма време и желание да избере и да купи нещо? 100 лв заминават в суматохата и детето няма да разбере, че баба дала 100 лв.

# 381
Да,но не си на негово място .
И Слава Богу. Не бих се гордяла с подобни изказвания. Peace

# 382
  • Fort Worth, TX
Не е в това кой какво е купил. А тук: "Е сина и не издържа и я уведоми че майка ми вече се е погрижила за всичко и ни е купила всичко което му трябва за едно ново домакинство (действително така си беше, майка ми не щади пари за нас и всеки път когато и кажа че мисля да си купувам нещо ни го купува)."
Ако бях на мястото на съпруга НИКОГА не бих си позволила да кажа на майка МИ подобни думи. Може да е най-черната,но ми е майка. Peace
Майка, майка , но някои майки са толкова лоши.Аз бих казала без значение свекърва ли ми е или родната майка.Въпроса е да се гледа обективно.Дай сега, че е майка на мъжа ми да и мълча.Всеки според заслуженото.Кой на каквото си постели.
На мъжа ми бабата е била много лоша свекърва и на стари години не я поглеждат нито синове, нито внуци, а за снахите й да не говоря.Нещастна история.

# 383
Майка, майка , но някои майки са толкова лоши.Аз бих казала без значение свекърва ли ми е или родната майка.Въпроса е да се гледа обективно.Дай сега, че е майка на мъжа ми да и мълча.Всеки според заслуженото.Кой на каквото си постели.
На мъжа ми бабата е била много лоша свекърва и на стари години не я поглеждат нито синове, нито внуци, а за снахите й да не говоря.Нещастна история.
Имам предвид мъжа да каже на майка си ( свекървата ) тези думи.А не снахата. Peace

# 384
И какво толкова е направила жената - искала да даде нещо. Явно няма възможностите на майката, която всичко купува. На кого не са му давали излишни неща? Моята баба ми направи един чеиз, не ти е работа - родопски одеала, юргани. Ама нали си е моята  - много мило ми стана. Ако беше свекървата - леле, къде ще ги турам тия боклуци. 

# 385
Syjalqvam che pisha na latinica!
Ne e problema koi kakvo e kupil,a licemernoto povedenie i nachina po koito svekyrvata si prepisva zaslugite na chujdi hora, bilo to na snaha, sin ili moqta maika.

# 386
  • при късмета
Имам предвид мъжа да каже на майка си ( свекървата ) тези думи.А не снахата. Peace

Защо да не ги каже, ако са обективната истина? И кой, ако не той да ги каже на майка си при таво положение?
Свекървите биха нарекли такъв мъж "мъж под чехъл", но аз бих го нарекла мъж на място. Обратния вариант, жена да контрира майка си, като не е права, също важи за мен, да не го изкарате, че защитавам тъщите.

А за подаръците. Важно е отношението и вниманието на подаряващия към получателя. Аз бих се зарадвала повече на хубава блузка за детето, избрана с внимание и съобразяване с неговите предпочитания към момента(например с любимия му герой), та била тя и 20лв., отколкото на пари дадени по задължение.
Отношението K.A.G., това ти се губи и не разбираш. По-важно е от паричната стойност на подаръка. Ама надали ще го разбереш

# 387
Включвам се, за да ви кажа, че не съм се УПЛАШИЛА И ЗАСРАМИЛА от коментарите ви на моите постове.
МА ко, макар и свекърва, не съм бавноразвиваща и разбирам идеално  всичко. От житейските ми наблюдения правя извод , че  почне ли се  с "мама е най-най- грижовната, любящата и пр., а майка му е  най- несъобразителната, стиснатата и пр., отношенията не само между родители  и деца, но и между съпрузите ,  рано или късно  завършват зле.
 А вие си ме плюйте, колкото искате.

Трещи, с най-голямо уважение към теб, аз също предпочитам подарък, а не пари. Практикувам и двете с моите деца и внуци, според това, което предпочитат те.

# 388
Аз пък винаги съм предпочитала да ми дадат пари, и аз да си купя каквото ми трябва и каквото ми харесва за детето. А пък парите мога да ги използвам в момента и за нещо, по-наложително в момента. Е, ако някой иска да ми подари нещо наистина скъпо - я колело, я нещо друго, което одобрявам - защо не?

Мои познати, англичани, за всички празници на внучетата си подаряват по една играчка и пари - по сметка, за обучението им. Аз самата бях свидетел на това една Коледа, и как децата /6-7 годишни/ коментираха, че дядо е дал пари за колежа, което не им пречеше да се радват и на куклите. Може би така децата растат с мисълта, че образованието е по-важно, отколкото 20 играчки, или блузки.

# 389
Ох, чета тази тема и си мисля какво ме чака, подготвям се психически за снахата  Mr. Green
А някога си мислех, че ще съм супер свеки, илюзии...

Общи условия

Активация на акаунт