С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 331
  • 819
  •   1
Отговори
# 495
А ти като се прибере мъжа ти започваш ли да му се оплакваш от сина ви ? Говориш ли , колко е глупаво детето ви ? Ако детето се разболее казваш ли на мъжа си е какво толкова , най- вероятно си измисля ?
Аз лично си мълча , защото освен баща ми нямам повече роднини , обичам го и искам да е щастлив . Никого не съм му казала нищо против тази жена , но и той не е питал. Само го помолих моите проблеми да не ги обсъжда с нея след като бях в болницата , а според нея съм се преструвала да привлека внимание .

# 496
Бих посъветвала авторката нищо да не прави, нещата ще се наредят по един или друг начин.

Едва ли на 16г. дъщерята много мисли за отношенията в семейството, за сестра си или пък за новата жена на баща си.
По вероятно е на момичето това положение да си му харесва, свикнало е с баба си, баща и' праща пари, едва ли се лишава от нещо.На тези години е по-вероятно да я интересуват излизания с приятелки, момчета, дискотеки и т.н.
На кой тийн ще му се седи в чужда държава, при мащеха, умиращ от скука, ако тук си има компания и по-интересни занимания, не вярвам да  не излиза никъде и стои само с баба си.

# 497

Някой по-напред пита ''Какво е правила бабата в семейството,когато бащата е създавал другите предишни връзки?'' Ами къде да е ,явно на сина му е кофти да я ''изгони''И наистина си е кофти.Досега я гледаше,сега вече си излишна  TiredНе става.

Аз бях. Е няма нужда да я гони. Може: "Мамо, благодаря ти за грижите, дано не сме те претоварили, от тук ще поемем ние с детето". Ама то много работи може....

Добре, ще се чувства изгонена. Но не и ако я помолят да вземе детето с нея на село. Т.е. ако сама си тръгне ще има обидени, но ако вземе детето - няма проблем. Може така да се чувства полезна, може да смята, че го предпазва от новата жена, хипотези бол.

Но наистина при двама души, баща и (да предположим) добронамерена втора жена, бабата е излишна.

# 498

Заедно ли живеете? Ако сте заедно, лошо, ако си отделно, просто не й обръщай внимание.
Със сигурност ревнува от теб, чувства те като заплаха.
А и някои хора просто не могат да приемат чуждата дъщеря, без значение дали като дъщеря или снаха, чуждата майка, чуждите роднини. Тази тема е доказателство за това.
Наскоро имаше драма около предлагането на любими на любимия рецепти и варенето на спагети Grinning Кой ги правил по-хубави Rolling Eyes Гордост, че нейните били по-по-най, присмех, че свекървата попитала как ги вари Simple Smile Ни се вАри, ни се пече, както се казва Simple Smile А колко по-лесно е да си говорят нормално двете!

Девора, нещо не те разбрах. Нали точно това са направили - взела е детето със себе си и се е върнала в Бъргария (колко е на село е под въпрос, момичето е гимназистка вече, какво село?) И са го решили и направили много преди появата на втората жена на хоризонта.

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 13:14 от птица

# 499
Смятам, че мъжете са много по-склонни да приемат децата на новата си партньорка, но това важи в много по-малка степен за жените  Rolling Eyes
Другото дете винаги ще е по-невъзпитано, по-ограничено, по-инталиво, по-нехубаво, по-агресивно, по-неделикатно...И това се коментира открито

# 500
  • I want it all and I want it now.
За съжаление не всичко е цветя и рози.

GeriIvA стои ,ако можеш по далеч от нея.

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 13:51 от Syn

# 501

Девора, нещо не те разбрах. Нали точно това са направили - взела е детето със себе си и се е върнала в Бъргария (колко е на село е под въпрос, момичето е гимназистка вече, какво село?) И са го решили и направили много преди появата на втората жена на хоризонта.

Нещо с температура не ми се отдава да се изказвам... Преди това е имало други две жени. Доколкото разбрах бабата си е тръгнала после.

# 502
Devorah ,абсолютно си права,че бабата няма работа там.Не съм казала,че е обратно.
Най-малко винаги ще е пристрастна към внучката си и едно невинно ''Изхвърли боклука'' отправено към нея,ще се гледа като тормоз като в приказката за''лошата мащеха към Пепеляша''.
Най-правилно е било,бабата да няма нужда от подканяне,А сама да се сети,че не е редно.
Но като не се сеща,да я е подсетил синът и.Но неговата теория за разпада и на двете връзки е ''че не са приели детето''.Явно не му е минавало през акъла,че майка му може да пречи.
Абе било е ''война с женски номера''.Повечето мъже не ги схващат тези неща  Mr. Green

# 503
А дали бабата ще получава пари без детето? 

# 504
а дали отчитате, че тая баба се е грижила като майка за внучето си и заради това заслужава уважение и благодарност?

Към жената с проблема - идеята да насилваш девойката да живее с теб е садистична. Не можеш да я накараш на сила нито да обича тебе, нито детето ти. Като дойде лятото за ваканцията, ѝ обясни (не в специален разговор, а така непринудено и между другото), че си добронамерена към нея и ще се радваш да поддържа връзка с детенцето ти (нейна сестричка или братче). Пращай и малки подаръци от ТЕБ (някоя гривничка, тефтерче, нещо, от което предполагаш се вълнува) от време на време, ако ти е възможно.
Не се дръж с нея като с враг, защото тя ти пречи за 1 месец в годината. Вече, ако действително проблемът ти не са  девойката и бабата, а 300-те евро в месеца за издръжка, и смяташ да се отървеш от бабата и да намалите разходите - това не е правилният път.., защото тинейджърката може много да те изтормози, а напрежението вкъщи няма как да не се отрази и на отношенията с мъжа ти.

# 505
  • София
Работата е обречена! Как според вас голямата дъщеря ще приеме сестра си и мащехата, при наличие на баба до нея, която не признава малката  си внучка?!

# 506
А дали бабата ще получава пари без детето? 
Мисля,че това е в основата.Дано да греша ,все пак информацията е малка за бабата -
има ли пенсия ,жилище ,др. доходи и т.н.
Ако тези условия липсват - девойката се явява гарант за оцеляване,
детето би трябвало до получава и пенсия/от майка си/ и не е в интерес
на бабата да се лиши от детето.Няма мисъл за щастието на новото семейство
на синът и,а дори обратно - недоволство.За това говори липсата на желание за
контакт с второто внуче. И пак повтарям - в основата е бабата.

# 507
Да, бе, бабата по-черна от дявола я изкарахте, вещица някаква  Whistling

# 508
Така,както са представени нещата - да.
А как са в действителност не можем да знаем,
изказват се само догатки и предположения.

# 509
  • при късмета
.Дано да греша ,все пак информацията е малка за бабата -
има ли пенсия ,жилище ,др. доходи и т.н.

Авторката го е уточнила това. Информацията е напълно достатъчна

Значи не съм споменала(не мислех,че някой ще се хване за това),но баба и получава пенсия ,както и дъщеря му  като наследствена пенсия от майка си.Незнам коя колко е точно,но са близо  300 лв.Под 1000 лв на месеца не падат.   

Общи условия

Активация на акаунт