С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 261
  • 819
  •   1
Отговори
# 75
Креми, с тия мои остарели разбирания съм си осигурила житейски комфорт за доста години семеен живот. А тука много модерни дами говорят за "бившия ми, оня мухльо-мъжа ми , или "некадърник", или "ония неговите, дето нищо не са му дали и помогнали" и т.н.

Никъде не съм казвала, че дъщерите са по-малко деца от синовете. Даже напротив, съжалявам, че нямам дъщеря. И за нея бих направила същото, както за синовете ми. Но в BG традицията е по-скоро съпругът да се погрижи за покрива на семейството.  Традициите не са , каквито бяха. Сега сме много модерни и все по- често   с нещастни бракове или без такива, в постоянни кавги  с родители и близки, защото сме много напредничави. Тази тема е много показателна.

# 76
  • където мечтите се сбъдват

Никъде не съм казвала, че дъщерите са по-малко деца от синовете. Даже напротив, съжалявам, че нямам дъщеря. И за нея бих направила същото, както за синовете ми. Но в BG традицията е по-скоро съпругът да се погрижи за покрива на семейството.  Традициите не са , каквито бяха. Сега сме много модерни и все по- често   с нещастни бракове или без такива, в постоянни кавги  с родители и близки, защото сме много напредничави. Тази тема е много показателна.
Мъжът наистина трябва да осигури дом,но не такъв даден от мама и тате  Laughing

# 77
  • Fort Worth, TX
Ей, заради това 80%от мъжете са мухльовци.Затова жените им реват от тях.Мъжът трябва да е мъж, а не мамино синче.Трябва да си гледа жената на първо място.Да си уважава родителите , които трябва да са осъзнали, че вече детето им има други приоритети и това не са те.

# 78
  • Бургас
K.A.G., според мен родителите трябва да дадат добро образование и възпитание на децата си. Това им е достатъчно, за да просперират сами. Ако имаш в излишък за даване - дай. Но да си отделяш от залъка или да делиш един покрив със семейството на сина си, да им плащаш разни разходи и пр., е мечешка услуга. Синове или дъщери - щом си им помогнала да получат добро образование,т.е имат професия, от там нататък да се оправят сами.
Креми е права, че именно заради постоянното дундуркане и даване всичко наготово масово българските мъже са такива путьовци и мамини синчета. Накъдето и да се обърна не мога да видя и едно българско семейство, което е напълно независимо, т.е издържа се изцяло само, купило си е дом със собствени средства, гледат си децата сами /без гостувания през уикенда да си починат родителите, все едно бабите не са хора и не заслужават и те почивка през уикенда/ и пр.

K.A.G. , написала си "в BG традицията е по-скоро съпругът да се погрижи за покрива на семейството.  " И аз съм съгласна с това. Но как синът ти се е погрижил за покрива на семейството си, като ти си осигурила този покрив. Или няма значение, че някой му го е дал наготово. Важното е покрив да има, пък дъщерята дано има късмета да случи на някой син - също с "готов покрив". Именно защото мъжът осигурява покрива и основно прехраната на семейството си, той от малък трябва да бъде научен, че някой ден ще е глава на семейство и ще има задължението да обезпечи това семейство. А не да се обяснява на детето "Ето, маме, само да пораснеш ще ти дадем апартамент, кола, да има къде да живеете с жената някой ден". Как ще е мобилизиран един човек да успява и просперира в живота, като знае, че всичко ще му се изсипе наготово. За какво да се напъва.

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 10:02 от miss july

# 79
Ей, заради това 80%от мъжете са мухльовци.Затова жените им реват от тях.Мъжът трябва да е мъж, а не мамино синче.Трябва да си гледа жената на първо място.Да си уважава родителите , които трябва да са осъзнали, че вече детето им има други приоритети и това не са те.

Много точно казано!Приоритети са децата, а не родителите!Говоря за време, енергия и т.н., а не уважение, естествено!На мен ми се вижда доста остаряло схващането, че трябва да се подсигурява сина....ами ако са двама? LaughingСигурно: по-големия!? LaughingЖивеем в мъжки свят, но къде ще е  мястото ни, зависи от нас самите! Прекрасно е, ако можем да подсигурим децата си материално! Но най-важно е, казва баща ми, да дадем възможност на децата сами да се подсигуряват!И е абсолютно прав, защото готовите пари се свършват, но знанието и възможността да работим и да изкарваме пари, никой не може да ни го отнеме!

# 80
  • София
...

Какво искаш да кажеш? Че ако нещо не ми харесва в брака трябва да мълча и да свеждам покорно глава? Преди 10-ина години със свекъра ми прекратихме всякакви отношения, защото той се опита да ми се бърка там, където няма абсолютно никакво право. Традиция някаква. Да не би заради една гола традиция трябваше да мълча и да го оставя да ми се качи на главата и да ми се бърка в семейството?

# 81
  • София

Е такива изказвания много ме дразнят! Откъде пък тази статистика? Я обясни сега,моля,  какви са 80 % от жените!

# 82
  • Бургас

Е такива изказвания много ме дразнят! Откъде пък тази статистика? Я обясни сега,моля,  какви са 80 % от жените!

1.пишещи в тази тема  Laughing
2.пишещи в "Родители, отглеждащи децата си сами".  Sad
3.бъдещи списващи в "Родители, отглеждащи децата си сами".

# 83
[Креми е права, че именно заради постоянното дундуркане и даване всичко наготово масово българските мъже са такива путьовци и мамини синчета. Накъдето и да се обърна не мога да видя и едно българско семейство, което е напълно независимо, т.е издържа се изцяло само, купило си е дом със собствени средства, гледат си децата сами /без гостувания през уикенда да си починат родителите, все едно бабите не са хора и не заслужават и те почивка през уикенда/ и пр.

Да се запознаем тогава. Mr. Green Всичко сме си купили двамата с мъжа ми. Включително и апартамента, в който живеем. На финансова помощ не разчитаме, даже помагаме. Детето ходи на гости на баба и дядо, за да се видят. А не мама и тате да си почиват.
Но, за да се впиша в духа на темата: свеки да вземе да се разболее(грип), моля ти се, без да ме пита. #Cussing out И сега няма на кой да оставя детето за уикенда и да си почина. Crossing Arms
П.п. Ако трябва да съм съвсем честна,оставяме детето на майка ми,или свеки, за около 2 часа,докато сме на фитнес. Mr. Green

# 84
  • Fort Worth, TX

Е такива изказвания много ме дразнят! Откъде пък тази статистика? Я обясни сега,моля,  какви са 80 % от жените!
Ок дразнят те, ама са факт.Достатъчно дълго съм в тази тема , за да си направя изводите.Истината боли, но това си е голата истина.Колко са минали от тук дето мъжете им са пълни  п..и.Някои даже се и разведоха.

# 85
  • където ми харесва

Креми е права, че именно заради постоянното дундуркане и даване всичко наготово масово българските мъже са такива путьовци и мамини синчета. Накъдето и да се обърна не мога да видя и едно българско семейство, което е напълно независимо, т.е издържа се изцяло само, купило си е дом със собствени средства, гледат си децата сами /без гостувания през уикенда да си починат родителите, все едно бабите не са хора и не заслужават и те почивка през уикенда/ и пр.

Ние си купихме сами дом, отделно аз имам един наследствен, той също.
И двамата работим, изкарваме достатъчно пари, че да не зависим от чиято и да била помощ.
Децата си ги гледаме сами, а когато ходят при някоя от бабите е, защото са поканени на гости, а не, за да си почиваме ние от тях. Laughing
Между другото, подкрепям две неща в тази дискусия.
Първото е, че за мен е редно мъжът да е достатъчно осигурен, че да може да издържа семейството си. Въпреки, че самата аз съм от хората, които им се е наложило доста време сами да се борят за изключителната независимост...тоест, преди да се срещна с него работех и издържах себе си и дъщеря си без чужда помощ.
Второто е, че без значение какво дете имаш като пол, ти си длъжен да му осигуриш бъдеще. Тия апартаменти няма да си ги носим с нас в гроба, и ако не ги правим за децата си, за кой тогава?

# 86

Ние си купихме сами дом, отделно аз имам един наследствен, той също.
И двамата работим, изкарваме достатъчно пари, че да не зависим от чиято и да била помощ.
Децата си ги гледаме сами, а когато ходят при някоя от бабите е, защото са поканени на гости, а не, за да си почиваме ние от тях. Laughing
Между другото, подкрепям две неща в тази дискусия.
Първото е, че за мен е редно мъжът да е достатъчно осигурен, че да може да издържа семейството си. Въпреки, че самата аз съм от хората, които им се е наложило доста време сами да се борят за изключителната независимост...тоест, преди да се срещна с него работех и издържах себе си и дъщеря си без чужда помощ.
Второто е, че без значение какво дете имаш като пол, ти си длъжен да му осигуриш бъдеще. Тия апартаменти няма да си ги носим с нас в гроба, и ако не ги правим за децата си, за кой тогава?
Чудесно изказване!  bouquet

# 87

Заради кое - защото КАГ е осигурила дом за сина си?  
И докога с тази битка за първото място. Местата са съвсем различни. 

# 88
  • при късмета

Peace

Някои родители използват апартаментите(или парите които евентулно биха дали по повод) си за да си купят уважението (или направо да изнудват) на децата си.
Други просто са обичали и подкрепяли децата си и към тях има не само уважение, а представете си и обич и разбирателство и не само с децата им, а и с половинките им

# 89
Някои родители използват апартаментите(или парите които евентулно биха дали по повод) си за да си купят уважението (или направо да изнудват) на децата си.
Други просто са обичали и подкрепяли децата си и към тях има не само уважение, а представете си и обич и разбирателство и не само с децата им, а и с половинките им

Не са те разбрали, ма ко, каква душичка си.  Да дават парите и да не се обясняват.

Общи условия

Активация на акаунт