С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 334
  • 819
  •   1
Отговори
# 255
Заболял я е корема, написала е, че едвам е спала. Аз не бих могла да оставя бременна жена,ако знам, че е неразположена и няма транспорт, няма да имам мира, ако мога да помогна, а вместо това седна да си гледам гостите и да се веселя.

# 256
  • София
Пак казвам - на мен ми са ми отказвали с болно дете (внуче), в един и същи град, от едно място тръгваме. “Айде да си вземеш такси, ако можеш...“ Какво да кажа или да се ядосвам - всеки си има дертовете и се преценява на момента чий проблем е по-спешен. При счупен крак, примерно, едва ли някой би отказал превоз. Но при киселини или нещо не звучащо спешно и сериозно...

# 257
Заболял я е корема, написала е, че едвам е спала. Аз не бих могла да оставя бременна жена,ако знам, че е неразположена и няма транспорт, няма да имам мира, ако мога да помогна, а вместо това седна да си гледам гостите и да се веселя.

И като едвам е спала се е стискала до 18часа, та баш да уцели гостите.  Едното няма нищо общо с другото, прибавя се за допълнителен драматизъм.

# 258
Не знам, може да е чакала да й размине. Не ми се вярва да е гледала часовника и да е чакала да стане време да дойдат гостите.
бъръльо-бъръльо, ами не мога да го разбера това, особено когато става дума за дете. И не ме бъркат чак толкова такива хора, ами точно тая порода после са най-изискващи грижи и внимание като закъсат.

# 259
  • София
бъръльо-бъръльо, ами не мога да го разбера това, особено когато става дума за дете. И не ме бъркат чак толкова такива хора, ами точно тая порода после са най-изискващи грижи и внимание като закъсат.
Ами например има насрочена много важна среща. Служебна. Какво? Да се обади и да каже - вися пред кабинета на джи-пито, че внучето е с червено гърло?
Естествено е, че когато разговарят интелигентни хора то те могат да преценят ситуацията на момента и да вземат най-правилното и удобно решение. А то не е задължително да е очеизвадното.

# 260
  • където ми харесва
Не мисля, че няколко еднакви мнения от странични наблюдатели са разкъсване на друг човек. По-скоро получава по-обективна гледна точка.
Аз на нейно място ( а съм била два пъти бременна), първо не бих тръгнала на никъде бременна в 8я месец, ако нямаме собствен транспорт и второ, не бих чакала повече от 1 час с болки в корема, за да отида в болница.
Ясно ми е, че в случая, през нейната си камбанария тя си е права, предвид начина, по който описа по-напред свекървата си по-назад. Но, в такива моменти, трябва да се мисли първо, преди да се обвинява някой друг, за своето си собствената си безотговорност.

# 261
Много сте интересни, значи. Все едно при такава ситуация не бихте се притекли на помощ на близки, пък дори и на приятели? Ама после, като се роди бебока, същите тия, които не са длъжни и си имат други приоритети, ще приритат да го кръстят на тях, нали? И ако се оплаче момичето тука, като нищо ще го упрекнете в неуважение.
Затова,че някой си прави кефа не виждам защо друг трябва да му сърба масрафа.
За кефа се плаща ! Когато пътувам не разчитам на никой да ме поеме нито финансово,
нито времево. Трябва да си наясно дали можеш да си позволиш кефче,но за твоя сметка.
Свекърите ли ги изпратиха извън града ?

# 262
Не знам, абстрахирайки се от това, че е бременна, може да се случи на всекиго да закъса. И пак казвам - ако имаш възможност да помогнеш в такава ситуация, но предпочетеш да си посрещаш и да се веселиш с гостите си, като зарежеш бъдещото си внуче в неясно каква ситуация, после не виждам какви очи можеш да имаш, за да претендираш за уважение.
А и не се знае причината и дали е било кеф - аз например до седмицата преди да родя пътувах и се явявах на изпити, за да си взема семестъра с колегите ми.
Ами например има насрочена много важна среща. Служебна. Какво? Да се обади и да каже - вися пред кабинета на джи-пито, че внучето е с червено гърло?
Аз няколко пъти повторих да се помогне, ако има човек възможност.

# 263
  • Canada
Направо се осрахте. Сори за френския.

# 264
  • София
Добро утро, мацки!  Grinning
Ето нещо за настроение (и е почти по темата Wink )
http://www.zajenata.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%82%D1%87%D0%B0-%D0% … B8-news14340.html

# 265
Забавна история!

# 266
Даа даа! Хората са казали, че във всяка жена се крие свекърва. На някой определено им личи отдалеч... Значи човек да не може да пръдне на спокойствие от тях и да се сърдят по всяко едно друго време, когато направим нещо сами и постоянно някой да ти повтаря : " Ако има нещо, обадете се веднага!", а след това не можем ще имаме гости. Никой не им е звъннал в 6ч, а се обадихме още сутринта. Няма смисъл да обяснявам на хора, които и до утре да обяснявам няма да разберат. Къде съм тръгнала на майната си аз си знам - не си изказвайте неподготвени!  #Cussing out   Peace

# 267
  • където ми харесва
Изказахме се неподготвени, защото ти хвърли един текст, с много неизвестни, водещ се оплакване. Това, че сте се обадили още сутринта, го споделяш сега, например.
А къде си тръгнала, ние няма как да знаем,защото ти така и не обясни.
Както и да е.

# 268
  • Бургас
Моят свекър помоли мъжа ми да му запази час при негов познат зъболекар. Отиде. След това му се обади пак да му каже да му запише втори час. Чудя се защо не му звънне сам, като вече е ходил веднъж при зъболекаря. Или просто си мисли, че мъжа ми му е секретарка  Thinking

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 19:57 от miss july

# 269
  • Пловдив
Зъболекаря е голям, голям глупак. Първо - от време на време тия от здравната каса ги хващат бесните и правят проверки, човек по човек. Звънят и питат - този месец е отразено, че сте били на зъболекар, какво ви правиха. Второ - следите по зъбния статус са дълготрайни. Тоест писал си, че си правил пломба. Догодина на същия зъб пломбата трябва да е налична, не може по здравната каса да няма пломба на този зъб. Тоест - ако на мястото има здрав зъб и ти му правиш нещо различно те глобяват. И това им изскача по програмата в здравната каса. Да речем, писал си вадене, догодина ако на този зъб правиш пломба настава смях.

Общи условия

Активация на акаунт