С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 272
  • 819
  •   1
Отговори
# 315
Цитат
Та нея я изтрайвам ама другия и сииииииииииин оле мале. Всеки ден е в нас, бърка ми по щкафовете, изгася лампите след мен и ми прави забележка че не сам готвила здравословно. Недай си боже да му кажем че днес не го искаме оооо сърди се ама само до другата вечер в която пак трябва да дойде. За всяко нещо което на мен или на приятеля ми не ни харесаа му правим забележка но на него не му пука. Стигали сме до там да не му вдигаме и да не му отваряме вратата когато доиде БЕЗ предупреждение

Добре де, тоя какъв е такъв нахалник, няма ли си приятели, как така се самопоканва у вас??? А твоя човек защо не му обясни, че не може да кисне у вас, вие все пак си имате личен живот и не може да се сърди заради това!
Ама аз много знам да давам акъл, ако ми се падне един такъв, ще си мълча и ще си беснея кротко, щото съм залупена.
На моя мъж брат му е по-голям, живее при техните и няма нииикакво намерение да се изнася сякаш. Имаше някаква приятелка хваната от гората, ама двете със свеки се разбираха прекрасно, те почти наборки...
Лошото е че на моя брат му няма нито приятели, нито развлечения нито приятелка, казвали сме много пъти включително аз сам правила забележка, ама то като нямаш човек насреща да те разбере...
Не искам да ме разбирате погрешно, много обичам да приемам гости ама това всяка вечер да ти идват на вратата без да се съобразяват че си изморен или примерно искаш да си видиш половинката, е за мен не е нормално  Naughty

dimarays явно си нормален човек и не гледаш да дразниш някого умишлено  Hug

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 10:47 от mariana900

# 316
Абе, момичета къде ги намирате тия "прости" свекърви, че и се омъжвате за синовете им.
От четири години съм свекърва и една лоша дума не сме си казали със снахата.

Обикновено е - търкулнало се гърнето, намерило си похлупак.

# 317
  • Fort Worth, TX
То не пречи свекървата да е рядко проста със умен син.

# 318
То не пречи свекървата да е рядко проста със умен син.

Даже е задължително,особено в темата.На повечето мъжете им са някаква''грешка на природата'',нищо общо със фамилията.Умен,изучен,спретнат,чист,а свеката проста,елементарна,мръсна .Да се чудиш откъде ги е придобил тези навици.
Аааа,сетих се,него баба му го е изгледала,ама тя (нали не е сред живите вече) е била прекрасна.

# 319
Абе, момичета къде ги намирате тия "прости" свекърви, че и се омъжвате за синовете им.

Може да не сте си казали, ама знаеш ли я какво пише за теб по форумите Joy
Да не мислиш, че и тукашните казват Laughing Със сигурност седят и мълчат, а после тук си изливат недоволството.

# 320

Точно!Психолозите казват,че мъжете инстинктивно търсят и се женят за подобие на майка си.
Но това защото не четат тази тема  Naughty.Иначе щяха да са на друго мнение. Mr. Green

Първия път прескочих дългият ферман на Мариана900 и не го прочетох,но като видях ''възклицателните постове''след нея,викам си ''сигурно е нещо сериозно и драматично'',та се върнах да видя за какво става дума.Ми то,пълни глупости. ooooh!От километър личи,че нещата са  толкова преувеличени,че няма до къде.Ама гледам ''рибки'' не липсват.
Кандидат-свекървата ''проста'',ама и кандидат-снахата не пада по-надолу.
Особено ме учуди реакцията на ''златната майка''(кандидат-тъщата).Още на първата среща е ''подковала'' щерка си.Пък гледам и зетя не го е подминала,,щом се е обърнал срещу майка си Mr. Green
Цитат
В нас е идвала един единствен път за 30 мин за нейно съжаление се срещна с майка ми.При нанасянето ни ги бяхме поканили една неделя в различно време но свекито рещила да дойде по-рано та се срещнаха за ПЪРВИ път, майка ми беше меко казано потресена, свекито е като латерна не спира в секунда изрича поне по 3 думи, та обясняваше едно време купила едни сатенени чаршафи не и трябвали че да ни ги дадяла и още куп други ненужни за нея неща. Е сина и не издържа и я уведоми че майка ми вече се е погрижила за всичко и ни е купила всичко което му трябва за едно ново домакинство (действително така си беше, майка ми не щади пари за нас и всеки път когато и кажа че мисля да си купувам нещо ни го купува)
Абе и те семейство ще правят  ooooh!Чакат някой всичко да им купи.
Вземете пораснете,пък после се женете!Детска работа  Tired

# 321
  • където ми харесва
Евана, ти свекърва имаш ли? И в какви отношения сте?
Много ми е интересно, ако нямате проблеми и цари пълно разбирателство между вас, чии го дириш в тая тема?
Присмиваш се тук, на снахите, които се оплакват от свекървите си, че били дребнави, прости и недорасли, но твоето поведение е абсолютно същото като тяхното.
Не знам, толкова ли ти е скучен живота, та развлечението ти да е лаене в тази тема? Или просто се смяташ за по-извисена от останалите, та седиш тук и даваш акъл?

# 322
  • Варна
Евана, ти свекърва имаш ли? И в какви отношения сте?
Много ми е интересно, ако нямате проблеми и цари пълно разбирателство между вас, чии го дириш в тая тема?
Присмиваш се тук, на снахите, които се оплакват от свекървите си, че били дребнави, прости и недорасли, но твоето поведение е абсолютно същото като тяхното.
Не знам, толкова ли ти е скучен живота, та развлечението ти да е лаене в тази тема? Или просто се смяташ за по-извисена от останалите, та седиш тук и даваш акъл?

И аз т'ва се питам от няколко страници насам, ама нейсе...

# 323

Точно!Психолозите казват,че мъжете инстинктивно търсят и се женят за подобие на майка си.
Но това защото не четат тази тема  Naughty.Иначе щяха да са на друго мнение. Mr. Green

Първия път прескочих дългият ферман на Мариана900 и не го прочетох,но като видях ''възклицателните постове''след нея,викам си ''сигурно е нещо сериозно и драматично'',та се върнах да видя за какво става дума.Ми то,пълни глупости. ooooh!От километър личи,че нещата са  толкова преувеличени,че няма до къде.Ама гледам ''рибки'' не липсват.
Кандидат-свекървата ''проста'',ама и кандидат-снахата не пада по-надолу.
Особено ме учуди реакцията на ''златната майка''(кандидат-тъщата).Още на първата среща е ''подковала'' щерка си.Пък гледам и зетя не го е подминала,,щом се е обърнал срещу майка си Mr. Green
Цитат
В нас е идвала един единствен път за 30 мин за нейно съжаление се срещна с майка ми.При нанасянето ни ги бяхме поканили една неделя в различно време но свекито рещила да дойде по-рано та се срещнаха за ПЪРВИ път, майка ми беше меко казано потресена, свекито е като латерна не спира в секунда изрича поне по 3 думи, та обясняваше едно време купила едни сатенени чаршафи не и трябвали че да ни ги дадяла и още куп други ненужни за нея неща. Е сина и не издържа и я уведоми че майка ми вече се е погрижила за всичко и ни е купила всичко което му трябва за едно ново домакинство (действително така си беше, майка ми не щади пари за нас и всеки път когато и кажа че мисля да си купувам нещо ни го купува)
Абе и те семейство ще правят  ooooh!Чакат някой всичко да им купи.
Вземете пораснете,пък после се женете!Детска работа  Tired

Не ме познаваш за да определиш дали чакам някой да ми купи нещо! Казах че от тази жена не искам нищо, а тя колкото пъти се обади обяснява какво щяла да ни купи, еми или го купуваш или не се обясняваш, ако чаках на нея нямаше да стигна до никъде. Сина и я подкопава защото тя е дребнава и на него му е пределно ясно каква майка има. Относно покупките мисля че като идваш на гости би трябвало да носиш нещо, ако ще то да е за 0,20 лв. ей така от уважение. За мен не е нормално да звъннеш на снаха си и да и кажеш "щях да идвам да ви помагам с нанасянето ама се загледах в сериала", "щях да ви купувам еди си какво ама се отказах" или най-тъпото да званнеш на сина си  и да му кажеш " абе мама тея земи викам да не ги продаваш че те на жена ти техните нали ще ви отстъпят апартамент, за какво и тях да продаваме" еми не го приемам! Пак казвам ако аз искам да направя нещо го правя, не ходя само да обяснявам на хората какво сам дала и какво сам купила и а в същото време 2 месеца да не знам къде живее сина ми, и не защото не сме я канили тя просто си е такъв човек. Докато сина и живееше при нея плащаше тока, водата и пълнеше хладилника, всеки месец на датата му за заплата тя го чакаше на вратата като топъл хляб. Не може млада, права корава жена да чака сина и да я гледа, при положение че работи!  #Cussing out

# 324
Ми добре, че си се появила ти, та да го светнеш, че не може. Той, завалията, досега не се е сетил.

# 325
Ми добре, че си се появила ти, та да го светнеш, че не може. Той, завалията, досега не се е сетил.

оооо напротив сетил се е, само че каквато и да е тая жена му е майка и не може да я остави,  аз също мисля че каквато и да е тъщата или свекървата на първо място е нечия майка Peace

# 326
  • София

Не че нямам какво толкова да напиша за свекърва си, ама аз и общо взето каквото искам да й кажа, не премълчавам. Ти откъде знаеш, че твоята те оценява добре?

Темата е в повечето случаи пълна със смешни случки, та чак жалки. Но не е мит взеизвестния образ на свекървата. Те майките на момчета в един момент решават, че по-добре за детето им друга не може да се грижи. Да не забравяме и ревността.

Питах веднъж майка ми, защо тя или майка й и въобще тъщите, тачат толкова зетьовете си, при условие, че и сама виждам, че и моят, че и баща ми и кой ли не, имат трески за вадене и ръсят простотии от време на време, но дума "на въпреки" не са чули от тъщите си. И тя ми каза: "ами нали после ще си го изкара на теб, а ти си ме детето и искамм да си щастлива". Та така е. Мъжете са много лесни. От мама - на гадже и съпруга скачат. Бързо забравят кой какво е дал и направил за тях, бързо се измятат с новата богиня на хоризонта, лесно менят мнението си под чуждо влияние, по-импулсивни са, по-рядко могат да скрият какво им е на душата.

# 327
  • София
... Не може млада, права корава жена да чака сина и да я гледа, при положение че работи!  #Cussing out
... майка ми вече се е погрижила за всичко и ни е купила всичко което му трябва за едно ново домакинство (действително така си беше, майка ми не щади пари за нас и всеки път когато и кажа че мисля да си купувам нещо ни го купува).
...
Нещо не разбирам. Ако синът дава пари на млада, права и корава жена, е лошо, но ако млада, права и корава жена, и млад, прав и корав мъж получават пари от майката на жената, тогава е добре, така ли?

# 328
 Adelllе ,аз чии го диря тук,не е ''работа на магарето'' Joy
Никъде не е упоменато,че трябва да имаш същите проблеми като в темата,за да пишеш в нея.Нали така? Mr. Green
Отговарям на въпроса ти с въпрос:Ти като си на всяка тема ''мерудията'' в СО ,значи ли че имаш всичките семейни проблеми от форума?

# 329
Ако си говорим откровено и сериозно, опитайте да оставите на мира и на спокойствие първо-сигналните си, чисто реактивни и без грам мозък, отрицателни реакции към свекървата и нещата ще си дойдат на място.

Мойсей е казал, че всичко е в ума.
Христос е казал, че всичко е в сърцето.
Маркс е казал, че всичко е в битието.
Фройд е казал, че всичко е в секса.
Айнщайн е казал, че всичко е относително.

Общи условия

Активация на акаунт