С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 381
  • 819
  •   1
Отговори
# 510
ма ко,пропуснала съм тази информация.
Следователно,с 300 лв. общо няма как да живеят,
нещата опират до финансите.

# 511
  • I want it all and I want it now.
GeriIvA

Ако, когато останете насаме с тази жена те обижда вземи я запиши.
Направи няколко записа и си поговори с баща си. Не е хубаво,човек винаги да си мълчи. Просто си изложи фактите и проведи разговора без излишни емоции.
 Човек не си избира роднините ,но си избира приятелите. Peace
Понякога приятелите могат да ти окажат доста голяма подкрепа. Така че не си сама .  Peace

# 512
  • при късмета
GeriIvA, аз точно това се опитах да обясня по другия казус. Чувствата и гледната точка на самите пораснали деца. Не ме разраха. И теб няма да разберат, не се оправдавай. Някои хора са абсолютно неспособни да разберат чувствата на собствените си деца, какво остава за чуждите.
Твоите чувства са напълно нормални и разбирам защо не се чувстваш добре. Ненормално би било да реагираш иначе. Запомни това. Абсолютно права си никой не може да ти вменява вина за това какво изпитваш. От там имаш право на реакця каквото теб би удовлетворила, баз значение мнението за действията ти, на който и да е. 

# 513
Благодаря  Heart Eyes
Исках само да напиша , че има и друга гледна точка защо момичето реагира така . Аз не съм финансово зависима от баща ми искам просто да сме в добри отношения с него .
След първата ни среща и реването и как не я приемам той ми каза , че ако така я наранявам ще се откаже от мен накара ме да и се извиня ......  - в темата прочетох и такива съвети .
Съвет не мога да дам , но определено настройването на бащата против дъщерята и бабата не е вариант . Бабата не приемала втората внучка , а може просто жената да не я познава , да няма контакт до детето ? Всеки гледа от своята камбанария .....
Аз лично на жената , която е с баща ми и говоря на Вие . Той попита защо , казах му ти ми каза да съм възпитана и да я уважавам и аз слушам  Simple Smile И гледам контактите ми с нея да бъдат само в негово присъствие и възможно най - рядко . А с него говорим по телефона всеки ден . Баща ми е , обичам го и искам да е щастлив .

# 514
  • където ми харесва
А той иска ли и ти да си щастлива? Доста е странно. Ако моя баща ми каже, че ще се откаже от мен, защото жена му мрънка, че не я харесвам, че и ме унижи да се извинявам, ми сори, ама няма да го погледна повече.

# 515
  • I want it all and I want it now.
Правиш компромис и се извиняваш.
При мен се е случвало  Peace да съм в подобна ситуация./ не с баща ми/
Преглъщаш и толкова.

# 516
А той иска ли и ти да си щастлива? Доста е странно. Ако моя баща ми каже, че ще се откаже от мен, защото жена му мрънка, че не я харесвам, че и ме унижи да се извинявам, ми сори, ама няма да го погледна повече.

Само той ми остана , нямам братя и сестри и други роднини .... Не искам да загубя и него затова предпочитам да мълча . Лесно е да почна война с нея  , но той ще е между нас двете ....... не искам .

# 517
Лошото е, че всъщност си я започнала войната, ако сме честни. Демонстративно й говориш на вие, демонстративно си мълчиш пред нея, иначе си говориш всеки ден с баща си по телефона, т.е. зад гърба й. Питай тук участничките колко са радостни, когато свекървите търсят всеки ден по телефона мъжете им.
От такива дребни наглед нещица стават големите проблеми. Не е нужно да я обичаш, търсиш или харесваш, но е добре да се държиш нормално, особено щом твърдиш, че обичаш баща си и заради него си готова на компромиси.

# 518
Говорим по телефона всеки ден защото той има здравословни проблеми и аз се притеснявам . Майка ми почина от рак и аз съм малко паника на тази тема . На другите въпроси ти отговорих на лични .

# 519
  • при късмета
GeriIvA и аз бих постъпила, като Adellle и то с чиста съвест. Но ти си имаш свои съображения, уважавами и тях защото са основателни. Пожелавам ти да успееш да гледаш на ситуацията, така както на теб ще ти е най-спокойно и най-добре.
птица, не е започнала тя. Още в първия пост пише, че са я поставили пред свършен факт. Казал й баща й, че иска да я запознае с някой с който се вижда, а при запознанаството че ще живеят заедно. Съгласи се, че едно е момичето предварително да се познава с жената, с която ще живее баща й, едно е да го кажат на запознанството. От гледна точка на детето имим предвид.
Това с "Вие" е чак после

# 520
  • София
Не виждам нищо лошо в говоренето на Вие.

# 521
Компромиси - да. Но не чак да полегнеш, да те стъпчат. 

# 522
  • при късмета
Компромиси - да. Но не чак да полегнеш, да те стъпчат. 

Не мога да повярва, че съм съгласна с теб в тази тема. Ама сигурно, защото не се отнася за свекърва Laughing

# 523
  • Fort Worth, TX

Само той ми остана , нямам братя и сестри и други роднини .... Не искам да загубя и него затова предпочитам да мълча . Лесно е да почна война с нея  , но той ще е между нас двете ....... не искам .

Защо ще почваш война?Обидила ли те е, наранила ли те е?Или ще я почнеш ей така за спорта.Ако няма основателна причина за държанието ти ще загубиш много.Не разбирам и ми е непонятно.Вместо да спечелиш приятел си създаваш враг.Глупава работа хез извинение.

# 524
Причината да пиша в тази тема е не да се оплаквам от отношенията си с жената с която е с баща ми . Причини за хладното ми отношения има много . Да готова съм на компромиси , но както каза Трещерица не и да полегна да ме стъпчат .
Писах тук защото всички нападнахте момичето и бабата , но медала има две страни .
Kremi искрено се надявам никога да не попаднеш в подобна ситуация и да ти е все така не познато .
Както казах всеки гледа от собствената си камбанария , но има и други и там изгледа е малко по- различен .

Общи условия

Активация на акаунт