С какво ви дразнят свекървите- 29

• 61 505
  • 819
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Тонка, май прекали с епитетите.
Приеми, че има хора, които имат различно виждане от теб и разсъждават по различен начин. Не е задължително да са.../всичко, което нарече жената/.
Ок, каза си мнението. Много пъти. Разбрахме го. Други също си го казаха. Но тези епитети са прекалени.

# 736
"приеми "  ама не може да се приема това за нормално
ненормално си е от всякъде

# 737
  • София
Какво толкова съм казала? За мен такива хора са точно диви и невъзпитани. Какво прекалено има в епитетите.  Rolling Eyes

"приеми "  ама не може да се приема това за нормално
ненормално си е от всякъде
Разбира се, че не е нормално.  Peace
Ама коконата нали си има родители под ръка, защо са й някакви "чужди" навлеци в дома й.

# 738
Отдавна не съм влизала в сайта ,от 2010 знам ,че съм като чуждо тяло тук но видях темата и тя ме вълнува , още един въпрос ,а ако снахата не пуска и своите родители в дома си ,новия дом на двамата млади ,родителите в провинцията....нито веднъж не са били  при тях дори без преспиване...ще ми се да разбера това нова мода ли е

# 739
  • София
Какво толкова съм казала? За мен такива хора са точно диви и невъзпитани. Какво прекалено има в епитетите.  Rolling Eyes
Дива, невъзпитана кифла.
За мен поне това е грозен епитет.

# 740
Последно и изчезвам ,какво отношение  трябва да очаква такава снаха ,как  ще се дразни от свекървата и има ли право ...,щом иска да живее  сама и отделно ,има ли право да иска помощ  за внуци примерно ,да се сърди ,да изисква добро отношение,извинявам се но тук намерих  тема по въпроса снаха свекърва и дразненето

# 741
  • София
Последно и изчезвам ,какво отношение  трябва да очаква такава снаха ,как  ще се дразни от свекървата и има ли право ...,щом иска да живее  сама и отделно ,има ли право да иска помощ  за внуци примерно ,да се сърди ,да изисква добро отношение,извинявам се но тук намерих  тема по въпроса снаха свекърва и дразненето
Има право да поиска помощ. Но и хората имат пълното право да откажат. Или да приемат. Както си решат. Поне така ги виждам аз нещата. И това е независимо от това кой къде спи или не.

# 742
  • Fort Worth, TX
Отдавна не съм влизала в сайта ,от 2010 знам ,че съм като чуждо тяло тук но видях темата и тя ме вълнува , още един въпрос ,а ако снахата не пуска и своите родители в дома си ,новия дом на двамата млади ,родителите в провинцията....нито веднъж не са били  при тях дори без преспиване...ще ми се да разбера това нова мода ли е
Кво ти пука.Гледайте си живота. Моята снаха също не кани моите родители на гости.Никога и по никъв повод.За десет години един път.Вече претръпнаха.Всеки да си живее както иска.Винаги има някой крив.Моя дом е широко отворен за всеки.Само съм казала да ме предупреждават, че да не стане те идват аз излизам.

# 743
  • София

Има право да помоли за помощ свекървата. Няма право да изисква помощ от свекървата. Свекървата има пълно право до откаже. Доброто отношение - ако го е заслужила.

# 744
Има право да поиска помощ. Но и хората имат пълното право да откажат. Или да приемат. Както си решат. Поне така ги виждам аз нещата. И това е независимо от това кой къде спи или не.
Съзнавам ,че младите искат различни неща ,не бих отказала помощ ,но само ако ме помолят ,при това положение  не бих се натрапвала...Понякога има натрупано напрежение  ,но в случая нито са живели заедно ,нито е имало някаква намеса...Имала съм същото мнение за много неща като млада ,живяла съм със свекър и свекърва  ,помня какво е било ,няма да допусна същите грешки  ,но със сигурност ще направя различни от техните...Мисълта ми е ,че едната човещина ,компромиси и търпение  понякога разрешават много проблеми ,някои неща разбрах с годините и приех за нормални ,надявам се един ден да приемат  и мен  и моите грешки и  добри страни.Твърдя ,че по възрастния  е по опитен и той трябва да е  по добър ,по търпелив ,да прощава ...но все пак ...и той иска да участва по някакъв начин в живота на децата си ,независимо син или дъщеря ..и то не е в въпроси яде ли ,облечи се ,а да споделя успехи и трудности ,да каже какво мисли ,пък не задължава да се приеме...Отхвърлянето  е болезнено и  горчиво.

# 745

Има право да помоли за помощ свекървата. Няма право да изисква помощ от свекървата. Свекървата има пълно право до откаже. Доброто отношение - ако го е заслужила.

И аз така мисля , постъпвам по съвест ,знам ,че животът учи на много неща ...

# 746
  • София

И аз така мисля , постъпвам по съвест ,знам ,че животът учи на много неща ...
Подкрепям напълно.  Peace

# 747
  • Русе
Дива, невъзпитана кифла.
За мен поне това е грозен епитет.

Според мен си е напълно точен. Ще дойде момент, когато ще го разбере човек, ама ще е късно Wink, както и стана въпрос по-горе. Ама дори и телефонът не познавали, за да си запишат час за аудиенция. Ей такоЗ да ми дойде у къщата (живот и здраве като стана свекър  Laughing) , не знам какво го прайвам  Laughing.
 Много модерни станаха всички, тъй било "на запад", като стане на 20г и чао... пълни глупости, и там не е така. Пък като зная за тези 20 и толкова години "път на запад" колко опростя народа, не разбирам защо въобще ни е за пример този "запад", обаче това е друга тема  Mr. Green.Имаше едно време едни приказчици, какво се случва когато не уважава човек старите хора, ама вече не са популярни. Живота започва от снахата, и преди това не го е имало  Grinning.

# 748
  • при късмета
  Живота започва от снахата, и преди това не го е имало  Grinning.

Ааа, имало го е, но без нея няма да го има бъдещия  Sunglasses

# 749
  • Русе
 Живота започва от снахата, и преди това не го е имало  Grinning.

Ааа, имало го е, но без нея няма да го има бъдещия  Sunglasses

С жена не се наемам да споря кое е първичното: яйцето или кокошката... пък и за каквото и да е всъщност май е губеща инвестиция на време и труд  Joy.

Общи условия

Активация на акаунт