С какво ви дразнят свекървите- 29

• 61 545
  • 819
  •   1
Отговори
# 720
  • София
...
Жилището е на половинката й, но това не значи, че й тя не е намазала покрай него. Какво значение има на кой е жилището? Живее ли в него? Лишена ли е от финансовото бреме да няма кредите? Има ли покрив над главата?
За мен да кажеш на родителите си и тези на мъжа ти, че не са добре дошли в дома ти, е проява на неуважение, неблагодарност и лошо възпитание. И това, при положение, че няма пречки да ти гостуват. Не се опитвам да убедя никой в мнението си. Колкото хора, толкова виждания. Аз лично бих се обидила.
Значи снахата, която няма никакъв принос за жилището, може да живее в него, а хората, които са го купили, не могат да стъпят в него.

Да де, само че има пречка - бебе, заради което най-вероятно си недоспал, изнервен и уморен. И в такъв случай, възпитаният човек се разбира за време и място, удобни и за двете семейства. Уважението би трябвало да е двупосочно.

ПП Аз при такива условия не бих приела да живея в това жилище.

tonkabonka, не знам кой се прави на неразбрал. Ето го проблемът, описан с няколко изречения, няколко пъти:
Цитат
Недоволството идва от това, че независимо на кого и как е купено,унаследено или подарено
жилището, там живее семейство, което вече има свои правила и изисквания.
Хазайнчеството е неприемливо, а натякването съвсем.Отнася се и за тъщите.

# 721
Проблемът е там, че в това жилище не живее "семейство, което вече има свои правила и изисквания", а живее семейство, в което единият член се опитва да налага правилата и изискванията на семейството на своите родители.

В конкретния случай - ако мъжът тропне с крак, че в семейството на родителите му са свикнали да живеят като в италианско семейство - поне 20 човека под един покрив, по всяко време някой влиза или излиза, снахата какво ще прави?
Тези неща се решават от двамата, не едностранно.

# 722
  • София
Проблемът е там, че в това жилище не живее "семейство, което вече има свои правила и изисквания", а живее семейство, в което единият член се опитва да налага правилата и изискванията на семейството на своите родители.
Възможно е да е така. Но при това положение, синът е този, който трябва да тропне с крак. Не свекърва, не колежка на свекърва или съседка. Тези отношения се определят вътре в семейството. Ако е така. Защото е възможно синът да си е измил ръцете с жена си.

В конкретния случай - ако мъжът тропне с крак, че в семейството на родителите му са свикнали да живеят като в италианско семейство - поне 20 човека под един покрив, по всяко време някой влиза или излиза, снахата какво ще прави?
Тези неща се решават от двамата, не едностранно.
Напълно съм съгласна с подчертаното. Дори снахата да се е наложила, вината за това е на сина. Той е този, който трябва да отнесе критиките.
Ако, пак повтарям, това решение е едностранно. Защото е напълно възможно да е на двамата.

# 723
Колежката само каза, че снахичката не желае те да преспиват в апартамента.Предполагам, че синът уважава мнението на съпругата си.За мен обаче това не е нормално и не би ми било приятно моя дъщеря да има такова отношение към родителите на съпруга си......Затова аз попитах за сватовете и колежката каза, че родителите й също не приемали гости с преспиване..............
Ние с ММ един- два пъти годишно гостуваме и преспиваме при децата.Толкова е приятно, играем Бридж Белот или на Монополи разговаряме, а като сме у нас си изкарваме до сутринта...Не ми се ще да мисля, че това не са си нормалните взаимоотношения между деца и родители...  bouquet  bouquet

# 724
Сийке и как се решават двустранно като всеки дърпа за модела на който е свикнал.?..
Каквото и да се реши все ще е нечий модел и другите ще са недоволни.

# 725
Всичко разбирам, но това
Цитат
И второ свекъра ми няколко пъти, включително пред майка ми, е казвал, че в тяхното семейство момичета не се раждат. Много е горд със постъпката си когато на брат му се родила дъщеря и като му казали в родилното, че е момиче казал, че не е възможно. Сега ние имаме дъщеря. Сигурно се съмняват дали е от съпруга ми.
с какво те дразни, не мога да разбера Laughing
Какъв е проблемът, че и драма чак newsm78 Шегува се човекът. Е, не всички се шегуват тънко и интелектуално, но все е по-добре от пълната липса на чувство за хумор.
Абе шега, шега, ама да не си от тия, с които се "шегуват". Бащата на баща ми, Бог да го прости, беше такъв шегаджия и винаги си е личала разликата в отношението към внуците и внучките. Щото към теб да се отнасят зле, как да е, ама като третират децата ти като второ качество, само защото не са от желания пол, боли.
Ох, божееее ooooh!. Когато бях бременна и не знаехме пола на човечето, казвах на ММ как ще избием рибата ако е момиченце, понеже в техния род всички са от мъжки пол. ММ има 3-ма братя и тримата имат синове... ние имаме момиченце. Ама такива намеци никога не е имало ooooh!.

# 726
Сийке и как се решават двустранно като всеки дърпа за модела на който е свикнал.?..

Защо, само два модела ли има на този свят? Къде са формулирани?
Какво им пречи да седнат, да обсъдят и да си въведат някакъв техен, трети модел?
Едно семейство върви с компромиси, при това от двете страни. Поне от моите наблюдения.
Всички примери, които познавам на база "ще правим точно така, както аз искам и точка по въпроса", вече не са семейства.

# 727
  • София
Снахичката такова темерутесто същество ли е била преди да се вземат със синчето? Давала ли е някакви индикации на вълк-единак?

В моя/нашия апартамент се е изреждала цялата рода на мъжа ми. То не беше братовчедка му, когато си прави нов нос. После си сложи цици... Бяхме й дали ключа, понеже ние бяхме на почивка. Също така когато ни е нямало са идвали родителите му с техни приятели. Свекър ми, въпреки че тук, в темата, знаят какви неприятни моменти сме имали, винаги преспива у нас, когато идва в София. Да не би ще ми изядат жилището.

# 728

Защо, само два модела ли има на този свят? Къде са формулирани?
Какво им пречи да седнат, да обсъдят и да си въведат някакъв техен, трети модел?
Нима ме питаш ?
Ами който и модел да се избере  щом те са дали нещо ,снахата чинно трябва да търпи и мълчи ,защото аха казала нещо ,аха я изкарали съветника и решителя за всичко.
Хубаво е да можем да се поставим на мястото на другия .

# 729
Хубаво е, да, ама май в случая всички трябва да се съобразяват с нейния кеф, без тя да си направи труда да се постави на тяхно място.  Laughing
Все пак става въпрос за еднократно гости, да видят бебето, не за ежедневие, което пък е другата крайност.

# 730
Хубаво е, да, ама май в случая всички трябва да се съобразяват с нейния кеф, без тя да си направи труда да се постави на тяхно място.  Laughing
Все пак става въпрос за еднократно гости, да видят бебето, не за ежедневие, което пък е другата крайност.
Нито  знаем дали е съобразяване само с нейния кеф или дали не често (ежеседмично ) ежедневие. Акое  взето решението от двамата или даже само от  сина  , то това няма да се приеме като факт ,а като остра намеса на снахата ,която съветва,  промени сина ни и го настройва срещу нас и т.н.
В такива отношения е  много трудно не само да живееш ,но и да вземеш отношение, защото все ще си кривия, чуждия и странният.  Peace

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 21:20 от Анонимен

# 731
  • София
Аз само не разбрах - и за родителите на снахата ли важи забраната за гостуване с преспиване? Или те живеят в същия град...

# 732
  • София
Аз само не разбрах - и за родителите на снахата ли важи забраната за гостуване с преспиване? Или те живеят в същия град...
Това никой не го знае.

# 733
Родителите на момичето живеят в същия град.

# 734
  • София
Аха, вече ми се изяснява картинката.
Надали щеше да е толкова важна в писането на правила, ако и те, като сватовете, живееха в друг град.
Дива, невъзпитана кифла.

Общи условия

Активация на акаунт