С какво ви дразнят свекървите- 29

• 61 626
  • 819
  •   1
Отговори
# 705
Всичко разбирам, но това
Цитат
И второ свекъра ми няколко пъти, включително пред майка ми, е казвал, че в тяхното семейство момичета не се раждат. Много е горд със постъпката си когато на брат му се родила дъщеря и като му казали в родилното, че е момиче казал, че не е възможно. Сега ние имаме дъщеря. Сигурно се съмняват дали е от съпруга ми.
с какво те дразни, не мога да разбера Laughing
Какъв е проблемът, че и драма чак newsm78 Шегува се човекът. Е, не всички се шегуват тънко и интелектуално, но все е по-добре от пълната липса на чувство за хумор.

# 706
Всичко разбирам, но това
Цитат
И второ свекъра ми няколко пъти, включително пред майка ми, е казвал, че в тяхното семейство момичета не се раждат. Много е горд със постъпката си когато на брат му се родила дъщеря и като му казали в родилното, че е момиче казал, че не е възможно. Сега ние имаме дъщеря. Сигурно се съмняват дали е от съпруга ми.
Какъв е проблемът, че и драма чак newsm78 Шегува се човекът. Е, не всички се шегуват тънко и интелектуално, но все е по-добре от пълната липса на чувство за хумор.
Абе шега, шега, ама да не си от тия, с които се "шегуват". Бащата на баща ми, Бог да го прости, беше такъв шегаджия и винаги си е личала разликата в отношението към внуците и внучките. Щото към теб да се отнасят зле, как да е, ама като третират децата ти като второ качество, само защото не са от желания пол, боли.

# 707
  • където ми харесва
1. Ако давам жилище на детето си, наистина ще го давам, а не "твое е, ама не съвсем";
2. Да "купувам" уважение, дали с апартамент, дали с друго, ми е под достойнството и не уважавам хора, които го правят. Грижа се за сина си, обичам сина, не спя заради сина си, но това не е мое право, а мое задължение. И не предполага специални овации. Това ми е "работата" като родител. Аз съм отговорна за моето решение да стана родител, а не което и да било бъдещо гадже или бъдеща жена на сина ми. Това, че съм го родила и гледала, не ми дава право да го третирам като моя вещ.

С една дума няма да изискваш от него уважение и няма да ти е болно, когато не получаваш такова. Разбрах.
А аз не разбрах, защо се споменава през пост, че свекърите са осигурили дом на снаха си?!
Не го ли осигуряват на детето си? Защо снахата трябва да е изкупителната жертва на сърдитите свекъри?

# 708
Защото е по-лесно да обвиняват снахата, а не сина си, че иска да има собствен живот с неговото си семейство.

# 709
Всичко разбирам, но това
Цитат

Шега е като ти го кажат веднъж. Когато е повторено 21 пъти спира да е шега

# 710
  • Fort Worth, TX
Всичко разбирам, но това
Цитат

Шега е като ти го кажат веднъж. Когато е повторено 21 пъти спира да е шега
Мдаа някои се шегуват просташки.Не се коси жено.Моя свекър много обичаше да повтаря, че държим бебето гладно.Разбирай на едно голо мляко.Сега малкия обича понякога да яде само хляб.Да.Сух хляб.Аз пак го държа гладна. Mr. Green Mr. Green

# 711
  • Бургас
1. Ако давам жилище на детето си, наистина ще го давам, а не "твое е, ама не съвсем";
2. Да "купувам" уважение, дали с апартамент, дали с друго, ми е под достойнството и не уважавам хора, които го правят. Грижа се за сина си, обичам сина, не спя заради сина си, но това не е мое право, а мое задължение. И не предполага специални овации. Това ми е "работата" като родител. Аз съм отговорна за моето решение да стана родител, а не което и да било бъдещо гадже или бъдеща жена на сина ми. Това, че съм го родила и гледала, не ми дава право да го третирам като моя вещ.

С една дума няма да изискваш от него уважение и няма да ти е болно, когато не получаваш такова. Разбрах.
А аз не разбрах, защо се споменава през пост, че свекърите са осигурили дом на снаха си?!
Не го ли осигуряват на детето си? Защо снахата трябва да е изкупителната жертва на сърдитите свекъри?

Именно защото го даваш на детето си е редно то да ти каже, че не желае да преспиваш в жилището му, а не тези разпореждания да идват от половинката му. Ако става въпрос за нормални хора не виждам с какви очи снахата ще каже на хора, които са й направили огромния жест да й купят жилище, да ходят на ма*ната си, щото видиш ли - тя не искала гости. А кредити иска ли?
То егати саможертвата да приемеш за ден-два свекърите си на гости. На такива жени децата им гледат и в утрешния ден възприемат поведението на "мама". Утре тази снаха и тя няма да е добре дошла в дома на децата си, защото те така са видели от нея.
Чудя се в случая, за който разказваше cream, дали и сина е бил на същото като жена си мнение, че родителите му не трябва да отсядат у тях  Thinking

# 712
Свекърва съм ,имам един въпрос към снахите,и снаха бях ,да спомена ,но бе друго времето ,снахата мълчеше ,което  не ми е  харесвало но....на въпроса

Идва ли ви наум ,че мъжът ви  е  отгледан ,изучен ,не е пораснал под една гъба в гората и има задължения към родителите си,дължите ли и вие някакво минимално ,елементарно уважение  заради факта ,че също както във вас и вложено много в него ,не само финанси ,надежди ,а и много други неща.Бихте ли приели лесно да издържа родител...Намесвате ли се в живота на  родителите  му ,въпреки че те не се намесват по никакъв начин във вашия живот.Трудно ли е да се правят отстъпки...

# 713
  • София
...
Именно защото го даваш на детето си е редно то да ти каже, че не желае да преспиваш в жилището му, а не тези разпореждания да идват от половинката му. Ако става въпрос за нормални хора не виждам с какви очи снахата ще каже на хора, които са й направили огромния жест да й купят жилище, да ходят на ма*ната си, щото видиш ли - тя не искала гости. А кредити иска ли?
То егати саможертвата да приемеш за ден-два свекърите си на гости. На такива жени децата им гледат и в утрешния ден възприемат поведението на "мама". Утре тази снаха и тя няма да е добре дошла в дома на децата си, защото те така са видели от нея.
Чудя се в случая, за който разказваше cream, дали и сина е бил на същото като жена си мнение, че родителите му не трябва да отсядат у тях  Thinking
Последно?  Чие е жилището?

# 714

Това също е интересен казус....защо трябва да е  дал жилище близък ,за да преспи ,ако пък и живее в друг град ,на хотел ли да отиде....трябва ли само снахата да е гост в дома на свекървата ,на мъжа си  дома...

Чудя се в случая, за който разказваше cream, дали и сина е бил на същото като жена си мнение, че родителите му не трябва да отсядат у тях  Thinking
[/quote]

# 715
  • Бургас
...
Чудя се в случая, за който разказваше cream, дали и сина е бил на същото като жена си мнение, че родителите му не трябва да отсядат у тях  Thinking
Последно?  Чие е жилището?

Жилището е на половинката й, но това не значи, че й тя не е намазала покрай него. Какво значение има на кой е жилището? Живее ли в него? Лишена ли е от финансовото бреме да няма кредите? Има ли покрив над главата?
За мен да кажеш на родителите си и тези на мъжа ти, че не са добре дошли в дома ти, е проява на неуважение, неблагодарност и лошо възпитание. И това, при положение, че няма пречки да ти гостуват. Не се опитвам да убедя никой в мнението си. Колкото хора, толкова виждания. Аз лично бих се обидила.
Значи снахата, която няма никакъв принос за жилището, може да живее в него, а хората, които са го купили, не могат да стъпят в него.

# 716
  • София
 milenaka, зорлем ли се правиш на недоразбрала?

Аз пък ще кажа следното. Все тая младите в какво жилище живеят - подарено, купено, на квартира и каквото ще да е там. Където и да живеят няма да им се наруши свещения ритъм на живот, ако посрещат за по няколко дни 1-2 пъти в годината родителите си.

Абе какви хора сте? Егати и саможивите същества. Та ако родителите си не уважавате и не им предложите гостоприемството си, на кого друг?! Сакън някой да не пръдне върху скъпоценния ви диван и сакън този някой, ако е майка ви или свекървата.

Недай си боже младите да се разделят, все някой от тях ще тича при родителите си. Ама обратното може, нали.

# 717

Недай си боже младите да се разделят, все някой от тях ще тича при родителите си. Ама обратното може, нали.

Не, не може. Ако младите в коментирания казус се разделят, жилището остава на мъжа, щото му е собственост отпреди брака, а снахата отива на хотел, щото нали, в нейното семейство не са свикнали да спят по чужди къщи...  Whistling

# 718
И пак опираме до темата "мъже" ли са мъжете... Rolling Eyes

Според мен синът трябва да реши този конфликт... А не да си измива ръцете с жена си, че не давала да се преспива!!!

# 719
  • София
Не, не може. Ако младите в коментирания казус се разделят, жилището остава на мъжа, щото му е собственост отпреди брака, а снахата отива на хотел, щото нали, в нейното семейство не са свикнали да спят по чужди къщи...  Whistling
Задължително!  Grinning
Но имам чувството, че снахичката може и да си остане в апартамента, докато детето им (щото нищо чудно да се сдобият с такова) стане на 18 години. А синчето мама ще си го приеме обратно с отворени обятия, ако реши да се завърне в родното място.

Пак ще се възмутя - колко трябва да си саможив и темерут, че да не можеш да изтърпиш близките си за няколко дни в годината.

Общи условия

Активация на акаунт