С какво ви дразнят свекървите- 29

• 61 509
  • 819
  •   1
Отговори
# 750
  • Euskal Herria
Бабата на моя свекър е казвала често "Когато ми дойдеш на мяра, ще хванеш вяра". И е била права жената. Едва когато станем родители, разбираме защо нашите са ни треперели над нас. Повтарям се, но... монетата се обръща - днес сме снахи, а утре - тъщи или свекърви.
И тогава да не се появи тема "Снаха ми/зет ми не искат и да ме чуят"

# 751
  • София
 Живота започва от снахата, и преди това не го е имало  Grinning.

Ааа, имало го е, но без нея няма да го има бъдещия  Sunglasses

С жена не се наемам да споря кое е първичното: яйцето или кокошката... пък и за каквото и да е всъщност май е губеща инвестиция на време и труд  Joy.
И правилно.  Mr. Green

# 752
  • при късмета
Аз не говорех за първичното, а за бъдещото
И се шегувах  Wink
Тук предимно свекърви обсъждаме, но може и някой свекър за разнообразие  Laughing

# 753
  • Русе
Аз не говорех за първичното, а за бъдещото
И се шегувах  Wink
Тук предимно свекърви обсъждаме, но може и някой свекър за разнообразие  Laughing
Не е така, да не търся цитати  Wink. Ако беше само за свекървите, няма проблем  Peace!

# 754
  • София
Дива, невъзпитана кифла.
За мен поне това е грозен епитет.
Който в случая напълно приляга на невъзпитаното и ненормално държание на снахичката.
Брей, много сте чувствителни откъм епитети...

Ако дъщеря ми един ден се устрои на друго място, в друг град, държава, континент и прочее, ще ме нарани ужасно, ако реши да ме праща по хотели. Имам чувството, че това би ме сринало. Ще си задам въпроса къде и кога съм сгрешила в нейното възпитание.

# 755
  • Бургас
Дива, невъзпитана кифла.
За мен поне това е грозен епитет.
Който в случая напълно приляга на невъзпитаното и ненормално държание на снахичката.
Брей, много сте чувствителни откъм епитети...

Ако дъщеря ми един ден се устрои на друго място, в друг град, държава, континент и прочее, ще ме нарани ужасно, ако реши да ме праща по хотели. Имам чувството, че това би ме сринало. Ще си задам въпроса къде и кога съм сгрешила в нейното възпитание.

Аз също бих се сринала детето ми да ми каже, че съм нежелана в дома му. Неприятно ще ми стане и че се е обвързал с човек, който не уважава родителите му и следователно него. Неприятно ще ми стане и че е предпочел някаква вчерашна хваната кифла пред собствената му майка. Не вярвам на хората, които твърдят, че няма да им стане болно от това.
Помня как бившата приятелка на един познат държеше майка му на прага. Същата тази жена, която им купи 200кв. апартамент в центъра, в който онази злобна интригантка се разпростираше....... докато не я натири приятеля й, като осъзна най-после колко е долна. Само един долен човек би постъпил така неуважително. Не бих държала никой, който е дошъл да ме види, на прага на дома си. Да ме чака пред входната врата, докато аз съм си изпружила краката на дивана /купен от свекървата/ и си пия мартинито с приятелки.

# 756
  • София
Дори  и без да съм купила апартамент, ще съм обидена, ако ми се откаже еднократен подслон, за да видя внуците. Особено ако трябва да пропътувам 500 км. А ако хората няма пари за хотел?
Епитетите дива и невъзпитана са си съвсем на място. Ама и сина е п..ьо с извинение.

# 757
Ама и сина е п..ьо с извинение.

И аз това си помислих. Егати сина съм възпитала, ако е така. Ама нали все казвате, че жената е важната, нея да слуша.

# 758
  • София
Ама и сина е п..ьо с извинение.
И аз това си помислих. Егати сина съм възпитала, ако е така. Ама нали все казвате, че жената е важната, нея да слуша.
Трещи, сама разбираш, че има ситуации, които изискват добро възпитание и нямат нищо общо със слушането.  Wink

# 759
Аз този филм съм го гледала в обратен вариант.
Старите се изнасят на село, а в семейния им апартамент остава разведената им дъщеря с децата си. Но без да прехвърлят собствеността.
Дъщерята си хваща гадже, което се нанася при нея, започват да кроят планове за брак. Да, но възрастните ѝ родители имат навика всяка събота да пристигат на гости - хем да напълнят хладилника с пресни продукти от село, хем да се порадват на внучетата. Младежът се дразни от това, пречели му да се наспива. И не само роптае, но и предявява претенции родителите да прехвърлят апартамента на дъщеря си и да оставят ключа - т.е. - да спрат да ходят. Разправии, скандали и т.н. докато на жената не ѝ писва и не го натирва да си ходи.  Simple Smile

# 760
  • Пловдив
Дъщерята си хваща гадже, което се нанася при нея, започват да кроят планове за брак. Да, но възрастните ѝ родители имат навика всяка събота да пристигат на гости - хем да напълнят хладилника с пресни продукти от село, хем да се порадват на внучетата. Младежът се дразни от това, пречели му да се наспива. И не само роптае, но и предявява претенции родителите да прехвърлят апартамента на дъщеря си и да оставят ключа - т.е. - да спрат да ходят. Разправии, скандали и т.н. докато на жената не ѝ писва и не го натирва да си ходи.  Simple Smile
Тук казано изглежда като неблагодарност. НО аз си представям как живея някъде и всяка събота сутринта ми се изтърсва някой, ако ще да пълни хладилник и какво ли не, няма да съм никак въодушевена. И аз ще роптая. Събота сутрин е време за излежаване. Съвсем друго се да не поканя свекърите на гости веднъж в месеца в удобно за двете страни време да видят внуците (и с преспиване ми е ок, ако съм поканила аз).

# 761
  • Русе
Аз този филм съм го гледала в обратен вариант. ...... Разправии, скандали и т.н. докато на жената не ѝ писва и не го натирва да си ходи.  Simple Smile
Филма си е същия, просто друга серия  Grinning.
 Той, апартамента и да е прехвърлен, едва ли всеки би посмял да забрани на родителите си да идват в бившия си апартамент, макар че от тази тема на 99% така излиза  Wink!

# 762
  • София
И аз ще роптая. Събота сутрин е време за излежаване.
Ще имаш право да роптаеш, ако си в собствения си дом или на квартира.  Wink
В този случай хората си идват вкъщи, сигурно се виждат и със съседи, приятели. Пък, както стана ясно и провизии остават.

# 763
  • Пловдив
И аз ще роптая. Събота сутрин е време за излежаване.
Ще имаш право да роптаеш, ако си в собствения си дом или на квартира.  Wink
В този случай хората си идват вкъщи, сигурно се виждат и със съседи, приятели. Пък, както стана ясно и провизии остават.
Май не е тяхно вкъщи. Така излиза - живее дъщерята с приятеля си.

# 764
Ако съм в положението на въпросния приятел, ще се изнеса.
И преди съм споделяла, че съм ок да посрещна роднини, но това да е нещо инцидентно и за ясен период  от време. Обаче всеки уикенд - не, благорадя.
Но това не е проблем на родителите - те така са си свикнали и за тях е нормално. Проблем е за този, който е "външен" и затова точно той трябва да реши въпроса за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт