Домакини 27

• 35 354
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • София
 Flutter Добро утро!
Много нови попълнения, браво! Добре дошли и от мен на Iced tea, Onna и Master!
Не знаех, че темата ни е споменавана из форума, ндявам се винаги с добро! Grinning

Откъде да започна сега...
Вио, какво стана с ръчичката, как е днес Ванко?
Ангелче, дано девойката не се разболее!
Смърфи, какви са тез проблемни пътувания при теб, я да не се повтарят повече! Hug
Коконче, ти при мама ли си, нали имаше идея там да си денем? Видях снимки във фейса на девойките, пу пу, страхотни! Heart Eyes
Тите, що не се получи тая питка, м, не се отказвай! Аз ползвам жива мая , но никога замразена, пробвала съм, недобър резултат ми дава. Аз и суха не харесвам, признавам си. Макар че има една, френска мисля е, суха, Саф инстант пише на нея, държа си в чекмеджето за всеки случай, тя е добра. На Йоткер сухата не ме кефи. Няма кой зае каква философия при месенето, щом хляба ти се получава в машината знаеш как трябва да изглежда доброто тесто. От маята ще да е.
 Аз искам да зопачна да правя хляб с квас и все се каня и все се отказвам, много ми се струва трудоемко, щото май после в машината не става да се пече, така прочетох...ще видим дали ще се наканя.
Мари, чудничко кафенце, благодарско!
Фортунче, да ходи смело девойката и да не пада, а като пада бързо да става..и в живота да е така! Hug
Контеса, детето си расте и все повече такива работи ще ви учудват, колкото по-голяма става.
Аз с малката съм във фаза просвещаване на тема секс. Преди ми се струваше рано, ама такива въпроси задава това дете, че ум да ви зайде. Направо снвощибяхме подложени с баща и на кръстосан разпит що е то презерватив и как се ползва. Уау, тръпки ме побиват, расте ми девойката.
Морена, браво на малката книголюбка, браво! Все по-малко деца обичат да четат и това е тъжно. Моята мъничката също много чете, даже в момента чете. Аз и татко и също обичаме книгите.

Ще пусна една прахосмукачка , ще позамия пода, прахта изчистих преди малко и те така. За обяд има сарми, за вечеря ще направя картофена яхния, пък по нощите ще направя за утре за закуска едни пълнозърнести сиренки.

# 481
  • Sofia
Добр'утро! Simple Smile  Мари, благодарско за кафенцето! Simple Smile

Onna, каква идилия сте с Гого...  Grinning
Кокона, така да е, ще се справиш, девойките ще ти влязат в положение. Само не се притеснявай, да не те усетят, че тогава глеЙ к'во стааа...  Wink
Люска, Валенце, благодаря за вниманието и хубавите думи за Гушкан! За четенето на книжки, така е за съжаление, Валенце...
Квас и аз отдавна се каня да си завъдя, ама и аз все не се наканвам, нещо не си го представям как ще се занимавам с него всеки ден, абе изобщо... Не съм узряла за идеята още. Затова поне съм намалила колкото е възможно маята.
Мая и аз предпочитам жива иначе от сухите нямам фаворит, която и да съм ползвала става, не виждам разлики, но Ювата я препочитам и жива и суха.
Валнеце, Контес, така е с децата... много са забавни, сладки!  Grinning
♥snow_angel♥,  дано и' се размине разболяването на бебката! А за 1я РД  аз правих Покривчето на Нат. Тогава Гушкан чоплеше от моята чиния, та и тя, и другите бебета хапнаха от банана в него. Сладкишът е много прост и невероятно вкусен.  Може разбира се да се подреди и в друга форма.  Давам ти идея просто - много по-евтино ще ти излезе, а за другото да не говорим... че е домашно...

рецептата е на клик

# 482
Добро утро.
Изпратих Ванко с баща му на ЛЛ, и от там са им дали направление за ортопед. Чакам да ми звъннат всеки момент. През нощта го боля, а сутринта почти не даваше да се пипне ръчичката. Дано да не е сериозно, аз продължавам да мисля, че е извадена ставата . Ако съм права, отнема буквално секунди, за да се намести, и ще му мине веднага. Само не знам кому беше нужно това отлагане, защо всичко не приключи още снощи в спешното...  Confused
Коконче, ако бях по - наблизо, щях да дойда да помагам, честно. Успех, ще се справиш!
Ейнджъл, дано да не се разболее Ели  Praynig
Фортунка, какво хванахте на прощъпулника? Ванко си хвана глобуса, значи ще е пътешественик (според баба ми пък - учител по география  Crazy )
По темата за децата - не знам дали съм ви казвала, ама като беше на около 5 години, питаме племенницата колко гаджета е имала. Веднага изстрелва - 5, без да се замисля. Ние, естествено така  Shocked "И кои са те" - питаме. Отговорът: "Ангел, Пашов, и Жоро 3 пъти"  hahaha

# 483
Здравейте,
надничам по малко от вчера  Hug много уютна темичка   bouquet
като една домакиня да почерпя с питка
и нещо сладко за душата

сега бързам да водя големия на логопед  Peace
Хубав ден  Hug

# 484
  • Талант на 2012,2013 г.
Аз като виден самоназначил се зам. домоуправител щото нали съм по-така на годинки... Mr. Green

Приемам новата домакиня таз последната от раз щото много добре се е представила. smile3521

Марчето като се Яви да я пише У книгата..

нЕкой ако има против моето самоназначение ... оплаквания се приемат нощя... Mr. Green hahaha Joy

# 485
Мари, как ще имаме против, няма такова нещо.
Рали, добре дошла  Hug
Мъжът ми се обади, наместили са му ръчичката на Ванко. Сега трябва да изчакат 10 - 15 мин. и пак да я погледне доктора, и се надявам да се приключи вече  Praynig

# 486
  • Талант на 2012,2013 г.
Вио, това ли беше за което предполагаше?

Тяхната................................ #2gunfire #Cussing out #2gunfire

# 487
Вио, това ли беше за което предполагаше?

Тяхната................................ #2gunfire #Cussing out #2gunfire
Това беше, да! И аз тяхната.... #Cussing out

# 488
  • UK
Здравейте,
надничам по малко от вчера  Hug много уютна темичка   bouquet
като една домакиня да почерпя с питка
и нещо сладко за душата

сега бързам да водя големия на логопед  Peace
Хубав ден  Hug

Добре дошла Рали   bouquet

Вио  Hug дано Ванко е по-добре днес и не  е  нещо сериозно Peace

Валенце, не мила останахме си у дома, решихме, че са прекалено мали да ги разнасяме насам-натам, че ММ нали от днес е на работа трябваше сутрин в мъглите да ги спрятам и вечер по нощите да се прибираме Crazy Та засега решихме да не ги разхождаме Peace

Днес свеки щеше да идва да ми помагала Mr. Green (инициатива прояви) да съм я чакала към 10.00 часа, ми то newsm78 ей, кое време стана, а от нея ни вест hahaha ни кост ooooh! Ми тъй де  Crossing Arms

Морена Hug много ми хареса тази идея за тортичката ти  Hug Я кажи по-подробно с какъв крем залепи стените и пода на къщурката?

И да се отчета, народа за 2-ри път днес Mr. Green е със сменени памперси и нахранен, сега съм ги положила по леглата, пуснала съм им музика-Бах и да спят! Crossing Arms

# 489
  • Sofia
Рали, добре дошла, благодаря за почерпката!  Hug
За какво ходите на логопед? Нямате ли ресурсен в ДГ (ако ходи изобщо детето де)? Simple Smile 
Гушкан (моята малка щерка, в ПГ е) я взима логопедката в у-ще. Заради Л-то и вече е почти изчистено и автоматизирано, много съм доволна.

Вио, радвам се за добрия развой на нещата с Ванко, бързо да забрави момчето.  Hug

Коконче, кажи после как им е действал Бах - приспивно или...  Grinning
На свекито явно не може да се разчита, да си имаш едно на ум.

Я кажи по-подробно с какъв крем залепи стените и пода на къщурката?
Кокон, та значи на лист алуминиево фолио, нареждаш бискивити - 3 на ред, с тясната страна да се допират и шахматно - бели и кафяви. Броя на редовете (колоната) е някъде колкото за банан и половина на дължина. Мажеш с крем и отгоре 2ри ред бисквити, цветово обратно на 1я и пак шахматно разбира се. Пак покриваш с крема. Сега паркираш на средната колона бисквити банан и половина (приблизително) и с помощта на фолиото вдигаш страничните бисквити и оформаш дълъг триъгълник, с банана в средата.

Крема си е в рецептата.

# 490
Здравейтеее!

Голямата е на занималня, малката е нахранена, сменена и преоблечена и доволно гука на дивана.   ylinfant

Морена, питката изглежда страхотно, браво! Аз съм още начинаеща в правенето на хлябове и питки, но има време да се усъвършенствам. Иначе месенето на тесто на ръка ме успокоява, пък и си е вид тренировка. Браво и на Гушкан за прочетената книжка!

С тези змии и акули и аз се смях. На мен най-големият ми кошмар е да ме затворят в една стая със змии – спред ММ нямало опасност да ме нападнат, на себеподобни не скачали.  Mr. Green

Вио, надявам се Ванко да е по-добре днес.  Praynig

Контеса, и аз обожавам Сексът и Градът, не ми омръзва. Като учех в Испания, със съквартирантките ми си пускахме по една серия преди всеки изпит – за награда, че сме си научили + парче шоколад. А за гаджето, моето Ади е на 2 години и 7 месеца и вече си има едно момченце в занималнята, дето било „само нейно”. Някой като се приближи до него, вика „Нееее, той е моят!”  Joy

Ейнджъл, дано да не е болна малката! Адито все така преди празници се разболява. За РД щяхме да й правим водно парти в двора, поръчахме й и торта с любимата й Снежанка, и точно тогава я пипна един летен грип (а иначе почти не боледува). Сега за Коледа учителката от занималнята ги води на куклен театър, имаха и среща с Дядо Коледа, и Адито горката пак точно тогава се разболя. Два пъти в годината се разболява, и все преди празници.  Sad

Кокона, успех! Имам една приятелка с близнаци, тя казваше, че като е сама, се справяла най-добре, защото се мобилизирала и знаела, че всичко зависи от нея.  Peace

Аз ще влизам в банята и после се надявам да се пооправи времето, че да разходя малката навън.

Рали, страхотни творения!

Приятен ден на всички!   bouquet

# 491
  • София
Вио, дано скоро спре да го боли детето....и тия доктори, спокойно е могло вчера да свършат тая работа и до днес да сте забравили!

Морена, ти ли беше писала, че нещо грипна ваканция ще имаме от утре, откъде ти е информацията? Аз чух за София област евентуално, не за София град.

# 492
  • Sofia
Iced Tea, тази питка ми е първа, първи опит с маяно тесто и месене, та стават нещата и от раз.  Grinning
И аз обичам да меся тесто.
Благодаря и на теб за вниманието относно Гушкан!

Валенце, да, аз... вчера голямата щерка ми казваше, че така се коментирало, ще видим новините днес. И аз сега потърсих... наистина за София област става дума, ще се разбере.

# 493
Дзааак! Само ви прочитам сега. Имах тежка нощ, двете пикли се изреждаха да реват и будуват до 8 без 10.

# 494
Благодаря за топлото посрещане  Hug

Morena, при нас е малко по-сложно, с разстройство на развитието на речта и езика е, още се учим да говорим  Rolling Eyes
Две години изкарахме при един логопед, сега от октомври при друг - разликата е очевадна, с тази разлика, че сега е 2 пъти седмично и не плащам (от ресурсния център), а преди 3 пъти седмично - платено  Confused Ходим си и на детска градина, но го вземам, за да го заведа на логопед, в градината няма. Работи се и с ресурсен учител 2 пъти седмично и с психолог-1. Чака ни още много работа.

vio, скорошно възстановяване на Ванко  Hug

Поздравления за питките, сладкишите  Heart Eyes има да се уча още  Hug
някъде по-напред някой се оплакваше, че не му става хляба нещо  Hug погледнах набързо и рецептата на италианското хлебче в тенджерка  Simple Smile мога да ви предложа нещо по-лесно и подлежащо на експерименти  Wink за нас си правя половин дозичка напоследък редовно  Peace
Скрит текст:
1кг брашно
800мл вода
1к.мая+сол+захал
120мл зехтин (става и с олио, но препоръчвам зехтина  Heart Eyes)
Разтваряме си маята и я добавяме към брашното и зехтина. С ръка хубаво размесваме всичко -става една лепкава каша. Оставяме да втаса за час.
варианти:
1. тестото е втасвало в тавата за печене - може да се изпече директно, без допълнителна обработка.
+ наръсено с подправки - мащерка, салвия, каквото обичате
2. втасалото тесто много внимателно, колкото се може по-малко да се пипа, се изсипва в/у силно набрашнен плот с царевично и бяло брашно. Нарязва се на правоъгълници. Наръсва се и отгоре или леко се овалва. Втасва втори път за 20мин. в тавата и печем (за печенето - всеки си има предпочитания, аз обичам да пека на студена фурна, кой както си е свикнал  Peace )
Стават хрупкави и въздушни  Heart Eyes
Тестото търпи експерименти, както казах  Simple Smile Гледам да спазвам основните пропорции сухо/течно  Peace
Вчера го направих пак (половин дозичка). В мерителна каничка счупих 2 яйца и долях до 400мл прясно мляко. Втаса си в тавата, наръсих подправки и малко царевичен грис за качамак (брашно не съм взимала скоро царевично, забравям) и опекох. Резултата е в албумчето, не станаха хубави снимките, но нечии малки пръстчета са омазали обектива  ooooh!
В тестото съм слагала и сусам и подправки - винаги приятен резултат.
Досадих с неискана информация, ще ме прощавате, нещо съм се разбъбрила по никое време  Crazy  Hug

Поздрави на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт