Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 52

• 63 269
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
И аз така с тая писалка,първия път вместо 250 единици го бях нагласила на 25,че се боднах още Mr. Green

# 106
Проблема май е в писалката. Утре ще видим какво ще кажат в клиниката, моля се само да не съм прецакала нещата, като не забелязах по-рано че има проблем.  Praynig

# 107
Би трябвало да има бонус, аз съм използвала Гонал и там имаше. Аз имах пункция в събота и днес се чувствам като  #2gunfire Незная дали не е от някое хапче. Освен това имам и един друг проблем  smile3550 и просто незная как да се справя до сряда сутрин, понеже прочетох, че след трансфер е абсурд напъването. Четох, че аспирина действал така, но от две хапчета чак пък..

# 108
  • София
Би трябвало да има бонус, аз съм използвала Гонал и там имаше. Аз имах пункция в събота и днес се чувствам като  #2gunfire Незная дали не е от някое хапче. Освен това имам и един друг проблем  smile3550 и просто незная как да се справя до сряда сутрин, понеже прочетох, че след трансфер е абсурд напъването. Четох, че аспирина действал така, но от две хапчета чак пък..

Хапвай повече сурови орехи и сушени сини сливи,а и топло мляко с мед много помага Peace

# 109
Аз да добавя киви.

# 110
  • София
И аз да добавя, че се бях шашнала за Пурегона, но наистина остава.
И ако на някой му трябва този остатък да пише ще му го подаря. По спомен след отварянето е ок за 1 месец.

# 111
Момичета, може ли да ми кажете на 5-тия ден от стимулацията (аз съм на пурегон) какви трябва да бъдат стойностите на ЛХ и Е2 ориентировъчно?

# 112
  • София
Момичета, може ли да ми кажете на 5-тия ден от стимулацията (аз съм на пурегон) какви трябва да бъдат стойностите на ЛХ и Е2 ориентировъчно?
ориентировъчно зависи от размера и бройката на фоликулите.

# 113

Има нещо като формула, по която (ориентировъчно) се изчислява Е2 по време на стимулацията.
Доколкото си спомням, по време на стимулацията трябва да се удвоява на всеки 48 часа. (Ако на 3-ти ден от стим е 2, на 5-ти трябва да е 4 и т.н. - на пример)
Съответно, по формулата, преди пункцията трябва да има по около 300-500 (не се сещам точната единица) за всеки фоликул със здрава яйцеклетка.
Моят Е2 например се удвояваше, но на последните два беше 908 и съответно 1714. Аз бях решила, че това е краят, и че изобщо няма достатъчно естрадиол за уж 8-те хубави фоликула.
Да, ама не Wink В крайна сметка от пунктирани 15 фоликула - имах 14 яйцеклетки, от които 11 качествени.

Сега разбира се, знам колко безпредметно е било притеснението ми ... но тогава : )))
За това не се притеснявай, докторите това им е работата - да гледат резултатите, УЗ-то и да вземат решения Simple Smile
Успех!

# 114
  • София
Това съм го чела тук из форума, но не помня кой го е писал

Цитат
[/И аз да пейстна превод на информация, която бях намерила преди повече от година из Интернет от американски гинеколози.

"При инвитро, фоликулите се пунктират, когато достигнат размери средно от 15 до 18 мм, а стойността на естрадиола е около  400 pg/ml на голям фоликул.
Няма разлика в стойността на естрадиола, когато фоликулите са до 14 мм, нито пък межди фоликулите, които са 17 мм или по-големи.
Авторите са направили уравнение, което трябва да предскаже очакваната стойност на естрадиола в деня на инжекцията Прегнил (Овитрел) в зависимост от броя и големината на фоликулите:

E2 = 291 pg/ml + 180 (x) + 64 (y) + 18.7 (z)
където x, y или z са фоликули с размери  >17 mm, 15 -16 mm и <14 mm респективно."

И нещо много важно за естрадиола (и не само за него): МЕРНИТЕ единици. Те са 2 - pg/ml и pmol/l.

Ето как се пресмята от едната мерна единица в другата:

1 pg/ml = 3.67 pmol/l

100 pg/ml = 367 pmol/l (pg/ml към pmol/l = 3.67)
100 pmol/l = 27 pg/ml (pmol/l към pg/ml = 0.272)

Най-често в България смятат, че естрадиолът трябва да е поне 200 за фоликул със зряла яйцеклетка. Но това 200 би трябвало да е в pg/ml, а не в другата мерна единица.
Естествено това изчисляване на естрадиола според броя и големината на фоликулите си е мнение на авторите, не съм срещала из Интернет други такива изчисления.
А тези яйцеклетки, които не могат да се "изстържат" обикновено са презрели, т.е. пак става дума за грешна стимулация (прекалено дълга) и късно таймиране на Прегнила.

quote]

# 115
Аз някъде четох, че около 150 на фоликул с яйцеклетка. (но мисля, че е доста индивидуално)

# 116
(но мисля, че е доста индивидуално)
точно  Peace

# 117
Ех, момичета, какво тук значат някакви си цифри?   33uu бамбарадамбара отговори най-добре.
В края на моята стимулация Е2 беше 2000. От 12 фоликула извадиха 3 яйцеклетки, от които 1-та незряла. ICSI-раха и трите, започна да се дели само една... Нататък знаете щастливият финал.

Ако медицината беше математика, нямаше да има нужда от лекари!  Naughty

# 118
Благодаря ви момичета за отговорите   bouquet. Интересуваше ме, защото при мен малко объркване се получи със стимулацията и за това се чудих дали съм взела правилно решение да не прекъсваме а да продължим.
Margaritka да ти е живо и здраво слънцето, ето като има да става - природата си знае работата  Hug

# 119
Чета ви,макар че мисля да правя Икси март месец.Сега малко си почивам.
Искам само да разбера,при тези изследвания,които ги правят по време на стимулация,може ли да се разбере,дали яйцеклетките са хубави?Защото имам вече 2 неуспешни Икси процедури,особено вторият път всичко беше повече от добре.Извадиха ми 12 яйцеклетки,от които 8 се оплодиха много добре и ми върнаха 2 ембриона "уж"перфектни и пак не се получи.Накрая,лекарят каза,че или сперматозоидите не са хубави или яйцеклетките.При нас нещата били 50 на 50%.Ние сме с мъжки фактор

Общи условия

Активация на акаунт