Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 52

• 63 246
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
  • София
истината е че всеки гледа да си пробута каквото предлага  Mr. Green
физиотерапии, ера тестове, биопсийки  Crazy

# 571
Заинтригувахте ме Simple Smile кажете каква е цената на тази панацея - физиотерапията.

А иначе антимюлеровия и инхибина не ги намирам за излишни. Предпочитам да знам реалното състояние на нещата.

# 572
  • София
А и да ги пуснеш тези хормони, какво ще промениш- нищо...

# 573
Заинтригувахте ме Simple Smile кажете каква е цената на тази панацея - физиотерапията.

около 300лв -  включва се и "консултацията" с физиотерапевта, който ти назначава процедурите

# 574
Да, така е нищо не мога да променя, но мога да разбера имам ли време за протакане или трябва да се бърза.

# 575
А и да ги пуснеш тези хормони, какво ще промениш- нищо...

Нищо, освен изясняване на два параметъра: адекватността на последващата стимулация или преминаване към асистирана репродукция с донорски яйцеклетки.

# 576
Аз също искам да си пусна антимюлеров хормон и Инхибин Б, видях, че излизат около 90 лева. Само се чудя дали преди или след първия опит. Иначе ФСХ ми е 7, имам към 12 антрални фоликула, ама си мисля, че не е лошо и другите два хормона да се видят. Давали по-точна преценка.
Моля, посъветвайте ме, сега ли да си пусна или след опита?

# 577
Деа, ако ще ги пускаш давай още сега, иначе след дъжд качулка...

# 578
  • Пазарджик
Привет и от мен. Пункцията мина доста добре. Нямах и болки но за всеки случай ми пуснаха една системка. Извадиха 3 яйцеклетки от 5 фоликула. И сега съм в очакване. Утре сутринта ще ми кажат дали са се оплодили. Praynig

# 579
  • Варна
Стискам ти палци! Знам колко е мъчително това чакане, особено като си имаш малко бройки. Вярвай в добрия изход. Късмет и кураж.  Praynig

# 580
Деа, според мен няма смисъл да пускаш Антимюлеровия и Инхибина. Нито имаш някакви интервенции по яйчник, нито другите показатели са ти тревожни. Спести ги тези пари за нещо важно.

# 581
На мен също ми беше препоръчана физиотерапия заради срастванията от различна от споменатите софийска клиника. Но си взех направление и си направих един курс-преди две години мисля, че беше. Моята я правих в ИСУЛ, защото ми е близо до работата. Не мисля, че имаше някакъв ефект, но знае ли човек!
Ако решите да си изследвате АМХ и Инхибин Б, задължително попитайте къде изпращат пробите за извличане на резултати! Първия път се оказа, че са от някаква пловдивска лаборатория и бяха объркани. Едни 90 лева ей така ги подарих.

# 582
Момичета, пак съм аз  Wink
Да ви споделя какво реших и какъв план за действие си начертах накратко  Hug

Вчера цял ден си блъсках главата какво да правя с тази физиотерапия - да ходя ли или не.
Четох из разни англоезични форуми и никъде не видях някой да е прави курс физиотерапия за понижаване на ФСХ. Правят други неща, ходят по китайски лечители, фитнеси, пият различни добавки и по техните думи го свалят!
Но физиотерапия - никъде не срещнах  Thinking

Вечерта се обадих на предишния си лекар - д-р Тодор Димитров, който за разлика от Коновалова, винаги ми вдига телефона /дори и само да ми каже, че ще ми звънне след двайсетина минути/ - нещо, което много оценявам! Като му разказах с две думи ситуацията и го питах за мнението му за физиотерапията и дали би повлияла беше абсолютно категоричен - не. Дори не каза - ами, опитайте или нещо подобно. Категорично не  Rolling Eyes

Третото мнение, което сондирах, беше на позната на майка ми - лекарка, но не гинеколог, а GP.
Майка ми говорила набързо с нея и тя й казала - ами ние постоянно препоръчваме физиотерапии, няма никакъв проблем да направи един курс, но нека ми се обади. Като й звъннах вечерта и се разговорихме се оказа, че тя разбрала, че имам възпаление на яйчниците. Като чу за ФСХ и физиотерапия и тя каза, че няма да даде резултат.

Така че вариантът "физиотерапия" отпадна.

Това, на което реших да ходя и дори вече си записах час е рефлексотерапия.
Плюс нея започвам и упражнения  - обръч, коремни преси и други тренировки си свалих  Wink, както и прием на DHEA, М2TON и Wheat grass /Органична пшеница/.

След месец или два пак ще пусна хормони  Hug

АМХ и инхибин аз пусках в Бодимед. Доколкото знам, ги пращат в Германия.

Пипилота, много стиснати палчета имаш от мен, да знаеш!!!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Хубави празници, момичета!   bouquet

П.П. Уж "накратко", а стана дълго  Wink Извинявайте  Hug

# 583
На мен също ми беше препоръчана физиотерапия заради срастванията от различна от споменатите софийска клиника. Но си взех направление и си направих един курс-преди две години мисля, че беше. Моята я правих в ИСУЛ, защото ми е близо до работата. Не мисля, че имаше някакъв ефект, но знае ли човек!

Ети, къде точно в ИСУЛ, помниш ли в кой кабинет (или поне етаж) и в коя от двете сгради? Какви процедури ти правиха?

Аз имам сраствания и искам на тях да въздействам.

# 584
  • София
Аз съм правила физиотерапия за сраствания преди 10 години и според мен имаше ефект...
Мишел, браво, че ни послуша и спести едни пари...

Общи условия

Активация на акаунт