Ключът към стабилна връзка е...

• 13 504
  • 236
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Някой беше казал, че любовта трябва да е лесна. Аз съм съгласна.
И аз, ама в повечето случаи е много сложна, защото то са едни любови, едни чудесии...
Искрено завиждам /и то не благородна Blush/ на двойки, които да открили половинката си още от първия път.

# 151
Аз по-скоро мисля дори за дългосрочни връзки, превърнали
се в бракове, където обаче все още нещата са на база емоции,
романтика и кой как се чувства.

А е ясно, че когато има някаква обща мисия, е много непродуктивно
непрекъснато да се трепери кой как се чувства. Би трябвало по дифолт
вече да се чувства комфортно в ролята си. Да не се налага непрекъснати
детински жестове от ерата на ухажването.

Защото ако се налагат, то връзката е крехка. Идва едно дете и помита
всичко, просто защото като изчезне романтиката, изчезва всичко.

Тоест- вижда се, че връзката изначално не е била на здрава основа.

Ето ти още една необщовалидна теория.    Laughing
Защото нашият 25 годишен брак -дългосрочен, романтичен, емоционален, на всеки един от нас му е важно как се чувства другия, често се случва да си правим детински жестове на ухажване-и като забавление, и като поддържане на пламъчето (в никакъв случай не е изискване от страна на другия, а най-.обикновен импулс за създаване на шантава, забавна и колоритна обстановка), и двете ни деца не само че не пометоха нищо, а напротив, създадоха още по-здрав съюз между нас, ако изобщо е възможно да е по-здрав от това, още е налице.    Grinning
Смятам и, че 25-годишната ни връзка и все още непреминалото ни желание да остареем заедно е достатъчно доказателство и за дълбочината на връзката ни, въпреки инфантилното ни и неуравновесено    Laughing   любовно поведение отвреме навреме.

Та, дали една теория ще се окаже вярна или грешна, зависи към какъв тип хора се прилага.    Grinning

# 152
Едва ли от първия път,но по скоро хора които са си научили урока от опит.
Аз не вярвам,че без никакъв опит,може да се изгради хармонична връзка - най-малкото единият ще е моделиран спрямо идеята на по-опитния.

# 153
Krasi, вашето е романтика в контекста на брака. Тоест дълбоката
връзка я има- просто тя не се осъзнава, защото е дълбока.

Има ОГРОМНА разлика между романтика в контекста на брака и
брак, граден върху романтика.

# 154
Krasi, вашето е романтика в контекста на брака. Тоест дълбоката
връзка я има- просто тя не се осъзнава, защото е дълбока.

Има ОГРОМНА разлика между романтика в контекста на брака и
брак, граден върху романтика.

Възможно е.    Simple Smile
Чак толкова надълбоко не съм се замисляла.А и не мисля, че е необходимо.
Подкрепям идеята, че една стабилна, здрава връзка трябва да протича сравнително лесно, да не се налага постоянна "работа върху нея", и да носи основно удовлетворение и усещане за щастие.

# 155
Е нали за това е темата- да се зададе въпрос и да
се замислим, да извадим абстрактната основа от
различните случаи, за да видим общото.

Но ако някоя девойка види много романтика и жестове,
може да е почти сигурна, че само на тази база- накрая
деликатно ще й бият шута, или тя ще трябва да бяга навреме.

Романтиката без дълбоката връзка е психопатска игра.

Имаше такъв филм- Liaisons Dangereuses.

# 156
Аз не вярвам,че без никакъв опит,може да се изгради хармонична връзка
Близко семейство са тръгнали в училище в 9 клас през 1976 г. Сватба 1985 г. Две деца. Едното вече ги дари с внучка... Никога не са се разделяли. Ако е имало някаква драми помежду им, никога не са ставали публично достояние. Винаги са мили и добри един към друг и изглеждат много обичащи се. Сега дали са се "намерили" или просто са работили усърдно, за да изградят това, което имат, не знам. Знам само, че са си първите. И той на нея, и тя на него.

# 157
А понякога прекалено многото "опит" може така да обърка главата,
че буквално да направи човека неспособен на връзка.

# 158

Да, ти веднъж беше казала някъде, че след 4-5 сериозна връзка човек става неспособен на сериозна връзка Simple Smile

# 159

Да, ти веднъж беше казала някъде, че след 4-5 сериозна връзка човек става неспособен на сериозна връзка Simple Smile
Емоционално дърво става.

# 160
Е нали за това е темата- да се зададе въпрос и да
се замислим, да извадим абстрактната основа от
различните случаи, за да видим общото.
Е, аз общото, или това, без което не може да просъществува нито една връзка, го казах още в първия си пост в темата-диалог и взаимно уважение.
Може всичко друго да е на лице в един или друг момент, или да върши работа в различни моменти, но липсват ли горните две, връзката просто няма кой знае какво бъдеще.

# 161
Аз не обичам много думата "диалог". Защото предполага
наличието на две личности, които само чрез говорене могат
да прескочат пропастта между себе си.

Истинската връзка дори няма нужда от "диалог". По-скоро си я
представям като две сраснали се дървета, които нагоре се разклоняват,
нямат нищо общо на пръв поглед- но в тях текат едни сокове.

Има неща, които за мен са дори по-дълбоки и важни от "диалога".
Прабаба ми и прадядо ми не са изкарали толкова години с диалог-
просто са изкарали. Не са си говорили за чувства, сложни неща и баланс
на силите, всичко е било естествено, органично.

# 162
Първо секс, после чай.
аха,или първо чай,после секс

# 163
Ако между две личности зее пропаст, никакъв диалог/разговори/комуникация не могат да я прескочат.Обикновено двама души могат да водят пълноценен, качествен и ползотворен диалог, когато са стъпили на една стабилна плоскост и като погледнат в някаква посока, виждат едно и също.
А качествения диалог/разговори/комуникация не е само за чувства, сложни неща и балан на силите.
Ако двамата започнат да си говорят често за чувства, сложни неща и балан на силите, връзката леееко е тръгнала на майната си.   Laughing
Или , най-общо казано, в една връзка може да има секс, страст, любов, общи интереси, сходни принципи за живота и света, но не могат ли да Разговарят заедно, няма да ги бъде.

# 164
  • Пловдив

Или , най-общо казано, в една връзка може да има секс, страст, любов, общи интереси, сходни принципи за живота и света, но не могат ли да Разговарят заедно, няма да ги бъде.

А ако е налице обратното...тогава  Rolling Eyes В смисъл разговарят,общи интереси,общи приятели,сходни принципи и правила в живота,но ако куца секса...Т.е. не говорят на еднакъв език по въпроса.Каква е рецептата Laughing

Общи условия

Активация на акаунт